Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes takarítóbrigád munkában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szorgosak fideszék, de nagyon. Olyan tempóban törlik a nekik nem tetsző kommenteket az állampárt közösségi oldaláról, hogy az elképesztő. Vagy felvettek harminc rokont, akik ezzel foglalkoznak napi 24 órában, vagy felvettek 30 rokont, aki ezzel foglalkozik napi 24 órában. Értem én, nem szabad megzavarni a hívek fejét azzal, hogy mások máshogy gondolják. El kell takarítani minden olyan hozzászólást, ami nem a propaganda szája íze szerint való. A kérdés csak az, hogy a közpénzből kormányzó párt miféle jogon törölgeti a vele egyet nem értő polgárok véleményét?

Aktuális jajveszék: mit tud Gyurcsány Ferenc a 2010 előtti korrupciós ügyekről? Naponta több – ismerős, vagy totál ismeretlen – fideszes hörgi bele az elé tolt mikrofonba ezt a sorsfordító kérdést. A volt miniszterelnök egy lakossági fórumon azt találta mondani, hogy az ő kormányzása idején voltak olyanok, akik visszakérték a beruházásokra szánt pénz 20 százalékát. És azonnal mondja meg Gyurcsány, kik voltak ezek az – ezt már a fideszesek biggyesztették hozzá – MSZP-s politikusok?Merthogy Gyurcsány Ferenc arról az időszakról mondta ezt, amikor Magyarországnak ő volt a miniszterelnöke és a szocialisták kormányozták az országot. Erre tapadt rá a Fidesz teljes erővel.

Értem én, csakhogy abban az időben szinte az összes önkormányzatot a Fidesz uralta. Miután beruházások többnyire az önkormányzatoknál valósultak meg és miután az ilyen pénzekkel nem a takarítót, vagy a portást szokták korrumpálni, vajon kik lehettek, akik belenyúltak a közösbe?

Nem Gyurcsányt védem, mert ezzel neki nem most kellett volna előállnia, hanem nyolc évvel ezelőtt. Attól ő nem lesz tisztakezű, gáncstalan lovag, ha most előrukkol azzal, ami ellen bőven lett volna lehetősége fellépni akkor, amikor kormányon volt és mégsem tett semmit. Ráadásul bizonyítékok nélkül a Fidesznek szokása óbégatni, ezt nem kellene eltanulni tőlük.

De térjünk vissza a sűrűn takarított kormánypárti közösségi propagandaoldalra, ahol nem tűrik az ellenvéleményt, pláne kritikát. Nagyjából 15 percenként csináltam egy monitorfotót. Mutatom sorban, időrendi sorrendben.1

Aztán nagyjából 10-15 perc múlva már ezek a kommentek voltak:

2

Egy kis idő múlva:4

Majd pedig: 5

Miután misztikus módon eltűntek a nem fideszes hozzászólások, a kormánypárt a büdös életben nem fogja innen megtudni, hogy sokak szerint Kósa Lalára gondolt Gyurcsány.

De nézzük a frissen feltolt fideszes posztot, hátha ott nem törölgetnek.s

s1

Majd egy kicsit később:

s2

Aztán pedig:s3

Kis idő múlva:

s4

Megint eltelt pár perc:

s5

Ha lenne időm, csinálhatnám ezt akár egész nap is. És azt látnám, amit most: minden más vélemény azonnali törlését. Miután engem senki nem fizet azért, hogy az állampárt propagandafelületét lessem (közösségi oldalról itt szó sincs, ez reklámfelület és az üzemeltetőt egyáltalán nem érdekli a szavazók véleménye), be is fejezem. Annyit fűznék még hozzá, hogy biztosan nem mentettem olyan tempóban a kommenteket, ahogy szorgosék törölték, tehát bizonyára nem csíptem el minden kritikát törlés előtt. Így azért nem nehéz egységet mutatni.

Megismétlem: a fenti monitorfotók időrendi sorrendben készültek és kerültek be a cikkbe. Minden fotón minden hozzászólás szerepel, semmit nem takartam, vagy vágtam ki. Egyszerűen az van, hogy a kormánypárt nem meri szembesíteni a rajongótáborát azzal, hogy nem csak ők élnek ebben az országban.

Ez bármely más esetben szóra sem lenne érdemes, de a kormánypárt esetében az. Kicsit undorító. Nem, visszavonom. Nagyon undorító.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.