Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csúszik a lepel lefelé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Remélem, mindenki ügyesen felébredt. Én speciel álmos vagyok, mint a fene. Felébredtem időben, de gondoltam, még öt perc, egy picit lehunyom a szemem, mindjárt kelek. Amikor újra kinyitottam, már negyed hét volt és rugóra járt a testem, kivágódtam az ágyból. Mert elaludtam, nyilván. A baj csak az, hogy az agyam nem kelt rugóra, szerintem még most is az ágyban szundikál. Nélküle meg elég nehéz.

Ma van a napja, amikor az európai delegáció megérkezik kicsiny, ámde illiberális és jó alaposan megvédett hazánkba, hogy megcsodálják, mire költjük az uniós forrásokat. Megnézik a felcsúti csühöst, a 4-es metrót, a Város Szíve projektet, a Vigadót és még pár dolgot. Attól függően, hogy elmarasztalják, vagy sem, majd a kormány megmondja, hogy tündérmókusok, vagy geciládák ők.

Ma kezdődik a parlament őszi ülésszaka. Csak remélni tudom, hogy a drága képviselő hölgyek és urak nem fognak túlságosan unatkozni, sem pedig fázni (most mifelénk éppen 10 fok van, ami nem nevezhető soknak) a következő hetekben.

A pártpropagandisták a hidegre való tekintettel sem nyughatnak. Az Origo névtelen, hangtalan és arctalan firkásza főleg nem, pláne, hogy ellenük ítélt a bíróság Gulyás Mártonnal szemben. Most jön a nemes bosszú. Idézem a tényfeltáró cikk elejét. A címe: Elmondjuk, kicsoda Gulyás Márton.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elzavart hallgatójából a Sándor Palotát megdobáló tüntetésszervezővé lett Gulyás Márton „életművét” foglaljuk össze a következő sorokban. Hogy jutott el a zseniális balettművész Markó Iván premierjének megzavarásától a választási rendszerekről való sajátos elmélkedésig, megmosolyogtatóan sikertelen tüntetések szervezéséig vagy legutóbbi szerencsétlenkedéséig, amikor az Origo biztonsági őre kidobta a szerkesztőségből, mert „barátaival” be akart törni. Persze, nem szabad Gulyás Mártont lebecsülni: igen, saját erejéből csak ügyetlenkedésekre futja. De ha Soros Györgytől még több pénz jut hozzá, még több embert fog tudni rángatni, és akkor megpróbálja nyilvánvalóan beváltani ígéretét: az ő finomkodó megfogalmazása szerint polgári engedetlenségi mozgalmat indítani. (Origo)

Hát nem csodás? Szerintem is. Ha a nevét nem vállaló szartúróbogár és a jobb sorsra érdemes Origo így folytatja, biztosan nem marad el a vaskos boríték. Ahogy a Magyar Idők szorgosai is biztosan kapnak némi szaloncukorra valót, amiért felkapják a témát, mint pulyka a friss taknyot. Sőt, még gazdagítják is. Gulyás Márton mellé Schilling Árpád és Vágó Gábor is felkerült a céltáblára, ahová a szorgalmas seggnyalók célbaköpdösnek.

Miközben mi itt a saját hülyeségeinkkel és idiótáinkkal vagyunk elfoglalva, Silvio Berlusconi hivatalosan is visszatért a politikai életbe. Az olaszoknak is megvan a maguk baja, azt hiszem.

Úgy néz ki, Magyarország mégis megússza. Már amennyiben a PestiSrácok neves, a szakmai csúcsokat döngető Jurák Katájának hisz. A hölgy ugyanis megírta, hogy Soros György le akarja váltani Donald Trumpot és ennek érdekében felforgatja egész Amerikát, utcai zavargásokat szít, finanszírozza a kormánybuktatást. Jurák művésznő lerántja a leplet a Soros-szervezetekről és óvatosan előrevetíti, hogy Soros nem csupán az USA-t és hazánkat, hanem az egész világot felzabálja.

Jól van akkor. Ma már annyi pszichés problémára van gyógyszer, érdemes próbálkozni. Igaz, erkölcsi defektet még ezek a szerek sem tudnak gyógyítani sajnos.

Rúgjuk be a bicajt és induljon a nap. Hamarosan jövünk az első beszólással.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.