A legfőbb ügyész hímes lelke

Fotó: Lázár Gergő Fotó: Lázár Gergő

Szép reggelt! Ha már tegnap este Delta kutyussal búcsúztam el, akkor ma Bonkával köszönök be. A kilenc hónappal ezelőtt még ici-pici, szintén utcáról felszedett kutyuli most itt tart. Éppen egy 12 kilós kővel focizik a kis drága. Előkotortam egy tavaly decemberi fotót róla. Íme:

Fotó: Lázár Gergő
Fotó: Lázár Gergő

Ekkor még négy kiló sem volt. Az állatdoki szerint (ez akkori vélemény volt) kis-közepes, 10-12 kilós kutyus lesz belőle. Most közel van a 30 kilóhoz és még távolról sem fejezte be a növekedést, a gazdik nem kis rémületére. De már mindegy, ha kisborjú méretű lesz, akkor is az ő kis Bonkácskájuk. Aki egyébiránt egy bűnöző. Kinyitja az ajtókat, kihúzza a fiókokat, lopja a kenyeret, eszi a papírokat, belezi a párnákat. Ahogy kell.

Péntek délután tucatnyi kisiskoláslány szedte a szemetet a felcsúti vasútállomáshoz vezető háromsávos vonatsínek körül a közelgő európai parlamenti (EP) küldöttség miatt – írta a Financial Times helyszíni tudósítója, meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Az ügyben megkérdeztük a felcsúti polgármesteri hivatalt. Sisa András jegyző lapunkat arról tájékoztatta: a felcsúti Endresz György Általános Iskola is csatlakozott – az egyébként országos – „Te Szedd” szemétszedési mozgalomhoz. Így nem csak egy tucat iskoláslány, hanem az egész általános iskola szedte a faluban a szemetet. Azt a jegyző nem részletezte, hogy a felcsúti állomás sínei között is volt-e szemétszedés, ám nem cáfolta hírt. (Népszava

Hát ennél mesésebbet nem lehet ki sem találni. Ezeknek mindig van ilyen becsípődésük. A Patyomkin-falvakról mindenki hallott, ahogy az 1936-os berlini olimpia mézesmázos, hazug külsőségeiről is. Nálunk meg ez van. Szemétszedő gyerekek Felcsúton.

Hamár. Polt Péter legfőbb sikaművész volt kedves válaszolni Demeter Márta LMP-s képviselő azon kérdésére, hogy azeri pénzmosási ügy magyarországi vonatkozásai ügyében hol tart a nyomozás. Konkrétan sehol – mondta Polt művész úr -, merthogy nem is indult vizsgálat. Ugyanis Polt is csak a sajtóban olvasta, arról hivatalosan nincs tudomása. Csak magánemberként, de ugye egy esti lábáztatás közben olvasott információ nem hivatalos, nyomozás sem indítható. Amúgy sem az ő dolga, hanem a NAV Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda dolga. Jajó. Kösz.

Ugyanez a Polt Péter éppen most bukott el egy pert Szigetvári Viktor ellen. Polt azért bántódott meg (és indított pert), mert Szigetvári a legfőbb ügyészt és az egész ügyészséget fideszesnek nevezte, amivel megsértette a személyiségi jogait, továbbá amikor a Quaestor-ügyben bűnsegédnek nevezte, és a lánya és Tarsoly Csaba titkára közötti élettársi kapcsolatot feszegette. Polt a végsőkig vitte a pert. Most a Kúria is kimondta, hogy bizony Szigetvári nem gyalázkodott, Polt nem kap kártérítést (szeretett volna), ellenben ő fizeti a perköltséget.

Tegnap volt a szavazás hirtelenváratlanul a parlamentben, amikor is a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét 12 évre emelték. Erről indult népszavazási kezdeményezés, a Jobbik farokfelvágva benyújtotta – mégis jobb megszavazni villámsebesen, mintsem a sok hülye elkezdjen szervezkedni, esetleg felfedezzék, hogy nincsenek egyedül – meg is szavazták a honbácsik és nénik. Orbán Viktor nyilván nem, mert ekkora nagy ember nem járkál prolik közé. De Rogán sem, mert pont nem ért rá. ugyanis a miniszterelnök úrral csacsorászott. De a rendszer azt mutatta, hogy a teremben van. És akkor ő ezt megmagyarázta. Hogy tudniillik, megkért valakit, hogy az dugja már be a kártyáját a nemtudomhová, mintha ott lenne. De nem volt. Nekem már csak az a kérdésem maradt, hogy amennyiben én olyan helyen dolgozom, ahol blokkolóóra van és az én sógorom keresztanyjának az unokahúgát megkérem, hogy dugja már be a kártyámat, de én nem megyek be melózni, akkor én kapok fizetést? Szerintem sem.

Csapjunk bele a mai csülköspacalba valami jó kis muzsikával.

adomany-1