Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Hülye vagy, leülhetsz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nézek ki okosan a fejemből, ilyen borongós időben mi mást lehetne csinálni. Pláne, ha előtte óvatlanul bekukkantottam propagandáékhoz, hogy hátha ott süt a nap. Mondjuk lehet, hogy a nap süt, de hogy nem az értelem fénye világlik arrafelé (sem), az is biztos.

Az egyik ilyen izének dolgozó rímfaragó meglelte Tarjányi Pétert, aki eddig egyáltalán nem volt érdekes, de mostanság mégis. A bűne leginkább az, hogy létrehozott egy portált, holott kormányék még a jelenleg meglévő, valamiért nem kormánypárti portálokkal sem bírtak leszámolni, pedig igazán buzgón próbálkoznak.

Tarjányi erre csinált még egy ilyet. Még nem olyan régen indult, Zoom.hu a neve és remélhetőleg majd kifutja magát, kialakul. Ámde. Nem ez az érdekes ebben az egészben, nem is Tarjányi személye, hanem az a sűrű, sötét ostobaság, amit egy állítólagos újságíró hurcol magával. Az semmi, de le is írja. Merthogy azon élcelődik a költő, hogy höhö, a Zoom.hu függetlennek vallja magát, miközben meg Tarjányi baloldali. Vagy ilyesmi.

Értem én azt a faék-egyszerűségű észjárást, hogy aki jobboldalinak vallja magát, az fideszes, vagy jobbikos, aki baloldalinak, az meg emeszpés, dékás, vagy valami hasonló.

Közben meg az van, drága – konkrétan, amennyiben közpénzből megy a flekkdíj – propagandista úr, hogy ez nem így van. Nem csak azért, mert a Fidesz a büdös életben nem volt jobboldali, soha nem is lesz, hanem azért, mert a függetlenség nem azt jelenti, hogy valakinek ne lehetne valamilyen politikai irányultsága. Jobboldali éppen úgy lehet független, mint baloldali. Ellenzéki pártoktól és kormánypárttól független. Simán lehet. Sőt!

Egy normális újság, vagy portál független. Nem a gondolkodástól, nem a véleménytől, még csak nem is a saját erkölcsi mércéjétől, világnézetétől független sem az újságíró, sem egy újság, hanem a pártoktól. Ez normáliséknál pont fordítva van, mint a kormánypropagandistáknál. Mert ez utóbbi nemhogy nem lehet független, de még saját véleménye sem nagyon lehet, már amennyiben az nem kompatibilis a kormány véleményével.

Értem én, hogy úgy tűnhet, hogy valaki akármilyen-oldaliként egyből nem állíthatja magáról, hogy független lenne, pedig de. Nyugodtan. Sőt. A magam részéről drukkolok a Zoom.hu-nak és minden egyes lapnak, portálnak, blognak, amelyik próbál valamit tenni azért, hogy ne csak a propagandaoldalak tömjék el az ember összes érzékszervét. És tök mindegy, hogy jobboldalinak, baloldalinak, vagy bárminek vallja magát valaki. Attól még nyugodtan lehet nagyon értelmes és fontos az, amiről beszél, lehetnek értékesek a gondolatai. Soha nem a jobboldalisággal, vagy a baloldalisággal volt a baj, most sem azzal van.

Az ostobasággal, a szervilis seggnyalással, a másik hátán való feljebb kapaszkodással, a megélhetési meggyőződéssel, az elvtelen hazudozással van a baj. De azzal legalább nagy baj van. És – minő csoda! – a gerinctelenség oldalfüggetlen.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.