Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mesélj még, Viktor, mesélj még!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, szép napot, szerdát, szeptember végét, napsütést, langymeleget és  hasonlókat kívánok! Kitalálhatnék valami sokkal eredetibbet is, viszont a frissességem és üdeségem hagy némi kívánnivalót maga után, ezért ma reggel kivételesen maradjunk a klasszikus üdvözlési formuláknál. Meg a jóöreg magyar közélet változatlanságánál is.

Maradt itt nekünk tegnapról egy Kósa nevű Lajos, akiből a jószerencse, valamint a bugrisok főbugrisa, minisztert álmodott. Mert frakcióvezetőnek is kiváló volt, de miniszternek méginkább az lesz. Csakhogy az ostobaság nem múlik el a címek és pozíciók változásával, Lajos nem lett okosabb az előtte tornyosuló hatalmas kihívások hatására. De sőt. Megszakértette ő a német politikai helyzetet (mert nem csak a pozitív kérdésekre szeret válaszolni, hanem mindenhez is ért), és megállapította, hogy a német választások egyértelmű üzenete: a választópolgárok elégedetlenek a migráció kezelésével. Más szavakkal Lala az AfD szélsőséges alakulat történelmi sikerének örül, mint majom a farkának, mert ez azt jelenti, hogy ki a migránsokkal és megvédeni a határokat! Úgyhogy  a lehető leggyorsabban el kell indítani a betelepítési kvótával és a Soros-tervvel összefüggő nemzeti konzultációt. Jól van, Lala, ügyes voltál!

A geciség az, hogy azt is mondta ez a szellemi Mariana-árok: a Jobbik plakáthelyvásárlásával kapcsolatban nincs arról szó, hogy bárki bármilyen plakát elhelyezését szeretné megtiltani. Az a kérdés, hogy megvalósul-e a fekete-, tiltott pártfinanszírozás vagy sem. Úgyhogy biztos, ami biztos: a kormányhivatalok nekiálltak máris lemarni ezeket a plakátokat. Merthogy nagyban hasonlítanak a Jobbik korábbi plakátjaira, és mint ilyenek költségvetési pénzből gazdálkodó szerv hirdetésének számítanak, vagyis a júliusban hatályba lépett plakáttörvény tilalma alá esnek. Ezért a hirdetéseket két napon belül rendőri kísérettel eltávolítják. Jólvanakkor, nehogy a Fidesz gennyedék uszításán kívül más tapéta is kerüljön az ország falára.

Ennek szellemében a közpénzmédiában már tolják a sorosozós nemzeti konzultáció plakátjait, hogy nehogy az legyen az érzésem, mégsem egy elmegyógyintézet ez az ország. Pedig de.

A kedvenc, beszabehu hírem ez itt, mutatom:

 

Felcsút nagy embere, a félanalfabéta folgalmatlan senki felháborodva személyeskedik, és állítja kifele magáról a bizonyítványt. Aszongya ő: a Hír Tv egy rabszolgatartó társadalom. Ilyenek taposnak a nyakunkon. Ez baszki, a cipőfűzőjét nem tudja bekötni, néhány év alatt az ország legzsírosabb strómanjává szopta fel magát, és ahelyett, hogy kérdésekre válaszolna, szopatja a riportert, akinek a kérdésére kutyakötelessége lenne válaszolni. És még mindig van hülyebarom, aki ezt is képes kimagyarázni. Hogy ez miért van kurvára rendben. Felfoghatatlan.

