December 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fejünkre szakad, de ki a francot érdekel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy gimnáziumban leszakadt a plafon. Régebben már óvodában, bölcsődében is történt ilyen, nem ügy. Máshol patkányok potyognak az álmennyezetből, de végül megnyugodtunk, mert az illetékes azt mondta, hogy az csak kis testű rágcsáló volt és az sem biztos, mert ő például nem látta. A kórházi szakdolgozók meg kifejezetten hajlamosak a hallucinációra és a hisztire és az a nővér, aki elé az említett – vélt, vagy valós – kis termetű rágcsáló vagy leesett, vagy sem, túlreagálta a dolgot.

Egy kórházban nem tudtak fűteni és a betegek kabátban feküdtek az ágyakban, de nem olyan nagy hír ez, csak elromlott a kazán. Van ilyen. Mármint olyan, hogy nem a fűtési szezon kezdete előtt ellenőrzik a kazánokat (főleg közintézményben, pláne egészségügyi intézményben), hanem akkor derül ki, hogy maga alá tojt a rendszer, amikor kint tíz fok van. Legfeljebb bent is tíz fok lesz, a betegek jól bírják az ilyesmit. Különben is, romlott már el fűtési rendszer mentőállomáson, akkor is megoldódott, mert a környékbeli lakosok vittek be hősugárzókat, hogy az ügyeletet teljesítő mentősöknek mégse kelljen keményre fagyniuk épületen belül. Aztán pár hónappal később, a tavasz beköszöntével egy időben már át is adták az új kazánt, ráadásul mekkora csinnadrattával. Ment Illetékes elvtárs is mellet döngetni az átadóra.

És iskolában is romlott már el a fűtés, nem is egyszer, nem is egy helyen. De volt például, amikor a ballib média azt hazudta, hogy elromlott, miközben meg nem is romlott el, csak a szolgáltató kapcsolta ki a gázt, mert a KLIK nem fizette be a számlát. Tartósan, hónapokon keresztül. De a kazán nem romlott el, a média hazudott.

A kórházi fertőzések száma szépen emelkedik, de elmagyarázta a szakember, hogy nem is emelkedik, hanem csak az történt, hogy eddig nem vizsgálták ezeket a jelentéktelen dolgokat, most meg vizsgálják. Tehát csak az van, hogy eddig is volt, csak nem tudtunk róla, most meg már tudunk. Igaz, hogy nekem kicsit nehéz megérteni, hogy amennyiben eddig nem vizsgálták, akkor mihez mérik a változást, ami viszont statisztikailag kimutatható, de ez már az én problémám.

A halálozások száma meg azért emelkedik, mert az influenzajárvány arat az idősek, főleg a kórházba került idősek körében. Úgy nagyjából januártól decemberig van ilyen járvány, ami arat.

Az országot eddig elhagyó 600 000 – 1 000 000 honfitársunk azért ment el, mert kalandvágyó és amúgy is, ez a szám legfeljebb az összlakosság 10 százalékát teszi ki, ami meg elenyésző. Az igaz ugyan, hogy a lakosságon belül a munkaképes (és szülőképes), nyelveket beszélő, szakmával rendelkező, magasan kvalifikált társadalmi csoportnak akár a fele is elmehetett már, de kit érdekel? Azért nincs villanyszerelő, orvos, fodrász, ápoló, kőműves az országban, mert annyira megoldották a munkanélküliséget, hogy egyszerűen elfogytak. Gázszerelő meg azért nincs elég, mert azok mind a milliárdos vállalkozásaikkal vannak elfoglalva, nem érnek rá gázt szerelni.

A kormány sokkal több pénzt költ az egészségügyre. Igaz, hogy szinte kizárólag uniós forrásból és az is igaz, hogy hiába fordítanak mondjuk 10 százalékkal több pénzt valamire, ha közben 30 százalékkal többet lopnak el abból a pénzből, mint az előző brigád. Ezt az egyszerű értelmi képességekkel felszerelt szavazó amúgy sem érti.

Egyszóval minden tökéletes és holnapra még sokkal jobb lesz. Nem a kazánt kell megjavítani, nem az épületet kell karbantartani, nem a korrupciót kell visszaszorítani. Fenéket! Meg kell tudni magyarázni, hogy a piros az miért is zöld. Ennyi a titok. És működik. Akkor meg miért is ne csinálnák?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!