Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gennyes fideszes hazugságok legújabb méretes lólába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

2017. szeptember 21. – 98. Kormányinfó (tanulságos részlet a kormányzati hazugságok végtelen, rendre következmények nélkül maradó tárházából)

Magyar Fórum médiamunkása: Egyre több az olyan ellenzéki nyilatkozat, mely szerint ha már törvényesen nem lehet, akkor törvénytelenül kell elzavarni, megbuktatni a kormányt. Itt a festékdobáló Gulyás Márton blokáddal, épületelfoglalásokkal fenyegetőzik, Schilling Árpád pedig mint kijelentette, korlátozott erőszakhoz akar folyamodni. Itt gondol a Fidesz székház ablakának klaviatúrával bedobálására. Na most, ez is beletartozik miniszter úr által sokat emlegetett véleménynyilvánítás szabadságába, vagy tesz ez ellen valamit a kormány?

Lázár Sohanemhazudottmég János miniszter: Hát nézze, választási kampány van, én úgy látom, hogy az indulatok fokozódnak bizonyos csoportokban. Általában az esélyesek az esélytelenebbek az idegesek, és azt javaslom mindenkinek, hogy bízzuk ezt a választópolgárokra. (…) Minden párt elmondja, hogy mit javasol az országnak, milyen programmal áll ki, milyen elképzeléssel, milyen teljesítménnyel, és majd elmondja a választópolgár, hogy mit szeretne. Én szerintem hagyjuk a választópolgárokat, hogy eldöntsék ezt. Nem javaslom, hogy ezt bárki erőszakos formában próbálja befolyásolni. Mindenkinek egy szavazata van, nekem is, másnak is, mindenki leadja a saját szavazatát kellő nyugalommal és bölcsességgel.

Médiamunkás: Igen, de az Aalaptörvény ugye kimondja, hogy senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszervezésére, s az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és…

Lázár:  Jó, hát azért azt nem gondolja, hogy ezek a bohócok majd itt a magyar államszervezetre bármiféle veszélyt jelentenek. Ne vicceljen ezzel!

Médiamunkás: Igen, de mondjuk festékeket dobálnak, épületelfoglalásokat…

Lázár: A törvényeket mindenkinek be kell tartani. A véleménynyilvánítás határa az teljesen világos, a törvények betartása mindenki számára kötelező. Aki a törvényeket nem tartja be, az viselje a következményét. Ilyen egyszerű. Természetesen épületeket megrongálni, embereket megtámadni, stb. ez szigorúan tilos, törvény tiltja. Hát azért vannak törvények, hogy ezeket a játékszabályokat betartsuk. Aki nem tartja be, az számolhat azzal, hogy ennek jogkövetkezménye van. Ilyen a jogállam. (kac-kac – szerk.)

Akkor most tekerjünk vissza a kormányinfó első felére.

Echo TV: Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője, volt köztársasági elnök-jelölt úr tartott ma egy sajtótájékoztatót (…) Azt mondta, hogy a mai kormány egy dúvad kormány, a Szovjetunióhoz hasonlította, és arra hivatkozott, egyrészt Németh Szilárdra, aki nemrég azt mondta, hogy titkosszolgálati információk alapján három ember – Schilling Árpád, Vágó Gábor, illetve Gulyás Márton – erőszakosan akarják megdönteni ezt a kormányt, és hogy ez jogállamban nem fordulhat elő. Illetve arra is hivatkozott, hogy még az sem fordulhat elő egy jogállamban, hogy a civil szervezetekre szájkosarat tesznek, csak azért mert más a véleményük, mint a regnáló kormánynak. Mi erről a véleménye?

Lázár: (…) Én azt tapasztalom, hogy a civil szervezetek szabadon mondhatják el a véleményüket, semmilyen korlátozó intézkedésről tudomásom nincs (…) Itt a parlament előtt minden nap két tüntetés van, én azt gondolom, hogy Magyarországon a demokratikus közéletet semmi sem akadályozza abban, hogy virágozzék, sőt. Más országokhoz képest Magyarországon sokkal enyhébb szabályok vannak: politikusok háza előtt lehet tüntetni (nebassza meg, Lázár! – szerk.), a gyülekezési jog lényegében korlátlan, a véleménynyilvánítási jog lényegében korlátlan, én nem érzem ezeket a korlátozó intézkedéseket. Nem érzem, hogy bármelyik civil szervezet létében lenne fenyegetve, vagy korlátozva volna a tevékenységében. (…)

Itt következik egy aljas csúsztatás: a civilek összemosása a sikertelen ellenzékkel, amelyik nem tud alternatívát képezni a Fidesszel szemben. Akik ahelyett, hogy tükörbe néznének és az ott látható ocsmányság ellen úgy lépnének fel, hogy megborotválkoznak, inkább összetörik a tükröt.

