Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tiszta csoda, hogy még nem haltunk ki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét mindenkinek, már akinél egyáltalán felkelt ma a nap. Én kimaradtam belőle, de ettől még itt is kitört a vasárnap este.

Gulyás Gergely: közös felelősség a kommunizmus évtizedeiben történtek feltárása. Hát tényleg nem lett volna baj feltárni ezt, de valahogy soha, egyetlen egy kormány sem törte magát különösebben. Pedig biztosan csodát látnánk. Az is igaz, hogy amennyiben a múlt disznóságai napvilágra kerültek volna, most a Fidesz, de főleg a kormány nem azokból állna, akikből. Nem azért mondom, én nem bánnám.

Összefogás nélkül nincs jövője a magyarságnak – jelentette ki Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott vasárnap a horvátországi Sepsén, ahol a pécsi székhelyű Határon Túli Magyarságért Alapítvány állított emléktáblát Ádám Jenő horvátországi és magyarországi magyar politikus, polgármester, megyei képviselő emlékére. (MTI)

Azért az meglehetősen vicces (nem, nem vicces), hogy a kormány mindenféle képviselői, szóvivői és megbízottai hetente nyolcszor temetik a magyarságot. Komolyan mondom, valóságos csoda, hogy az elmúlt évszázadokban túléltük Orbánék nélkül és megkockáztatom: a következő évszázadokat is túl fogjuk élni. Mármint nem személyenként, hanem mint nép. Bizony.

A nap legjobb híre, hogy Berki Krisztián – aki nem a sportteljesítményéről, hanem a heréjéről ismert – éppen most tervezi, hogy a biztonsági cége ezentúl éles fegyverrel is vállal személyvédelmet. Felteszem, éles fegyver alatt nem kifent bugylibicskát kell érteni. Azt meg csak remélem, hogy a magyar törvények ezt nem teszik lehetővé. Az interjú végére (a Borsban lehet olvasni, ha érdekel valakit) Berki rádöbben, hogy ő mennyire kopasz (erre most jött rá), de semmi gond, megy beültetésre és decemberre olyan haja lesz, mint a fene.

Menjünk aludni. A nap kommentje Domonkostól:

a magyar nép szabadságszerető és befogadó… muhaha

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.