Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ne tessék legyinteni, lesajnálni, beletörődni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Teljesen mindegy mit írtok, semmi nem változik, minden megy a maga útján.

 

– Ez ma Magyarországon nem hír.

Most így hirtelen ezt a két nyájas olvasói kommentet ragadtam ki a sok közül, amelyek egy, a fölöttébb elcsépelt és fárasztó kormányközeli korrupcióról szóló cikkünk alatt landoltak tegnap.

És valóban, ha jobban belegondolok, vagy ha nem is, bizonyára mindkét hozzászólás szoros kapcsolatot ápol a valósággal. Még akkor is, ha az ember ilyenkor legszívesebben a földhöz vágná a laptopját, és hagyná a francba ezt az egészet. Hát hiszen gondosan kiválogatott, egymás mellé rakott szavait egy pillanat alatt nevetségessé, majdhogynem szánalmassá teszik az ilyen és hasonló rezignált szentenciák.

És tényleg, úgysem változik semmi, felesleges vergődni, a deviancia átvette a normalitás helyét, úgyhogy ne fárasszam a tisztelt olvasót a nemhíreimmel, semmi értelme nincs. Ilyenkor belémhasít: már azok sem gondolják komolyan, hogy ebben az országban bármiféle egészséges változást el lehetne érni, akik hosszú évek óta pontosan érzékelik, hogy mekkora szarban ülünk. Ráadásul lötyögtetik is az orrunk, a szánk magasságában.

Márpedig bármennyire sikeresen működik is a korrupcióba csavart lélekölő állampárti propaganda, bármennyire természetessé vált, hogy a demokratikusnak hazudott felhatalmazás birtokában teljes joggal lehet kizsigerelni és hülyének nézni a népet, ha a gazemberségeket trikolórral kötik át és nemzeti érdekként hivatkoznak rájuk, a sárga csekkekkel sakkozó, a gyerekeivel, unokáival csak Skype-on értekező, a hangosan üvöltő gyűlöletplakátok között szlalomozó, a kórházi fertőzéseket megúszni próbáló, de még mindig egészséges erkölcsi zsinórmértékkel rendelkező ember nem törődhet bele abba, hogy ez van.

Akkor sem, ha nyolcadik éve az hallja, hogy a lopás, csalás, hazudozás kizárólag balliberális elhajlás, miközben a nemzeti-polgári oldal még a fogalmat sem ismeri. Akkor sem, ha a Fidesznek elemi érdeke, hogy Sorossal, a migránsokkal, a kerítéssel, az agyzsibbasztó Európa-ellenes szabadságharccal és az ideológiai árokásással tematizálja a közbeszédet, ami mellett a korrupció bocsánatos bűn, szükségszerűség, elkerülhetetlen eleve elrendelés.

Nem az! Bőven itt lenne az ideje befejezni a bagatellizálást, a rezignált legyintést, a megváltoztathatatlanba való beletörődés húrjainak pengetését.

Hogy nem hír az, hogy a már az elsőszámú, köztörvényes közpénzt fosztogató strómanoknak is strómanjaik vannak, akik milliárdos ingatlanok formájában konvertálják magánvagyonná a közpénzt.

Hogy az sem hír – mert Polt elsikálóbűnöző semmi kivetnivalót nem talál ebben -, hogy egy országgyűlési képviselő kifelejt a vagyonnyilatkozatából 1,5 milliárd forintnyi (=1500 millió!) közpénztámogatást. Hát előfordul, nem? Kivel ne fordult volna elő, hogy megfeledkezett hasonló tételekről? Hát hiszen Mészároslölö univerzális félanalfabéta is elfelejtette az 1 milliárdos osztalékát, nagy ügy, lehet oszlásnak indulni.

A magas lóról lesajnáló ítéletek mind-mind azoknak az érdekeit szolgálják, akik azt akarják, hogy egy életre megtanuljuk: akinek hatalom kerül a kezébe, annak alanyi joga visszaélni azzal.

