Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mészároslölö meg több munkát adott az embereknek, mint az előző kormány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt! Itt vagyok újra, meg az ősz is, és nem is rinyálok a sötét, hűvös miatt mint egyesek, ugye. Nyáron meg az volt a baj, hogy marhára meleg volt. Szóval, maradjunk annyiban, hogy kedd van és még mindig a nyakunkon a megpróbáltatásokkal terhes hétfői nap. Amikor is a miniszterek elnöke megnyitotta a parlamenti ülésszakot, hogy abban nem volt köszönet.

Azt feltétlenül megjegyezném itt, hogy miközben szerinte őfényességét és az országot megerőszakolják (gyanítom, hogy a kifejezés nem véletlenül került bele a tömjénfüsttel vegyes riogató agymenésbe) a tudjukkik, a Fidesz például változatlanul lefossa a nők elleni erőszak kérdését (az összes többi mellett, ami szintén). Az Isztambuli Egyezmény ratifikálás talán a legfontosabb ezek közül. Ám a nőügyekkel nem foglalkozó, politikai ellenfelei szemöldökcsipeszével személyeskedő Orbán pont leszarja, hogy miután Magyarország 2014. március 14-én aláírta az Európai Tanács isztambuli egyezményét, miután egy évvel később a Fidesz-KDNP nagy erőkkel elutasította, hogy ratifikáljuk, a kormánypártnak az mai napig nem téma. Pedig már egy rakás jogszabályt módosítani kellett volna ehhez, intézményrendszert kialakítani, de a kibaszott szabadságharc és Brüsszel, Soros megállítása közben faszságokra nem jut idő. Sőt, az Európai Parlamentben legalább négy olyan, a nők helyzetét vizsgáló jelentés volt, amelyek elfogadásánál a fideszes képviselők vagy tiltakoztak, vagy tartózkodtak. Köztük van  Pelczné Gál Ildikó nagyasszony, a Fidesz nőtagozatának elnöke is. Sőt, pár napos hír az is, hogy a felcsúti kisvasút után a nőügyeket is EU-bizottság vizsgálná, de a Fidesz ezt sem szeretné. Beteg ez az egész, úgy ahogy van.

Ettől függetlenül a Mráz-féle Nézőpont Csoport megállapította, hogy a tegnapi ülésnapot, amely a kampány nyitánya is volt egyben, Orbán nyerte. Szóval nem az a baj, hogy az ország miniszterelnöke egy C-kategóriás mocsári troll szintjén nyilvánul meg a parlamentben, hanem hogy jól fizetett elemzők utána meg is magyarázzák a színvonal alatti mocskolódást:

az ellenzéki felszólalásokra adott tömör válaszaival elkerülte, hogy kommunikációs értelemben bárkit felemeljen a maga szintjére. Az ellenfeleiből ezen az ülésen nem lettek kihívói

– írják talpnyalóék az úgynevezett gyorselemzésükben, engem meg a hideg is kiráz, hova süllyedtünk. Tehát az, hogy érdemben semmire nem válaszol, hanem oda nem illő tahóságokkal kerüli ki a lényeget, az egy kommunikációs szint. Igen, röfögve okádni a moslékot, az egy szint. Hát ez van.

Kemény életérzés újra rádöbbenni, hogy Vona Gábor kifinomult, cizellált kultúrembernek hat Döbrögi mellett. A Jobbik elnöke azt mondta a miniszterelnök kirohanása után, amellett, hogy sosem volt szemöldökcsipesze:

Nem megyek bele ilyen méltatlan, színvonaltalan vitába. Ennyi telik a miniszterelnöktől.

És tényleg, baszki. Ennyi telik évek óta tőle.

Közben kiderült, hogy a tegnap Magyarországra érkezett, az uniós finanszírozási projekteket vizsgáló ellenőrökre rácsukták a metróajtót. Szerintem véletlen lehetett, nyilván. Ehhez képest Felcsútra csak ma délelőtt fognak eljutni, fasz se tudja, miért, ugyanis a csühös hétköznap délelőtt nem közlekedik. Az Index viszont egy nappal korábban ellátogatott a világvárosba, és találtak utasokat is, akik beszéltek a szájukkal. A magyar rögvalóság helyenként igazán mellbevágó. A kedvencem nekem (de mindenki nézze meg, aki még nem tette): kötözködni jöttek, semmi másról nincs szó. Pedig kurvára jó lenne, ha csöndben maradnának, sőt. Mer’ a polgártárs már úgy szeretné látni, hogy ezeknek az uniós politikusoknak, legalábbis egyiknek-másiknak a feleségét elkapják és jól megerőszakolják a bevándorlók. Mer’ ezeknek csak a nő hiányzik, ez az igazság. Mészároslölö meg több munkát adott az embereknek, mint az előző kormány. Nem biztos, hogy tiszta az ügy, de munkát adott, fizetést adott az embereknek. Hát szerintem ez a néhány perc sok mindent megmagyaráz, és még annál is többet. Ide butultak derék magyar emberek.

Nahopp, egy másik nemhír: Rogán Antal bűnöző és propagandaminiszter titkáránál landolt egy belvárosi lakás. A piszkos ügyekből ki nem látszó helikopterész bizalmasa egy igen szerencsés ember, miután ő Rogán gyerekének keresztapja is. Ezért nem jelenthetett gondot, hogy az ingatlanvásárláshoz az önkormányzat 27 millió forint kölcsönt nyújtson neki. Az átláthatóság jegyében természetesen nem ránk tartozik az ingatlan vétálára, az önkormányzat lassan egy éve nem válaszol a Magyar Nemzet megkeresésére. Ráadásul a honlapjukon ez az adásvétel valamiért nincs feltüntetve, pedig a kerületnek nyilvánosságra kell hoznia az ötmillió feletti szerződéseket. Ugyan ez a nagyszerű tranzakció nem Rogán, hanem Szentgyörgyvölgyi idején jött létre, de tökmindegy. Ez megy. Rogán évente több tucat belvárosi ingatlant játszott át kurva kedvezményesen a Rogánhoz és a Fideszhez köthető arcoknak, mégsem lett következménye. Nehéz lesz ezt az országot valaha is talpra állítani ez után a rengeteg szenny után. Már ha egyáltalán. Ma pont olyan napon van, hogy semmilyen reményt nem táplálok ez ügyben.

No, közben a Fidesz beállt az ellenzék korrupcióellenes törvényjavaslata mögé, Gulyás úrfi tegnap azt mondta, hogy akár már ma is megszavazhatja az Országgyűlés, mert ehhez nem kell népszavazás. A még nem hivatalos frakcióvezető az ATV-ben beszélt ordas geciségeket. Hogy azt mondja: ha konszenzus van a korrupciós ügyek elévülési idejét illetően, felesleges a közvetlen demokrácia egyébként 5-6 milliárd forintba kerülő eszközét alkalmazni. Vagyis az a Fidesz, amelyik saját, következmények nélküli, érvénytelen népszavazására hosszú hónapokat és kemény milliárdokat költött, most feleslegesnek tartja a népszavazást, mert az drága és sok időbe telik. Nem tehetek róla, de sajnos azt hiszem, valami nagy átverés körvonalazódik az ellenzék számára, de ne legyen igazam.

Ilyen ország márpedig nincs. Ha valakit érdekel, Demcsák Zsuzsa sorsáról egyébként ma dönt az ATV, állítólag nem túl jók az esélyei, de ez legyen az ő baja. Az enyém meg, hogy igyam meg a kávémat és húzzak bele. Szép napot mindenkinek, jövünk vissza!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.