Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehéz idők jönnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halmozódnak a bajok a kormány igen nagy, sokszor újrahasznosított, ám foszladozó szőnyege alatt. És már lassan fölötte is. Nem elég, hogy Soros György madzagon rángatott uniós bizottsága meg akarja csodálni a felcsúti kisvasutat, amiért eszméletlenül fel volt háborodva a kormánypárt, külön Lázár és Deutsch urak (ez utóbbi aztán ugyanazzal a lendülettel le is tagadta és azt írta a közösségi oldalára, hogy várja a látogatókat. Nyilván elfelejtettek szólni neki, hogy a sánta kutyát nem érdekli, ő kit vár és hová, mert attól még, hogy évtizedek óta puszipajtások Orbánnal, gyakorlatilag súlytalan ebben az ügyben. Is.), ez a bizottságot nem hatotta meg.

Még ki sem heverték a vasútnézést (mondjuk nem is ma fogják, mert hétfőn lesz a nagy megnézés), máris megint rájuk támadt valaki. Nyilván Soros, mert az mégis vicces lenne, ha Simicska rángatná Brüsszelt is. Elég neki a Jobbik. Az történt, hogy többeknek böki a szemét az azeri csúszópénzek ügye, amiből kicsiny hazánkba is jutott egy kevés – sajtóértesülések szerint 7 millió dollár -, ezért szerdán arról szavazott az Európai Parlament, hogy talán ki kéne vizsgálni ezt a dolgot.

Szijjártó Péter természetesen toporzékolt egy jót ez ügyben is, kikérte magának, hogy az ellenség összekapcsolja az azeri pénzt a baltás gyilkos kiadatásával. Azt elfelejtette megemlíteni, hogy ettől és minden mástól függetlenül lesz vizsgálat.

Ez ügyben még ugyan nem toporzékolt az ezzel megbízott honvédő, de érdekes hír jelent meg az MTI-n. Mutatom.

„Új keret felállítására tett javaslatot csütörtökön az Európai Bizottság a külföldi befektetések ellenőrzésére, hogy szükség esetén meg lehessen védeni az uniós országok stratégiai vállalatait az EU-n kívüli felvásárlástól.

A brüsszeli testület szerint erre azért van szükség, mivel előfordulhat, hogy külföldi befektetők olyan stratégiai jelentőségű beruházásokra törekednek, amelyek révén kritikus fontosságú európai cégeket vonhatnak ellenőrzésük vagy befolyásuk alá.
A külföldi felvásárlások a kritikus infrastruktúrák és technológiák területén sérthetik az európai érdekeket, s azt a veszélyt hordozzák magukban, hogy bizonyos harmadik országok a beruházásaikkal csökkenthetik az EU technológiai előnyét vagy akár a kontinens biztonságát is veszélyeztethetik – hangsúlyozta a bizottság”.

Ennek biztosan nincs köze Pakshoz, csak úgy mondom, hogy kínos lehet a jövőben.

Ha mindezekhez hozzávesszük, hogy hamarosan véget érnek a németországi választások és Angela Merkel egy kicsit több energiát tud fordítani egyéb ügyekre (például az őt folyamatosan támadó szeretett kormánypártunka), nem sok jó néz ki mostanában a Fidesz háza táján.

Ezt lehet érzékelni is a kommunikációs kapkodásból és abból, hogy igyekeznek minden nyomot eltüntetni az internetről – konkrétan a Facebookról -, ami arra utalhat, hogy nem csupa rajongójuk él e kicsiny honban. Pedig az nem nagyon fog menni és nem biztos, hogy a sok disznóságot a végtelenségig be tudják tömködni az ágy alá.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.