Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, farkasnak lenni idehaza nem szerencsés, vagy épp ellenkezőleg? Farkas Flórián milliárdos csalása után ezúttal a Fidesz egy másik farkasáról, konkrétabban Farkas Sándor országgyűlési képviselőről derült ki, hogy egyszerűen elfejetett bevallani másfél milliárd forintot. Előfordul ez, van ilyen, az vesse az első követ Farkas Sándorra, aki ne feledkezett volna még meg másfél milliárd forintról. Na, ugye? Mint Farkas elmondta, egyrészről elbeszéltek egymás mellett a könyvelővel, aki így a helytelen számokat írta be az adóbevallásba, másrészről megfeledkezett arról, hogy az adott cégekben van tulajdonrésze.

Hát ki a fasz hiszi ezt el? Hogy van az, hogy egy országgyűlési képviselő elfelejt bejelenteni másfél milliárd forintot, de ebben semmi problémát nem lát a Központi Nyomozó Főügyészség? A nyomozók még ki is emelték, hogy félreértés ne essék, Farkas nem kellő gondossággal és alapossággal járt el, amikor vagyonnyilatkozatát kitöltötte. Egyszerű félreértés történt, másfél milliárd forint értékű félreértés.

Bezzeg Szentesi Kálmán, aki visszakérte adóját a NAV-tól, megelégelve az állam eszetlen költekezését olyan dolgokra, mellyel nem értett egyet. Az adóhatóság azonnal rászállt, majd talált 128 ezer forintnyi eltérést az adóbevallásában. A férfi szerint ennek oka egy félreértésen alapul, mivel az adóhivatal egy korábbi címére küldött levelet. Azonban a hatóság hajthatatlan volt,  költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással vádolták meg Szentesit, aki a Transparency International segítségével az Alkotmánybírósághoz, valamint az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, mivel jogtalannak érzik a gyanúsítást.

Az üzenet egyszerű: ha nem tartozol a kormány kötelékébe, csúnyán ráfázol, ha packázol a hatalom birtokosaival. Azonban, ha a kormány számára fontos tényező vagy, tegyél bármit, az el lesz sikálva. Nincs olyan ügy, melyből ne lenne kiút. Ami az egyik oldalon nem kellő alaposság, az a másik oldalon költségvetési csalás. Egyszerűen nincs olyan ügy, amibe belebukna kormánypárti politikus, nincs az a letelepedési-kötvény botrány, vagy épp Híd a munka világába csalás, mely kiverné a biztosítékot.

A kormány a hivatalait olyan szinten a saját hatalma köré formálta, mint egy jól működő maffiahálózat. Az válik törvénnyé, vagy törvényessé egyik napról a másikra, amit csak szeretnének. Hatalmukkal visszaélve írják át a szabályokat, és lesznek a törvénytelen esetek törvényesek. Egyszerűen elvesztették realitásérzéküket a mai politikusok, nincs, ami gátat szabna törvénytelen tetteiknek.

 Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.

 

(Farkas Sándor a Direkt 36 kérdésére)

Ilyen mérhetetlen pökhendiséget egyik korábbi hatalmon lévő párt sem engedett meg magának. Úgy dobálóznak milliárdokkal, mintha azok fillérek lennének, miközben jól tudják, hogy azok a pénzek vagy az EU-tól, vagy a magyar adófizetőktől származnak. Ők azonban úgy viselkednek, mintha az a pénz egy fontos munka gyümölcsöző eredménye lenne. Hát a nagy lószart van ez így. Azokat a pénzeket nem azért adták Európa polgárai, hogy Pistike és Józsika boldogan rohangászhasson az új Prada és Armani cipőikben, hanem azért, hogy azzal a pénzzel felelősségteljesen bánva tegyenek az emberekért. Ehelyett azokat nézik hülyének, akitől ezeket a milliárdokat kapták. Hát elmehettek ti a picsába! Kellő gondossággal és alapossággal.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.