Kovács Desikerült? Zoltán kormányszóhurcoló rálépett a sorosista toporzékolás jól kitaposott ösvényére, és Macron francia elnök az unió megújítására vonatkozó javaslataiban a Soros-tervet vélte felfedezni. Mert Soros nélkül nincs jelen, se jövő, se semmise, a Fidesznek meg plánehogy levegőt venni se lehet anélkül, hogy a jóöreg milliárdos neve felmerülne. Natehát a Migráns 1-en előadta magát a szóvivő úr, miszerint nem engedjük nem hagyjuk. Pedig Macron tegnapi beszédében több megfontolandó állítás rejlik miután szerinte Európa jelenlegi formájában túl gyenge, túl lassú, nem elég hatékony, ezért újra kell alapítani, hogy a kor nagy kihívásaival szemben képes legyen fellépni. Érdekes módon páratlan napokon a Fidesz is ugyanerről szokott beszélni (páros napokon ázsiai diktátorok seggét nyaldossák), de ha nem Orbán kútfeje szerint történik valami, akkor nyilván faszság és szembe kell helyezkedni vele. Pedig a kevesebb bürokrácia, a fiatalok munkanélküliségének csökkentése, vagy a közös európai haderő és határrendészet bizony nem ördögtől való javaslat. Ámazonban a nemzetállami hatáskörökből nem engedünk, Magyarorszég egyedül sokkal jobban képes lesz megvédeni Európát, nem ám, hogy közösködünk, szolidarizálunk, és megpróbálunk úgy tenni, mintha mi is oda tartoznánk, ahova.

De sebaj, mert a gaz Brüsszel valamire mégis jó, most például konkrétan arra, hogy félmilliárd forint uniós támogatás landolhatott ifjabb Matolcsy bútorgyáránál. Sehol máshol nincs jobb helyen ez a pénz, mint egy olyan cégnél, amelynek tavaly mindössze 266 ezer forint volt a nyeresége, tehát valamit nagyon tudhat a tulajdonos. Igaz, egy évvel korábban, amikor Matolcsy Ádám még nem tette rá a ragacsos patáját, az apja és a nagybátyja közpénzszeretetének köszönhtően, akkor meg 110 millió forintot is kihoztak. Az már ezek után tökmindegy, hogy a projekt keretében a Balaton Bútorgyár a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen „kísérleti mintairodát” alakít ki, és – idézem, mert ez beszarás –

„az Y generáció irodahasználati szokásaira, az ott végzendő munka- és egyéb tevékenységek, ergonómiai, pszichológiai és funkcionális igényeire keres válaszokat”.

Kellett, mint egy falat kenyér. Félmilliárd forint a halandzsára, az értelmetlen baromságokra, ja.

A vietnami ámokfutás után kissé háttérbe szorult a miniszterek elnökének szingapúri haknija, pedig nem hagyta magát: az ezeréves magyar államiságot árulta megint, meg az idén remélt 4% körüli növekedést. Ezt nem hiszem el, pedig az MTI-nek áradozott, szóval biztos igaz, Magyarországról ezt énekelte:

olyan országról van szó, amelyben nincs nyersanyag és természeti erőforrás, vannak viszont nagy testű és jó étvágyú szomszédok, és rendelkezésre áll mintegy ezeréves állami tapasztalat. Ezekből az adottságokból kell kihozni valamit, de a modern kor a magyarok kezére játszik, mert a nyersanyag-intenzív világgazdasági fejlődés egyre inkább áttér a tudásintenzív gazdaságra.

És mi abban is (!) jók vagyunk! Matolcsy Rómeó is megmondta pár napja, hogy mostmár az északi modell a menő, meg a tudásintenzivitás. Jól van akkor! Itt a jövő, mi vagyunk a jövő, meg a nagy testű, jó étvágyú szomszédok.

Mesélj még, Viktor, mesélj még! Egyelőre úgy látom, hogy a Világgazdasági Fórum listáján Magyarország a 60. helyen szerepel. A rosszul képzett munkaerő, a korrupció, és a kibaszott magas adók miatt rohad a versenyképességünk. Viktor! Lefele húzza az országot, hogy a kormányzati döntések során a nagy testű, jó étvágyú szomszédaid a haveri vállalkozások jelentős előnyt élveznek mindenki más kárára.

Hát akkor ennyit most, szép idő lesz ma, úgy látom! Jövünk vissza később, sziasztok!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.