Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: A Schwartz-terv

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar származású Soros György, (1930-ban született Schwartz néven, amit apja Sorosra magyarosított 1936-ban), az USA-ban él. Üzletember, közismert filantróp, közgazdász, író, a globális pénzpiac működését leíró nézetrendszernek, a reflexivitás elméletének kidolgozója, neves devizakereskedő szakember, tőzsdespekuláns, a világ egyik legsikeresebb üzletembere és befektetője.

Vagyona, amit önerejéből, felsőfokú végzettségének, pénzügyi tehetségének köszönhetően a sikeres tőzsdei befektetéseinek hasznából, illetve egyes valuták árfolyamváltozását jól kihasználó pénzügyi tranzakciók segítségével gyűjtött össze, 25 milliárd dollárt tesz ki.

A több mint 50 országban működő társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi alapítványáról is ismert. Magyarországon a Magyar Soros Alapítványt támogatja adományaival.

A Közép-európai Egyetem (CEU) örökös kurátora és a kuratórium tiszteletbeli elnöke. /Forrás: Wikipédia/

Namost, ez a dúsgazdag öregember  – mellesleg hazánk szülötte –  gyakran spekulált valuták árfolyamával, mint például én is kicsiben, amikor a 100 eurómat visszváltom forintra, midőn a forint romlik és újra euróra váltom, ha erősödik. Nyerek is vele, igaz nem sokat, de Matolcsy még nem jajgatott, hogy bedöntöm a forintot. Ettől függetlenül csúnya dolog spekulálni, fúj!

Az öregúr utoljára vagy húsz éve kaszált nagyot, amikor az angol font ellen „játszott”. Sokan bírálták is, hogy úgymond bedöntötte a fontot. (Szerintem inkább az akkori brit pénzügyminiszter volt tehetségtelen, vagy az ottani bankelnök, de mindegy. Én nem vagyok szakember.) Sokan mások is játszanak a valutákkal, spekulálnak, még államok is csinálják, fúj!

A mi derék hazánkszülötte nem csak spekulál, hanem egyéb dolgokban is jeleskedik, lásd föntebb. Olyan 30-35 évvel ezelőtt kezdte támogatni a demokratikus, liberális -sokan nem is tudják, mennyire összetartozik a kettő – eszmék fiatal híveit, alapítványain keresztül, elsősorban a szovjet vazallus-államokban, így hazánkban is. Sok kiváló magyar államférfit köszönhetünk ennek a támogatásnak, felsorolni is nehéz volna.

Sajnos azonban, idővel a mi öreg (már tényleg nagyon öreg, 87 lett augusztusban) Sorosunk teljesen más ember lett, ma már az ellenkezőjét vallja mindannak, amit egykor támogatni kezdett. Egész egyszerűen GONOSZ lett!

(Az ilyen pálfordulás nagyon ritka, nem is tudnék példát mondani arra, hogy valaki a fiatalon magába szívott haladó eszméket megtagadva, mintegy 180 fokos fordulattal, liberális demokratából demagóg autokratává legyen.)

Mindenesetre, (öreg)emberünkkel valami hasonló történhetett, mert már nem csak a volt hazáját, de a volt földrészét is tönkre akarja tenni. Ahogy hallom, ördögi tervet készített és egymillió(!) bevándorlót szándékozik Európába telepíteni évente, mégpedig a legrosszabb fajtából. (Egy sem magyar…)

Az Európai Unió, benne vagy 85 millió némettel, kb 60 millió franciával, nagyjából ugyanannyi spanyollal és olasszal, meg a sok kisebb, de épp úgy haldokló nyugat-európai ország polgáraival, már az ő kottájából játszik. Mindmeghalnak.

Hacsak… a dupla, 10 nyelven beszélő szöges kerítés meg nem védi őket! Erre van remény, a gonosz Soros-tervet meg kell akadályozni. Ki kell nyilvánítanunk egyetértésünket, meg kell mutatnunk a kormánynak, hogy a Soros-ügynökök (nagyjából az egész ellenzék, az összes civil és minden gondolkodni képes állampolgár), vagyis a nemzetárulók, kevesebben vannak, mint a hazafiak.

A nemsokára kézhez kapott borítékot díjmentesen vissza lehet küldeni. Hajrá, túl kell teljesíteni a 98%-ot, ezúttal legyen mondjuk 99!

Egy kérdésem van mindössze:

– Vajon hány millió honfitársunk hiszi el mindazt a baromságot, amit Sorosról és az ő „tervéről” összehordanak mostanában?

KJ Tamás 
adomany-1