Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hagyjatok már békén azzal a francos kerítéssel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány végleg megzakkant, ez már biztos. A Fidesz-frakció is, bár nem nagyon van eltérés a kettő között. Pontosabban Orbán-kormány-Fidesz egy és ugyanaz. Eddig ugye Soros volt a főgeci (nyilván most is) és mindenki a kultúránkat és a munkánkat akarta elvenni. Alighanem szólhattak a fővezérnek, hogy jó lesz visszavenni, mert már mindenkinek tele van a hócipője ezzel a hülyeséggel, az egybitesek is unják, az Unió pedig előbb-utóbb (miután véget ért a németországi választás, nagy valószínűséggel előbb) seggbe fogják rúgni az uszítás miatt.

Most akkor lett egy másik fősodor. A szájbatekert kerítés. Íme, egy frissen sült közlemény az MTI-OS kiadásában:

„Nemcsak Soros, a magyar ellenzék is kész a kerítés lebontására. Botka László a hétvégén ismét utalt rá, hogy »nincs ott a helye« a kerítésnek, korábban pedig elismerte, hogy ha a szocialisták kerülnek hatalomra, akkor azon lesznek, hogy minél gyorsabban lebontsák a kerítést.

Gyurcsány Ferenc és pártja is a kezdetektől nyíltan támadja a kerítést. A DK-s Niedermüller Péter azt mondta, hogy lebontaná a határkerítést, mert nem tartja helyénvalónak, hogy ne Magyarországra, hanem más országokba érkezzenek a migránsok. Az Együtt programjában feketén-fehéren le van írva, hogy le akarják bontani kerítést. A Jobbik pedig ez ügyben is teljesen megbízhatatlan és kétértelmű nyilatkozatokat tesz. A kvóta ügyében is már megmutatták, hogy teljesen mindegy mit mondanak, végül rájuk sem lehet számítani az ország védelmében. Ezért is fontos, hogy a hamarosan induló nemzeti konzultáción minél többen mondják el a véleményüket a Soros-tervről és a kerítésről

Kiadó: Fidesz-frakció”

A teljes Európát védő kerítésszakasz

A teljes Európát védő kerítésszakasz

Most tekintsünk el attól, hogy minek van értelme; az országokat külön-külön bekeríteni, vagy Európát egyben védeni. Ne foglalkozzunk azzal sem, hogy senki nem a kerítés lebontásával van jelenleg elfoglalva.

De miből gondolja a kormány, a Fidesz-frakció, vagy akárki, hogy Patvarcon, Őrbottyánban, vagy Hejőpapiban a kerítés építése, avagy bontása az, ami megmozgatja az embereket?

Hol vannak a kormánynak a jövőre vonatkozó konkrét tervei? Mi lesz a leszakadó vidékkel, az infrastruktúrával, az orvosi ellátással, az iskolarendszerrel? Például. Mert merem állítani, hogy Dorogházán jobban foglalkoztatja az embereket az, hogy van-e körzeti orvos és kenyér a boltban, mint a retkes kerítés. Fegyverneken is jobban izgatja az embereket a munkalehetőség és az iskola, mint a kerítés.

Mi lenne, ha az Orbán-kormány elkezdené védeni a polgárait? A nyamvadt kerítés helyett. Komolyan erről fog szólni az életünk? Először a migránsokat kellett gyűlölni, aztán Sorost utáltuk teljes erőből, mostantól meg a kerítést fogjuk védeni inunk szakadtáig? Ez lesz az összes érv Orbán mellett, hogy csak ő tudja megvédeni a kerítést? Tekerje össze, vigye haza, vagy tegye be a felcsúti stadionba és védje, mint a hétszentség. Ha annyira fontos neki.

Nekünk azonban sokkal fontosabb mindaz, amiről mélyen kussolnak. A szétlopott milliárdok, az elherdált források, a lepusztított ipar, a néhány éven belül működésképtelenné váló nyugdíjrendszer, egészségügy, oktatás.

Értem én, hogy véggyükmegakerítést mert különben mindmeghalunk. De ez azért nem egy kormányprogram. Ez még annál is rosszabb, hogy folytatjuk. Ha elég hülye van ebben az országban ahhoz, hogy ilyen baromságokkal meg lehessen nyerni egy választást, akkor meg is érdemel ez az ország mindent, ami ezután következik. Ha nincs elég hülye (én remélem, hogy nincs), akkor meg bele fognak bukni ebbe. Kerítéssel, vagy kerítés nélkül.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.