Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felcsúton innen és túl

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai napon debütálok, mint jóéjtet kívánó kolléga, csapjunk hát bele a ma esti hírfolyamba. Mától kezdve Polt Pétert hívhatjuk bűnsegédnek, az általa vezetett ügyészséget pedig fideszesnek. Na nem, mintha eddig ez nem lett volna nyilvánvaló – már a kötődés – azonban mostantól hivatalosan is kimondhatjuk. Mint ahogy Habony Árpád mától hivatalosan is közszereplőnek minősül, bármennyire is felzaklatja ez a szipákolás koronázatlan királyát. A déli órákban pont került a Demcsák ügy végére is, amikor is ő maga mondott fel, kóros fáradtságra hivatkozva. Hát van ilyen is. Az EP látogatás is véget ért a mai nappal, így a teljes kormány egy emberként fellélegezhet. Ennyit a honi politikáról, evezzünk idegen vizekre.

A spanyol kormány megpróbálja teljes mértékben ellehetetleníteni a katalán függetlenségről kiírt október elsejei népszavazást. Az indulatok kezdenek elszabadulni és messze még a voksolás napja.

A tegnapi mexikói földrengésnek immár legalább 248 halálos áldozata van, miközben a Maria nevű hurrikán már Puerto Ricót ostromolja. A természeti csapások hónapja ez. Theresa May közben nagyvonalúan bejelentette, hogy készek 20 milliárd fontot fizetni az Unióból való kilépésért, aminek hírére Brüsszelben sokan azóta is nevetnek.

Egy kis sport. Valentino Rossi – sokak örömére – megpróbálja a lehetetlent és kettős lábtöréssel rajthoz áll a hétvégi aragóniai nagydíjon. Go Vale!

Történt még sok csodálatos dolog a világban a mai napon, azonban itt az ideje a nap kommentjének:

Legközelebb a kórházak körül infúziós állványukra támaszkodó lábadozók is szedik majd a szemetet, mivel már a közmunkások keretét is rokonoknak adják a gazemberek.

 

Bendegúz

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.