Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sértett kis p*csök, amerre a szem ellát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudtuk, csak nem sejtettük. Vlagyimir Putyin azt tervezgeti, hogy betiltja a Facebookot. Az van ugyanis, hogy a nagy medvevadász, Orbán Viktor országos cimborája 2015-ben kitalált egy törvényt. Alá is írta, ki is hirdette. Ez pedig arról szól, hogy orosz szervereken kell tárolni az orosz felhasználók adatait. Ha a Facebook erre nem hajlandó, akkor blokkolni fogják az ottani működését. Az eddig már blokkolt 87 000 webcím mellett. Jó is ez, én már alig várom, hogy Orbán Viktorovics is kitaláljon valami hangzatos indokot arra, hogy miért is ez a kéményen dolgozó kisemberek érdeke nálunk is, ha már Putyinisztánban is. És persze Azerbajdzsánban, valamint Törökországban is bevett gyakorlat, hogy a hatalomnak nem kedves oldalakat és szolgáltatásokat egyszerűen blokkolják.

A János kórházban vacogó betegekről felröppent sajtóhírekre máris reagált az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Azt mondja ő azzal a szép szájával:

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Szent János Kórházban a fűtési rendszer ellenőrzése és karbantartása zajlik. A karbantartási munkálatok alatt is 20 Celsius fok feletti a hőmérséklet a gyerekosztályokon, a krónikus belgyógyászati osztályon, a szülészeten, a traumatológián, az idegsebészeten és a központi intenzív osztályon. Ahol a karbantartás miatt alacsonyabb a hőmérséklet, ott átmenetileg más módon gondoskodik a megfelelő hőérzetről a kórház. Mindemellett az intézmény már megrendelte a kazánból a hő továbbításához szükséges szivattyút. Az esetleges felújításokhoz és további eszközcserékhez szükséges pénzügyi fedezetet pedig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja az intézmény számára. A fenntartó az igényelt forrás első részleteként 47 millió forintot folyósít az intézmény számára. A tervezett felújítás célja, hogy hosszú távon és minden osztályon megfelelő műszaki színvonalat lehessen biztosítani a fűtési rendszer biztonságos működéséhez. (MTI-OS)

Értelmezzük. A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben – mely híresztelések arról szóltak, hogy beszart a János kórház fűtési rendszere – a valóság az, hogy beszart a János kórház fűtési rendszere. De már csinálják. Majd. Valamikor. Mert – ezek szerint – a kórház igényelt forrást a felújításra, amely forrás első részletét majd jól átutalja az Állami izé, szóval kuss legyen és ne terjesszünk rémhíreket, meg különben is, az k*va anyját a sajtónak.

Tündérbogárcicamókus! Milyen hónapot írunk? Mert nálunk szeptember végét. Ilyenkor már előfordulhat akár fagypont közeli éjszakai hőmérséklet is. Normálisék mikor ellenőriztetik, pláne javíttatják a fűtési rendszert? Igen, nyáron. Amikor meleg van. Azért, hogy ne télen derüljön ki, hogy nincs fűtés.

Namost. Egy kórházban ritkán fordulnak elő nagyobb számban erőtől duzzadó fitnesz-bajnokok, ezzel szemben legyengült szervezetű idős emberek, betegek, csecsemők simán. A szájbatekert fűtési rendszer ellenőrzésének elmaradása nem egyszerűen mulasztás, hanem bűncselekmény. Amennyiben volt ellenőrzés, de az nem tárta fel a hibát, akkor az ellenőrzést végző, amennyiben nem volt ellenőrzés, úgy a mulasztást elkövető, amennyiben volt ellenőrzés, az feltárta a hibát és nem történt intézkedés, úgy az ezért felelős személy kirúgása minimum indokolt. A sértett hangú sajtóközleményeket meg egészen nyugodtan le lehet darálni és ledugdosni a hibát elkövető torkán.

Közben meg Kovács Zoltán kormányzati mesemondó-fiú a Financial Times című lappal áll háborúban, mert a nyomoronc újságírók nem hajlandóak leszállni a magyar kormányról. Jól van. Menjünk aludni.

A nap kommentje Évától:

Mindig csak az van felháborodva, akit közvetlenül érint.. és senki nem lát tovább az orránál. Senki nem tudja magát kiszolgáltatott helyzetbe képzelni, amikor éppen jó neki..Mert, ja kikkel is történt?? Azokkal? Nem anyámmal, nem apámmal, , nem az én gyerekemmel??? Akkor mi közöm hozzá..? ?? Verni kellene a tamtamot, kiabálni, toporzékolni… Hangosan, sokaknak…Végül is a mi pénzünk… Vagy nem???

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.