Ezért van most az, hogy miután felforgatónak, kvázi nemzetbiztonsági kockázatnak kiáltották ki a korrupciós bűnök elévülési idejét – 5 évről 12 évre – meghosszabbítani hivatott népszavazást kezdeményező Vágó Gábort, miután kiderült, hogy gyakorlatilag az ellenzék nagy része beállt a szükséges 200 ezer aláírás összegyűjtésébe, hosszú évek gátlástalan harácsolása után a Fidesz azzal próbálja kihúzni az akció méregfogát, hogy semmi szükség népszavazásra.

Amúgysem lehet már ebben az országgyűlési ciklusban megtartani a népszavazást, ne vergődjetek! Pedig perszehogynebizony a Fidesz is egyetért a népszavazás céljával. Hirtelen és váratlanul. Úgyhogy nem szükséges aláírásgyűjtéssel fárasztani a népeket és kizökkenteni őket a napi ökölbe szorult agyú gyűlölködésből és rettegésből (a Nolimpiát is hogy megszívtuk)! Ellenben bárki benyújthatja az Országgyűlésnek az erre vonatkozó törvényjavaslatot, a Fidesz támogatni fogja azt – mondja Gulyás Gergely ifjú titán a Kósalajosok seggéből kilógva.

Akkor most mutassa meg nekem valaki, hogy az elmúlt nyolc évben hány olyan ellenzéki kezdeményezés/törvényjavaslat született, amely mögé a Fidesz önzetlen hazaszeretetből beállt, mert az ország érdeke azt kívánta?

És hány olyan volt, amit egyik napról a másikra, előzetes egyeztetés és minden bevezető nélkül átnyomtak a mindenre feljogosító kétharmadukkal?

És válaszolja meg valaki azt a kérdést is, hogy a büdöstalpú szabadságharcokkal terhes, propagandába és állandó kampányokba fulladt elmúlt lassan nyolc évben, saját elvetemült korruptságán kívül mégis mi a tetvesbüdösélet akadályozta a kormánypártot abban, hogy ő maga nyújtson be ilyen, vagy hasonló kezdeményezéseket?

Lehet most azzal jönni – és mindenféle fórumon jönnek is a tájékozott mindent fikázók -, hogy baromság, hogy ameddig Polt Péter a legfőbb ügyész, hogy az elmúlt 30 év viszonylatában kicsit késő már ilyesmikkel próbálkozni, hogy miért csak 12 év az elévülési idő (az mondjuk tény, hogy amit itt tönkrevágtak, az a büdös életben nem évül el), hogy a törvényeknek nincs visszamenőleges hatálya, tehát hagyni kellene a fenébe.

Márpedig ha az elmúlt nyolc évben volt értelmes kezdeményezés (bár ez sem az ellenzéki pártokat dicséri), amit jó volna komolyan venni, és nem úgyis minden mindegy alapon lesöpörni az asztalról, akkor az ez. Hogy éppen az újabb történelmi választások előtt néhány hónappal, az külön jó hír. Ha van valami, ami pillanatnyilag a harácsoló bűnszervezetet kizökkentheti a kényelmes, jól bevált sorosozásból, migránsozásból és az érdemi problémák eredményes szőnyeg alá söpréséből, az egy ilyen akció lehet.

Mert a Fidesz ezirányú vergődéseivel ellentétben az ország legnagyobb problémája nem a kerítés, nem a migránsok elveszik a kultúránkat és Brüsszel eltiporja a szuverenitásunkat rablómeséje, hanem a kormányzati korrupció és az ezzel szükségszerűen együttjáró jogállam elleni merényletek sorozata.

Úgyhogy ne tessék legyinteni, lesajnálni, beletörődni! Akkor sem, ha kismillió eszköz áll rendelkezésükre, és be is fogják vetni, hogy elszabotálják, ha úgy tetszik csírájában elfojtsák az ellenzéki közös platformot. A Fidesz felé lejtő választási törvényre való tekintettel a népakarat kifejezésének egyedüli komolyan vehető formája jelenleg a népszavazás. Nem véletlen, hogy – hacsak nem ők írják ki -, hallani sem akarnak róla. Őket a népakarat érdekli a legkevésbé, mert pontosan tudják, hogy a 20% nem 98%. Ideje lenne ezzel mindenkinek tisztában lennie! Azoknak főleg, akik a 20%-on kívül esnek, és már mindenről IS lemondtak.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.