Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A legfőbb ügyész hímes lelke

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Ha már tegnap este Delta kutyussal búcsúztam el, akkor ma Bonkával köszönök be. A kilenc hónappal ezelőtt még ici-pici, szintén utcáról felszedett kutyuli most itt tart. Éppen egy 12 kilós kővel focizik a kis drága. Előkotortam egy tavaly decemberi fotót róla. Íme:

Fotó: Lázár Gergő

Fotó: Lázár Gergő

Ekkor még négy kiló sem volt. Az állatdoki szerint (ez akkori vélemény volt) kis-közepes, 10-12 kilós kutyus lesz belőle. Most közel van a 30 kilóhoz és még távolról sem fejezte be a növekedést, a gazdik nem kis rémületére. De már mindegy, ha kisborjú méretű lesz, akkor is az ő kis Bonkácskájuk. Aki egyébiránt egy bűnöző. Kinyitja az ajtókat, kihúzza a fiókokat, lopja a kenyeret, eszi a papírokat, belezi a párnákat. Ahogy kell.

Péntek délután tucatnyi kisiskoláslány szedte a szemetet a felcsúti vasútállomáshoz vezető háromsávos vonatsínek körül a közelgő európai parlamenti (EP) küldöttség miatt – írta a Financial Times helyszíni tudósítója, meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Az ügyben megkérdeztük a felcsúti polgármesteri hivatalt. Sisa András jegyző lapunkat arról tájékoztatta: a felcsúti Endresz György Általános Iskola is csatlakozott – az egyébként országos – „Te Szedd” szemétszedési mozgalomhoz. Így nem csak egy tucat iskoláslány, hanem az egész általános iskola szedte a faluban a szemetet. Azt a jegyző nem részletezte, hogy a felcsúti állomás sínei között is volt-e szemétszedés, ám nem cáfolta hírt. (Népszava

Hát ennél mesésebbet nem lehet ki sem találni. Ezeknek mindig van ilyen becsípődésük. A Patyomkin-falvakról mindenki hallott, ahogy az 1936-os berlini olimpia mézesmázos, hazug külsőségeiről is. Nálunk meg ez van. Szemétszedő gyerekek Felcsúton.

Hamár. Polt Péter legfőbb sikaművész volt kedves válaszolni Demeter Márta LMP-s képviselő azon kérdésére, hogy azeri pénzmosási ügy magyarországi vonatkozásai ügyében hol tart a nyomozás. Konkrétan sehol – mondta Polt művész úr -, merthogy nem is indult vizsgálat. Ugyanis Polt is csak a sajtóban olvasta, arról hivatalosan nincs tudomása. Csak magánemberként, de ugye egy esti lábáztatás közben olvasott információ nem hivatalos, nyomozás sem indítható. Amúgy sem az ő dolga, hanem a NAV Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda dolga. Jajó. Kösz.

Ugyanez a Polt Péter éppen most bukott el egy pert Szigetvári Viktor ellen. Polt azért bántódott meg (és indított pert), mert Szigetvári a legfőbb ügyészt és az egész ügyészséget fideszesnek nevezte, amivel megsértette a személyiségi jogait, továbbá amikor a Quaestor-ügyben bűnsegédnek nevezte, és a lánya és Tarsoly Csaba titkára közötti élettársi kapcsolatot feszegette. Polt a végsőkig vitte a pert. Most a Kúria is kimondta, hogy bizony Szigetvári nem gyalázkodott, Polt nem kap kártérítést (szeretett volna), ellenben ő fizeti a perköltséget.

Tegnap volt a szavazás hirtelenváratlanul a parlamentben, amikor is a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét 12 évre emelték. Erről indult népszavazási kezdeményezés, a Jobbik farokfelvágva benyújtotta – mégis jobb megszavazni villámsebesen, mintsem a sok hülye elkezdjen szervezkedni, esetleg felfedezzék, hogy nincsenek egyedül – meg is szavazták a honbácsik és nénik. Orbán Viktor nyilván nem, mert ekkora nagy ember nem járkál prolik közé. De Rogán sem, mert pont nem ért rá. ugyanis a miniszterelnök úrral csacsorászott. De a rendszer azt mutatta, hogy a teremben van. És akkor ő ezt megmagyarázta. Hogy tudniillik, megkért valakit, hogy az dugja már be a kártyáját a nemtudomhová, mintha ott lenne. De nem volt. Nekem már csak az a kérdésem maradt, hogy amennyiben én olyan helyen dolgozom, ahol blokkolóóra van és az én sógorom keresztanyjának az unokahúgát megkérem, hogy dugja már be a kártyámat, de én nem megyek be melózni, akkor én kapok fizetést? Szerintem sem.

Csapjunk bele a mai csülköspacalba valami jó kis muzsikával.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.