Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sajnos nem csak Szijjártó hazug, hisztis kútfejétől bűzlik ez az egész

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Visszautasítok minden olyan sejtetést, sumák találgatást, ami kapcsolatot feltételez bűnügyek és a magyar kormány között!

– Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter remekbe szabott szavai ezek, amelyeknek kíséretében néhány nappal ezelőtt jól kikérte magának még a feltételezést is, hogy a Magyarországra becsordogált mintegy 7 millió mocskos azeri dollárnak bármi köze lenne a demokratikusan megválasztott, kormánypártnak csúfolt gittegylethez.

Lehet, hogy a jó asszonyként mindent megbocsátó narisárga szurkolók elfelejtették már, ezért röviden összefoglalom: ez az a világraszóló botrány, amelynek főszereplői Azerbajdzsán korrupt-despota vezetői, akik lefizettek hozzájuk hasonló korrupt, erkölcstelen európai politikusokat és újságírókat egy közel 3 milliárd dolláros titkos pénzügyi alap révén.

A megvesztegetés célja az volt, hogy az Ilham Aliyev azeri diktátor pajtás (= Orbán Viktor egyik ragyogó példaképe az illiberális sikerekben) személye és rezsimje elleni kritikákat elkenjék, és az olajdiktatúra pozitív képét fessék a világban. Teljesen véletlenül alakult úgy, hogy 2012-ben – amikor ebből a mintegy 3 milliárd dollárból 7 millió dollár egy magyar offshore cég bankszámláján landolt – történt az is, hogy a magyar kormány kiadta Azerbajdzsánnak a baltás gyilkost. Aki egy örmény katonát gyilkolt meg Budapesten, az azeri diktatúra meg azonnal szabadon engedte és hősként ünnepelte.

No, mivel Péter csatár toppantgatások kíséretében azt visította, hogy ennek a két ügynek semmi köze egymáshoz, ergo mindenki sumák, aki bűncselekményt feltételez a magyar kormánnyal összefüggésben, végképp érthetetlen számomra, hogy a Fidesz 12 darab EP-képviselője (a kormányváltásra készülő jobbikosokkal karöltve – 3 darab EP-képviselő) miért próbálta megakadályozni (enyhe vigasz: nem jött össze) a tegnapi szent napon, hogy az Európai Unió vizsgálja ezt a méretes korrupciós ügyet, amelynek részeként – nem lehet elégszer hangsúlyozni – Magyarországra is érkezett egy kis töredék azokból a mocskos kenőpénzekből.

A feladat az volt ugyanis a nemzet választottjai számára, hogy szavazniuk kellett egy előterjesztésről, amely az emberi jogokkal összefüggésben szigorúbb fellépést sürget a harmadik országok korrupciós ügyeit illetően. A jelentéshez készült egy baloldali módosító javaslat, amely az azeri megvesztegetési pénzalap ügyének kivizsgálását célozza. A Fidesz képviselőinek fele a jelentés egészét sem szavazta meg, a módosító javaslatot pedig senki. A Jobbik képviselői megszavazták a jelentés egészét, ám az azeri ügyre vonatkozó kiegészítéssel kapcsolatban tartózkodták. Meg is magyarázták természetesen, hogy értsük mi is. Vona Gábor néhány évvel ezelőtti iszlám dicsőítő ömlengése mégsem teljesen a véletlen műve volt. A Jobbik képviselői

nem tartják alkalmasnak az Európai Parlamentet arra, hogy vizsgálódjon egy ilyen szövevényes bűnügyben, hanem inkább a hatóságokra bíznák a nyomozást.

Na, nem mintha az EP vizsgálódása kizárná a hatósági nyomozást, de a sunnyogó kétszínűség nem idegen a jobb-szélsőjobb tengely egyetlen pontjától sem. Egyébként a kételkedők utánanézhetnek a név szerinti szavazásnak: ITT az előterjesztésre egészére vonatkozó voksnak, ITT pedig (68. oldal) az azeri bűnügyre vonatkozó módosító indítványra leadott szavazatoknak.

