Kinek hiszitek ti magatokat?

Fotó: MTI Fotó: MTI

Napokkal ezelőtt egy figyelemfelhívó tüntetést szervezett a Független Diákparlament. A terv szerint cipősdobozokból emeltek volna „falat” az Emmi épülete elé, azonban a kormánymédia firkászai leleplezték a tervet. A szervezőket minősítve a Soros-hálózat egyik tagjának nevezték a Független Diákparlamentet és annak fiatal tagjait.

Ettől függetlenül a tegnapi nap folyamán lezajlott a brutális fizikai blokád, mindenki túlélte. De ez nem volt elég, ugyanis ma az Emmi is kiadta nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban, ami mindennek a legalja. Ugyanis a minisztérium úgy nyilatkozott meg, mint egy diákját kioktató tudatlan álatlános iskolai tanár. A legszomorúbb pedig az, hogy azt hiszik ez teljes mértékben megengedhető. Lássuk tehát miről is van szó:

A Független Diákparlament Soros György bábszínháza. Mai akciójukkal érdemben nem foglalkozunk. 

 

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ezt egy minisztérium volt képes kiadni. Létezik ennél szánalmasabb, pökhendibb nyilatkozat? Ahelyett hogy megérdeklődnék, hogy mégis mi lehetett az oka annak, hogy a Független Diákparlament tüntetést szervezett az Emmi épülete elé, ezt a nyilatkozatnak nem nevezhető dolgot okádják ki magukból. Talán valamivel elégedetlenek és a hangjukat szerették volna hallatni, annak érdekében, hogy a közvélemény tudomást vegyen róla. Talán. De biztosan én vagyok a hülye, hogy ilyeneket feltételezek.

Lehet, hogy nem túl boldogok a romokban heverő oktatási rendszer miatt. Esetleg az egyetem összevonások, vagy az iskolaigazgatók politikai okkal történő kirúgásai ellen tiltakoztak volna. De az Emmi-t ez nem érdekelte, ők követve a kormány siralmasan szánalmas kommunikációját, tudatlan hülyegyerekként kezelték a Független Diákparlamentet. Soros-terv, Soros-pénzek, Soros-bérenc, van itt minden, ami Soros. Akinek nem tetszik a rendszer, az csakis Soros katonája lehet. A kormányhoz hűek a nemzetiek, a magyar nép barátai, a hősök. Aki pedig ellenszegül, az Soros, libsi és Gyurcsótány. Felejtsük is el az észérveket, már csak a mocskolódás, lejáratás maradt.

A kormánykommunikáció olyan szintre süllyedt, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Egyszerűen Mari néni bemásolja a sablon szövegek egyikét és kész. Háttérhatalom, Soros, zavargások, forró ősz, a paletta végtelen, ha arról van szó, hogy a kormánnyal egy kicsit is egyet nem értő elemeket lejárassák.  Tényleges munka itt már nem folyik, adófizetők milliárdjai annál inkább. Szakemberek helyét parancsszóra cselekvő, gerinctelen figurák vették át. A párthűség pedig mára felülír mindent.

A kormány és annak minisztériumai pökhendi, lekezelő stílusban válaszolnak megkeresésekre. Jó magyar szokás szerint felháborodnak, ha a munkájukat kell végezniük. Gondolok itt például azokra a kormányhivatalokra, ahol egy útlevél vagy éppen személyigazolvány igénylésénél az illetékes úgy viselkedik, mintha ő szívességet tenne azzal, hogy egyáltalán szóba áll velünk. Felháborodik, lekezelő stílusban reagál kérdésekre, miközben ez a munkája, ezért kapja a fizetését.

Elértünk ahhoz a ponthoz, ahol úgy viselkedik az ország vezetése, mintha nekünk lenne felelősségünk az irányukba, és nem fordítva. Pedig egyszer elég lesz ebből a pökhendi stílusból, elég lesz abból, hogy azokat nézik le, akikből élnek, és akiktől a munkájukat és hatalmukat kapják. Vége lesz annak a jó világnak, ahol azt hitték, mindenféle következmények nélkül dönthetnek a mi sorsunkról. Egyszer fel fog állni az az ügyfél a székből és változást fog követelni, mert elege lesz.

adomany-1