Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Világvége után egy nappal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép vasárnap reggelt! Miután úgy tűnik, hogy túléltük a tegnapi világvégét, kénytelenek leszünk tovább tolni a talicskát. A németek is tolják ezerre. Hamarosan kiderül, hogy ki kap felhatalmazást az ország vezetésére. Ezt a döntést kevéssé sem fogja befolyásolni Orbán Viktor akarata. Nálunk, a szerkesztőségben is eltérőek a vélemények arról, hogy a választások után változik-e az Unió hozzáállása illiberálisékhoz, vagy továbbra is működik majd a pávatánc. A kolléga szerint semmi sem fog változni, én viszont azt gondolom, hogy de, fog. Ha az Európai Unió össze akarja kapni magát, kénytelenek lesznek meghúzni azokat a határvonalakat, amelyeket eddig nem húztak meg. Egyszerűen azért, mert nem volt rá szükség, ugyanis mindenki tudott késsel-villával enni és senkinek nem jutott eszébe a terített asztal közepére szarni. Most pedig van ilyen ősmagyar turulfi. Ez egyébként – mármint az, hogy én miről mit gondolok – pont annyira nem befolyásol semmit, mint Orbán Viktor imái.

Habár végül nem tartottuk meg tegnap a világvégét, jutott azért frász a hétre is. Most éppen megint világjárvány lesz, valami maláriavírusnak köszönhetően. Az kétségtelen, hogy lényegében bármikor kitörhet egy világjárvány, de nem látom be, hogy mi értelme van a folyamatos riogatásnak. A madárinfluenza sem irtotta ki a világot, az AIDS sem, a kergemarhakór sem. A lehetőség persze fennállt, és nem is azt mondom, hogy ne kellene foglalkozni ezekkel a dolgokkal. De a kutatók nyilván teszik a dolgukat, a járványügyisek is. Riogatni akkor is elég lenne, amikor valóban indokolt.

Az MTI egyre viccesebb. Saját kiadású hír (nem a Fidesz küldte be, nem is norvég trollok, hanem maga a távirati iroda gyártotta), meglehetősen sajátságos címadással. Mutatom:

Új választási rendszer a baloldalon – Gyurcsány ismét a külhoni magyarok ellen van

Most vagy az van, hogy a Fidesz kölcsönadta a szövegíróját az MTI-nek, vagy az MTI munkatársa irkálja a Fidesz közleményeket. Több ötletem nincs. Elég szánalom ez. Nagyon az.

A Magyar Nemzet tegnapi cikkéből az derül ki – és ők sem a hasukra ütve írták, hanem a Magyar Közlönyből tudják – hogy újabb súlyos összegeket kap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az egyetem kivételezett helyzetben van. Rájuk szabva írt ki a kormány egy 17,5 milliárdos pályázatot, mely uniós forrásból juttatta rengeteg pénzhez az egyetemet. Ezen túl adóforintokból is dől a pénz ehhez az intézményhez.

A Magyar Nemzet kiszámolta, hogy egy NKE hallgatóra négyszer annyi pénz jut, mint bármely más egyetem hallgatójára. Ugyanaz történik, mint az egyházi iskola-állami iskola diákjaival. A kormány egészen egyszerűen eldönti, kiket juttat forrásokhoz a többiek kárára (mert igen, azzal, hogy egy NKE hallgatóra négyszer több pénz jut, a többi egyetem hallgatójának annyival kevesebb és az egyházi iskolák diákjaira jutó háromszor-négyszer nagyobb támogatás a többi iskola diákjait fosztja meg a forrástól). Ezek az aránytalan görénységek mindig benne vannak azokban a sikerjelentésekben, amikor tetszőleges bűntárs óbégatja bele a mikrofonba: az Orbán-kormány megint mennyivel több pénzt költ oktatásra, bezzeg az elmúlthétév előtti elmúltnyolcév!

Nem, nem költenek többet oktatásra. Sőt, forrásokat vonnak ki. A nem egyházi iskolába, vagy nem az NKE-re járó diákokat lopják meg, köpik szemen minden áldott nap. A hívek pedig tapsikolnak a gyönyörűségtől és csókolják a hazug tolvajok lába nyomát is.

Be is fejezem, mert úgy felhúzom magam, mint a fene. Inkább hallgassunk egy kis idegnyugtató agybajos zenét, aztán induljon a nap.

adomany-1