Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Poroljuk le azokat a kockás ingeket, újra szükség van rájuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napról napra jönnek a hírek, hogy itt is tanárhiány van, ott is tanárhiány van. Irodalomszakos tanárok adnak fizika, kémia, biológia órákat. Facebookon kérnek szakkönyveket ismerősöktől, hogy legalább egy minimális tudást megszerezzenek a témában. Angoltanárok tanítanak egyszerre két iskolában, mert egyszerűen nem maradtak elegen. Már majdnem egy teljes hónapja próbálják meg a tanközösségek megoldani a megoldhatatlant. Próbálkoznak, de hiába. Erre ma a Magyar Idők kérdésére Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a következőket nyilatkozza:

A pedagógushiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség, amelyeket az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek

Hát mi a jó istenről beszélsz, kedves Rétvári Bence? Minisztériumilag képzelitek, hogy Magyarországon mindenkit hülyének lehet nézni? Miután szakszervezetek, szakértők és tanárok tucatjai mondják, hogy a magyar oktatás borzalmas állapotban van és tanárok ezrei hiányoznak az oktatásból, képes vagy azt állítani, hogy mindenki, aki ezt állítja, hazudik? Egyre kevesebben vannak, akik még hisznek a meséiteknek, kedves Bence. Egyre többeknek nyílik fel a szeme, egyre többeket térít észhez a lehulló vakolat súlya. A magyar oktatási rendszer iskoláról iskolára dől össze, hatalmas lyukat ütve egy reményteli jövő ígéretén.

Rétvári Bence a portál kérdésére válaszolva azonnal elmúltnyolcévezésbe kezdett, ugyanis – mint mondta -, a szocik tehetnek mindenről. Meg amúgy is, 40 milliárd itt, 50 milliárd ott, mi mindent jobbá tettünk, 79% és a többi és a többi. Kit érdekelnek ezek a számok, amikor láthatóan hatalmas bajban vannak iskolák százai? Mi, átlagpolgárok annak hiszünk, amit látunk, a számok minket kevéssé érdekelnek. A számok és statisztikák pufogtatása helyett eredményekre van szükség. Minket az érdekel, mi lesz a gyermekeink jövőjével.

Az, hogy minden egyes alkalommal megcáfoljátok a megcáfolhatatlant, nem megoldás. Még ha ti ezt is hiszitek. Úgy romboltátok le a magyar oktatást, hogy még csak tudomást sem vesztek róla, mintha az egy jelentéktelen, senki számára sem fontos dolog lenne. Mintha nem emberek ezreinek, tízezreinek jövőjét pecsételtétek volna meg. Kurvára eljött annak az ideje, hogy befejezzétek a hazudozást és terelést. Eljött az ideje annak, hogy a hazai társadalom, az iskolák – bennük a diákok és tanárok ezreivel – egy emberként nyilvánítsanak véleményt.

Ha nincs más mód, poroljuk le azokat a kockás ingeket, mert újra szükség van rájuk. Álljunk ki egymásért, álljunk ki gyermekeink jövőjéért!adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.