Echo Tv: Ugyanezen a rendezvényen Szél Bernadett Németh Szilárd mondataival kapcsolatban azt mondta, hogy törvénytelenséget követett el, amikor megnevezte ezt a három személyt, mint nemzetbiztonsági kockázatot, merthogy ilyet csak miniszteri rangban lehet kijelenteni. Van ilyen törvény?

Lázár: Hát… tolmácsolom azt a javaslatát Szél Bernadettnek, hogy Németh Lá… Németh Szilárd legyen a kormány tagja. Tájékoztatni fogom erről a miniszterelnök urat, eddig ez még nem merült föl. Szél képviselőtársam, vagy Németh képviselőtársam, vagy más képviselők nemzetbiztonsági bizottságon belüli lökdösődését én a kormány képviseletében nem minősíteném. A végrehajtó hatalom részéről nem ildomos, hogy a törvényhozók belső viszályába beleszóljon. (…) az, hogy az információk közlésére milyen szabályok vannak, azt a törvények határozzák meg.

És most ugorjunk vissza néhány napot az időben, és rakjuk össze a képet!

2017. szeptember 12. Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság ülése után: a magyar titkosszolgálatok úgy látják, komoly kockázatot jelentenek azok a külföldről pénzelt szervezetek, emberek, akik aktívan, és

 kimondottan részt kívánnak venni Magyarország belső rendjének szétzilálásában.

Példaként emelte ki Schilling Árpádot és Gulyás Mártont, valamint Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselőt, akik a sajtónak nyilatkozva is beszélnek arról, hogyha nem úgy lesz, ahogy ők szeretnék, akkor akár az utcára vonulva, akár ülősztrájkkal szereznek érvényt akaratuknak.

A magyarországi hatóságok, szolgálatok viszont erre felkészültek.

(via)

Összegezzünk: A Fidesz őstahó, primitív vasökle, a fröcsögő ostobaság szobra nemzetbiztonsági kockázatként, nagyon komoly fenyegetésként mutogat három magyar állampolgárra úgy, hogy titkosszolgálati jelentésekre hivatkozik. A civil aktivistákat szeptember 12. óta szakmányban rugdossa a kormányzati szennymédia. Például így:

 

A három magyar állampolgár közül az egyik (a fent látható módon kriminalizált) azóta fel is jelentette saját magát az Országos Rendőrfőkapitányságon, hogy Németh Szilárd állításait kivizsgálják.

Lázár János az újságírói kérdésre nem válaszolva (hogy mégis milyen alapon pofázik a szellemi pöcegödör) bagatellizálja Németh bűncselekmény- és hazugság-gyanús röfögését és szarelkeni annak törvénytelen, mocskos kirohanását.

Kis idő elteltével ugyanazon stand-up keretében Lázár János majdhogynem felháborodva kéri ki magának, hogy ezeket az embereket (=bohócok!!!) a magyar államszervezetre bármiféle veszélyt jelentő elemekként emlegessék. Miközben fél órával azelőtt óvakodott kommentálni párttársa hazug görénységét.

Az elvtelen, gerinctelen, embertelen politikai arrogancia mögül újra kikandikált a gennyes fideszes hazugságok méretes lólába. Három embert úgy hurcolnak meg a nyilvánosságban (különösen az elmúlt tíz napban), úgy járatják le őket, úgy hiteltelenítik őket, és úgy gyártanak belőlük veszélyes közellenséget, hogy a mindenes miniszter felháborodásnak álcázott vigyorral a pofáján ismeri el, hogy az egészből egy szó nem igaz.

És nem az a lényeg, hogy mi ezt tudjuk, hanem az, hogy ártatlan, erőszakkal soha nem fenyegetőző (a polgári engedetlenség nem erőszak!), magyar polgárokat – akik ragaszkodnak ahhoz, hogy véleményt nyilváníthassanak, hogy a hatalommal szemben kritikát fogalmazzanak meg – valójában a mindenkit egyformán megillető, alapvető jogaik gyakorlása miatt lehetetlenítenek el. Hazug, galád, alattomos módon. Úgy, hogy a hazugság terjesztőjének miniszteri kinevezésével viccelődnek. A bűnbanda tagjai védik egymás seggét.

Virágzó demokratikus közélet, jogállam, mi? Az!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.