Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Feldúlt szülők a tudatlanság kiszélesítéséért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nyeh. Megvan még valakinek a FŐSZEGY? Nem, ez nem egy húsféle, hanem a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért rövidítése. Keszei Sándorral az élen, aki már eddig is igazán jól elszórakoztatta a fél országot. Ő volt az, aki azt az emlékezetes alakítást nyújtotta erkölcstan-oktatás ügyben. Mutatom.

Én nem tudom, a Keszei családban hány gyermek lehet még érintett a közoktatásban, de bizonyára van ilyen. Mert ismét hallat magáról a kissé agg szülő, ugyanis most jött ki egy sajtóközlemény az Országos Sajtóirodán keresztül.

„Az első szülői értekezletre vastag pénztárcával kell érkezni a szülőknek. 
Általános magyar »szokás«, hogy a szeptemberi első szülői értekezleten különböző pénzbeli és természetbeni hozzájárulásokat kérnek és szavaztatnak meg a szülőkkel a pedagógusok. Megszavaztatják az osztálypénzt (óvodában csoportpénzt), az alapítványi befizetéseket a tanítási időben szervezett – ingyenes – tanulmányi kirándulás, erdei iskola, színház és múzeumlátogatás költségeit.
Kötelező a dologi kiadásokhoz való hozzájárulás: kréta, másolópapír, takarító eszközök, WC papír költségei. Stb.
Az iskolai pénzbeszedő mozgalom alkotmánysértő tevékenység!
Az Alaptörvény XI. cikke szerint: 
»(1) Minden magyar állampolgárnak joga van a művelődéshez.
(2) Magyarország ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező alapfokú, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető középfokú oktatással biztosítja.«
A szülői értekezlet valódi célja a szülők hiteles tájékoztatása az iskolát, iskolai osztályt érintő aktuális nevelési és oktatási kérdésekről, amelyek ismeretében a szülők el tudnak igazodni az iskolai élet valamennyi területén, és meg tudják védeni kiskorú gyermekeik jogos érdekeit. 
A jó osztály szülői értekezlet fontos információkat közöl, röviden, érthetően. Lehetőleg írásban is!

Sajtószóvivő: Keszei Sándor”

Ritkán van módom hétfő délelőtt harsányan röhögni, de most nem tudtam visszatartani a derűt. Mondjuk nem is akartam, mert nevetni jó.

Fogalmam sincs, Keszei úrnak hány gyermeke járt, vagy jár jelenleg iskolába, vagy a FŐSZEGY nagyon tisztelt tagjai hogy állnak ezekkel a kérdésekkel. Egy biztos: csúful el vannak tévedve. A tanulmányi kirándulás, erdei iskola, színház és múzeumlátogatás a büdös életben nem volt ingyenes. Még a rendszerváltás előtt sem, amikor én jártam iskolába és rendszerváltás után sem, amikor a gyermekeim jártak. Ezekért mindig fizetni kellett. Konkrétan emlékszem, amikor az egyik gyermekem osztályában egy nagyon komoly anyagi gondokkal küzdő család nem tudta befizetni az osztálypénzt, megszavaztuk, hogy mindenki ki tud szorítani a családi kasszából egy picivel többet és így az a kislány sem maradt ki ezekből a dolgokból.

De már az oviba is úgy adtuk össze az elhasználódott játékok pótlásához, cseréjéhez szükséges pénzt, mindig is vinni kellett vécépapírt, szalvétát, papírzsepit, szappant, fogkrémet. Iskolába is. És bizony krétát, másolópapírt is mi vásároltunk. 25 évvel ezelőtt is. Ezek szerint most is ez a helyzet.

Rendkívül oktondi kijelentésnek tartom, hogy a pedagógusokat úgy állítja be ez a közlemény, mintha az ő feneketlen mohóságuk miatt, mintegy hobbiként pumpolná a szülőket az iskola. Mit kellene tenni a pedagógusnak? Fizesse be ő az osztálypénzt, hogy a szülőknek ne kelljen ilyen butaságokkal foglalkozni?

Ha a FŐSZEGY szerint ingyenesen (elmondom sokadszorra is: NINCS olyan, hogy ingyen leves. Azt a társadalom fizeti, minden esetben) kell biztosítani az osztálykirándulásra, erdei táborra valót, akkor ezzel a problémával nem a pedagógusokat, hanem az illetékes szaktárcát, vagy személyesen Orbán Viktort kellene megkeresni.

Az azonban rendkívül ostoba hozzáállás, hogy ez magyar szokás és iskolai pénzbeszedő mozgalom. Ha a FŐSZEGY ezzel ennyire nincsen tisztában, akkor nem kellene senkit sem képviselniük, hanem tájékozódni illenék, mielőtt hülyécske közleményeket adnak ki.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.