Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Most a sitten ülök és várom, hogy történjen valami

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emberek! A segítségeteket szeretném kérni.

Orbán Viktor vagyok. Nem, nem az a Viktor, hanem egy másik. Szintén magyar állampolgár, szintén öt gyermek, szintén vidéki kis faluból származom, de mégse az az Orbán Viktor.

A történetem mintegy 3 évvel ezelőtt kezdődött.

Az asszonnyal eldöntöttük, hogy igénybe vesszük az összes lehetőséget (csok, bankhitel, stb.) és kis telkecskénkre felhúzunk egy házacskát. Semmi flanc, semmi luxus, még medence sincs a kert végében, csak egy otthonos kulipintyó a család számára.

Jó, elismerem, a jövőre gondolva a földszinten egy utcára nyíló családias kis kávézót terveztünk, ahol az asszony meg én dolgozunk majd, az emeleten meg a família minden tagjának végre-valahára lenne 1-1 szobája.

Tehát felvettünk banki hitelt, vállalkozói hitelt, stb. és belevágtunk.

Ahogy készen lett a földszint, azon nyomban megnyitottuk a kávézót, hogy minél gyorsabban termelje a pénzt.

Az emeleti építkezés még folyt, amikor egyszer csak megjelentek a NAV emberei, és ellenőrizni akarták a kávézó működését, a vállalkozási hitel felhasználását. Ha ez nem lett volna elég, a bank emberei is megjöttek, mert a szakaszos finanszírozás miatt ők azt akarták ellenőrizni, hogy tart-e ott az építkezés, ahol lehívhatom a következő részösszeget, amit már az előző héten megigényeltem.

Bevallom, ment ide, ment oda pénz, a franc se követte pontosan mennyit, mikor, hova, csak fizettük ami sürgős volt – elsősorban a kávézó berendezése, megnyitása -, de nehogy már szinte a megnyitás napján ezek itt szívózni kezdjenek!

Elálltam az útjukat, hogy nincs itt semmi látnivaló, nem kell itt ellenőrizgetni, lehet tovább haladni és utalni a pénzt, mert különben hogy fejezzük be az építkezést, és miből élünk, ha a kávézóban netán hónapokon keresztül nincs egy teremtett vendég sem.

Szóval mondtam nekik: nagyon furcsállom, hogy pont ebbe a faluba, és pont hozzám jönnek, kívül tágasabb és ide csak a testemen keresztül.

A vége a sztorinak, hogy most a sitten ülök, és várom hogy történjen valami.

A család elköltözött az anyóskáékhoz, a ház félkészen mállik szét, a pénzintézetek követelik a kölcsönt, támogatási összegeket kamatostul vissza, sőt, büntetést is kilátásba helyeztek. Nekem egy vasam sincs, se eldugva, se bankban, úgyhogy miből fizetek, még nem tudom.

Sok időm volt idebent gondolkodni, és rájöttem, inkább kisvasutat kellett volna építenem a faluba, illetve stadiont a kert végébe EU-s pénzből, mint a névrokon.
Ő bezzeg ki tudja rúgni az ellenőröket!

A pénzt se kell visszafizetnie, de ha mégis, azt az állampolgárok összedobják neki.
Hát ezért írok én is. Legyetek oly kedvesek, és dobjátok már össze nekem is azt a pár millácskát! Köszönöm!

Orbán 2 Viktor

V. Z.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.