Szeretném megkérdezni már nagyon sokadszorra, hogy ha minden idők leghatalmasabb korrupciós ügye – túl azon, hogy Orbán ex-haverja a legalizált pusztításban, Simicska Lajos kilóra megvette a Jobbikot -, hogy a haza Soros-féle ellenségei mindenféle alap nélkül támadják a tisztesség, becsület, valamint a keresztényi értékek megvédésében élen járó nemzeti kormányt (a kupakolásügyi miniszter tegnapi siráma szerint például), akkor jelen esetben mi akadálya van a Fidesz olvasatában annak, hogy esetlegesen fény derüljön erre: Szijjártópetike nem egy hazug kis geci, hanem ő az igazmondó juhász, és mindenki más sumák gazember. Vagyis hogy a magyar kormány nem kurva sok pénzért, hanem keresztényi szeretetből hagyta futni a keresztény-gyilkos azeri barmot; az a szaros 7 millió dollár csak úgy ide tévedt. Véletlenül.

Ünnepélyesen felteszem sokadszorra a kérdést: milyen racionális, elfogadható érvet lehet felhozni annak indoklására, hogy a Fidesz a korrupció elleni fellépéstől úgy menekül, mint ördög a szenteltvíztől? Annyira, hogy Lázár János vinnyogó hisztije és Orbán Viktor gyerekkori álma adja a másikat. Az európai ügyészség létrehozása által kiváltott sikítófrásszal nyakon öntve, természetesen.

Azon kívül, hogy egy vizsgálatban benne van a lebukás esélye, más okot nem bírok azonosítani e nyilvánvaló sumákolás mögött. Az meg külön szóra érdemes, hogy az Európai Uniótól ráaádásul indokolatlan lefosniuk a bokájukat az uraknak, hiszen évek óta kedélyesen finanszírozza az égig érő, nemzeti színű kormányzati lopást, csalást, szarelkenést. Sőt, mi több: a tisztelt Európai Néppárt képviselőinek zöme (igen, az a konzervatív és keresztény) is nagy erőkkel próbált keresztbe feküdni e módosítvány előtt. Mert ilyen ez a korrupció. Átível a nemzetiségen és az országhatárokon.

Értem én, hogy Gyurcsánynak el kellene mesélnie, hogy is volt az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év korrupciójával (soha nem volt időszerűbb), amiben a fideszes Kósa Lajosok érintettsége természetesen fel sem merül, de tényleg nincs egyetlen olyan törvénytelen, undorító, pénzzel és nagyon sok pénzzel összefüggő bűzös ügylet, amiből Orbán Viktor és zenekara kimarad esetleg? Csak egyszer legalább, a látszat kedvéért.

Annyira elkeserítően unalmas, hogy a Fidesz nyolcadik éve tartó rombolása egy semmilyen következményekkel nem járó folyamatos beismerő vallomás. Annyira fárasztó, hogy állandóan mások nyakába próbálják varrni a mocskos, semmirekellő, alattomos húzásaikat. És végképp kiábrándító, hogy Európa egy része pontosan ugyanolyan erkölcsiséggel bír, mint a Fidesz. Olyan szar igazolva látni, hogy miért fajulhatott idáig az Európai Unió egykor nemes eszmeisége. Hogy miért ilyen elnézőek a magyar illiberális kormánnyal szemben, hogy miért toporzékolhat és verheti szét Orbán kedvére az európai szolidaritást.

Nehéz lesz megérteni (bárki magyarázza) ezek után, hogy az Európai Néppárt a Fidesszel a soraiban miért nem érdekelt az elmúlt évek messze legsúlyosabb politikai pénzmosási, megvesztegetési ügyének feltárásában. A Fidesz rongyosra cincált magyarázatait már ismerjük: Soros-terv, politikai támadás, szuverenitás, jogi handabanda, az azeri-magyar évszázados barátság.

Orbán játékvasútjának uniós ellenőrzése ide vagy oda, szar ügy ez úgy, ahogy van. És attól tartok, nem csak Szijjártó hazug, hisztis kútfejétől bűzlik ez az egész.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.