Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A főkeresztény megint úgy óbégat, mint akinek nem jutott répaföld

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért már itt lenne az ideje egy alapos orvosi kivizsgálásnak. Nem mondom, az is jó, hogy hol egy jó kis prosztataszűrésre invitálnak, hol a méhem nyakára kíváncsiak, de az ország vezetőit sem ártana szűrni erre-arra. Speciel Orbán méhe nem annyira aggaszt, az agya annál inkább. Most éppen a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) közgyűlésén szórta a bölcsességeit a szélrózsa minden irányában. Ahogy elnézem a közönséget, ők sem mostanában másztak le a falvédőről, teljesen belepasszolnak a rajongótáborba, mármint gerontológiailag.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Nincs ezzel baj, mármint sem az életkorukkal, sem azzal, hogy keresztényileg értelmiségiek, de azzal már van baj – vagy csak nekem van vele bajom -, hogy a főkeresztény megint úgy óbégat, mint akinek nem jutott répaföld.

Élünk ebben az országban még páran, akik innen vagyunk a hatvanon, de még olyanok is, akik nem vagyunk vallásosak. És akkor mi van? Orbán már teljesen beleélte magát, hogy ő lényegében egy országalapító Szent István, aki vagy megtéríti az egész országot, vagy halomra döglünk. Nekem mondjuk Szent István módszerei sem voltak szimpatikusak, de talán ott és akkor nem volt választása.

Azóta azonban eltelt pár év. Talán kissé fejlődött az emberiség – nem mindenki, de van olyan is, aki igen -, változtak a dolgok. Normális helyeken rábízzák a polgárokra, hogy akarnak-e vallásosak lenni, vagy semnem és egyik esetben sem történik semmi, mivel magánügyről beszélünk.

A fővezér meg úgy hörög folyamatosan keresztényileg, mintha az élete múlna rajta, ami szintén magánügy lenne, ha nem gondolná azt (marhára tévesen), hogy az ő agybaja másokra nézve is kötelező. El sem tudom dönteni, hogy az azóta szektaalapítóvá fejlődött egy szem fia fertőzte meg, vagy pont fordítva történt. Bár ez is az ő dolguk, mindenki úgy hülye, ahogy neki tetszik. Mindaddig, ameddig az agybaját nem kezdi másokra tukmálni, mert abban a percben nem magánügy. Márpedig Orbán tukmál. Kampányol. Fenyegetőzik. Uszít. Évek óta. És folyamatosan súlyosbodik az állapota.

„A keresztény ihletettségű pártokról szólva a miniszterelnök kifejtette: a keresztény politika feladata nem a kereszténység, hanem az abból kisarjadt emberi létformák – például az ember méltósága, a család, a nemzet és az egyházak – megvédése. Szerinte ez lehetővé teszi a kereszténydemokrata pártoknak, hogy több szavazatot gyűjtsenek össze, mint a hívők száma a társadalomban.
Ezeréves törvény, hogy emberi méltóság, egészséges családok, erős nemzeti kötelék és szilárd hitbéli kötelékek nélkül nem állhat fenn Magyarország – jelentette ki, hangsúlyozva: »a kormány meggyőződése, hogy ami jó a magyar keresztényeknek, az jó Magyarországnak is«. A keresztény értelmiségiekről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: »mi azok az emberek vagyunk a magyar társadalomból, akik annak látjuk magunkat, aminek a Jóisten megteremtett bennünket (…), nem az érdekel, miképpen szegüljünk szembe a Teremtő akaratával«, éppen ellenkezőleg, »a kötelességünk pontos mibenlétét vizsgáljuk«”. (MTI)

Hát figyelj, kis zakkant! Te abban hiszel, amiben csak akarsz. Pont leszarom. Azt látom, hogy párhuzamosan bokrosodik ki a két elmebajod: Soros és a kereszténység. Meg a migránsok. Az a rossz hírem van, hogy ezzel nagyon hamar magadra fogsz maradni. Senkit nem érdekel, csak azt a másfél millió hívedet.

Emlékszem a hülye hasonlatodra, hogy ha betör a víz egy lakásba, akkor nem azon kell huzakodni, hogy melyik szobába hány lavórral vigyünk. Hát most pont ez történik. Nem ezen huzakodik senki, csak te. Az Unió talpraáll körülöttünk, erősödik gazdaságilag, megtalálja a megoldást a menekültválságra is. Kivéve téged, hülyegyerek, aki eltorlaszoltad a szobád ajtaját, hogy ide ne jöhessen be a víz (igaz, hogy ezzel az összes többi szobába több jutott, de te azt leszarod) és hamarosan azon fogod kapni magad, hogy a többiek megjavították a vízvezetéket, kitakarítottak, sőt, lecserélték a bútorokat és élik világukat. Te meg ott ülsz a lassan penészedő falak között a büdösben, hányod magadra a keresztet és ki nem nyitnád az ajtót, hogy bejöjjön a friss levegő.

A család többi tagja (az Unió) két dolgot tehet. Vagy hagy megrohadni a korhadó, ócska bútoraid között, vagy rádrúgják az ajtót. Ez hamarosan ki fog derülni, már nem sokat kell várni rá. A baj csak az, hogy mi is itt rekedtünk, ebben az egészségtelen, paranoiás, penészes szobában és nagyon sokunknak nagyon elege van már ebből.adomany-1