Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor Anikó asszony beugrik a piacra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fent látható harci libával kívánok szép vasárnap estét minden kedves és kedvetlen olvasónknak.

A Magyar Úszó Szövetség rendkívüli közgyűlésén nagy többséggel megválasztotta Wladár Sándort.

Ennél talán kicsit érdekesebb, hogy a Közös Ország Mozgalom nyilvánosságra hozta a nyolcpárti megállapodást. Ímhol:

Történt más is, azt is ide rakom:

„Tárgyalásra hívja az új pólus pártjait Juhász Péter 

Tárgyalásokat kezdeményezünk az új pólus pártjaival – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Juhász Péter, az Együtt elnöke. Mint mondta, régi pártokból nem lesz megújulás a magyar politikában, ezért az Együtt a pártlisták szintjén kizárólag a 2010 előtt nem kormányzó pártokkal képzeli el az együttműködést. 
Juhász Péter leszögezte: az új pólus pártjai, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és az Együtt mind ugyanazt akarják. Megbuktatni Orbán Viktort 2018-ban, de nem akarnak visszatérni a 2010 előtti időszak politikájához sem. Ezért nincs okuk nem együttműködni egymással.  

Az Együtt elnöke elmondta azt is, hogy az Együtt tisztában van azzal a történelmi felelősségével, hogy meg kell haladnia egyéni pártpolitikai céljait, érdekeit. A győzelem érdekében új szavazókat kell megszólítani az ellenzéknek, amire csakis az új pártok képesek. Ezért az új pólus mindegyik pártjának felelősen kell viselkednie, s az együttműködés, illetve kormányváltás melletti elköteleződésük kinyilvánítása után immár konkrét cselekvésekre, tárgyalásokra van szükség. Ezt várják el mindannyiunktól a választók, ezért kezd tárgyalásokba az Együtt – tette hozzá.

A pártelnök hozzátette azt is: az Együtt már bemutatta mind a 106 jelöltjét, illetve programját is, tehát a választók pontosan tudhatják, hogy mit és kikkel kíván képviselni a 2018 utáni országgyűlésben. Ugyanakkor felelős és józan ellenzékiként pártja tisztában van azzal is, hogy csakis együttműködésben váltható le a Fidesz. Ezért kell pártlisták szintjén együttműködés az új pólus pártjai között, az egyéni jelöltek szintjén pedig koordinálásra van szükség a többi demokratikus párttal mind a 106 választókerületben. 

Az Együtt által megrendelt részletes, átfogó és hiteles kutatás szerint jól látszik, hogy az új pólus pártjainak vezetői messze a legelfogadottabbak a magyar politikai palettán. De az együttműködés melletti érv, még ennél is népszerűbb az új pólus szavazóinak körében. Egyértelműen látszik, hogy a választók együttműködést várnak el tőlünk: az önálló indulást az új pólus szavazói nagyon nem szeretik. 
Juhász Péter már a jövő héten megkeresi a pártok vezetőit, hogy mielőbb egyeztessenek elképzeléseikről és az együttműködés lehetséges formáiról.

Juhász Péter
az Együtt elnöke

Tudom, hogy mindenkinek van valaki, akivel soha és van valami, amit soha. Mégis javaslom, hogy olvasgassuk, ízlelgessük a lehetőségeket. Aztán majd döntsön mindenki lelkiismerete szerint.

A német választásról egyelőre annyit tudni, hogy nagyon magas (bőven 72 százalék feletti) a részvétel. Ez nem feltétlenül azért van, mert a németeknek nincs jobb dolguk vasárnap, hanem mert úgy gondolják, hogy az ő országukat az általuk választott ember és párt vezesse. Csak halkan jegyzem meg, egy ilyen részvételi arány mellett valószínűleg nem történik meg a Brexit, és a Fidesz sem lenne egyeduralkodó párt. Van még pár hónap a szavazásig, tessék szépen roborálni, hogy legyen erő elsétálni az urnákig. Ha a Fidesz győz, akkor győzzön valódi többséggel és legyen egyértelmű, hogy az ország többsége valóban őket akarja. Ha mégsem őket akarja a többség, akkor az is legyen egyértelmű. Szerintem.

Na, közben: Merkel pártja nem nagyon, de egy kicsit nyert, viszont nem lehet boldog. Pártja gyengült, bajor partnere leszerepelt, a szocdemek otthagyják. A megizmosodott bevándorlásellenes párt pedig hajtóvadászatot ígér ellene. A német választások öt fontos tanulságát az Index olvasatában ITT olvashatjátok, reggel bővebben is lesz szó minderről. Orbán gratulációjáról kiemelten.

Most viszont egyértelműen este van, úgyhogy menjünk alukálni. A nap kommentje Gyöngyitől (már csak azért is, mert felnyerítettem, amikor olvastam):

Ez a drága Anikó asszony megint úgy öltözött fel, mint aki a piacra megy! Az a táska……, ráadásul a vállán hordva! Handó Tündike neki is írhatna már valami ajánlást, hogy mikor mit ajánlott felvenni ! ?

És végül melegítsünk be a választásra. Erre a nótára emlékszik még valaki?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.