Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nagyon elég volt már ezekből a lábszagú hülyeségekből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem ennél a vizuális-retorikai remekműnél jobbal ma már biztosan nem fog előrukkolni a Fidesz nevű kormánypárt (igaz, lehet, hogy holnap sem) midőn az urak már nagy erőkkel gyúrnak a velencei évadnyitónak számító, háromnapos kihelyezett frakcióülésnek keresztelt központi eligazításra.

Remélhetőleg már nem is gyúrnak, hanem mindenki megérkezett, elfoglalta az összkomfortos szobáját, és az egészségesnek ugyan nem nevezhető, de a teljesen indokolt nemzeti paranoia hagyományait és az állampárti szokásjogot követve leadta a telefonját a recepción. Mások kárán megtanulták az urak és hölgyek, hogy sokkal kisebb bűncselekmények által összetartott dacszövetségek esetében is bármikor beüthet a krach. Úgyhogy a gatyájukban sem bíznak. A kiszivárogtatásokat elkerülendő ezért minden résztvevőtől elkobozzák az okostelefonját, még mielőtt beül a hivatalos fejtágítóra. Örüljenek, hogy a híváslistájukat nem kell megmutatniuk.

Ez így viccesnek tűnik, pedig valahol végtelenül szomorú, én legalábbis képes vagyok ezen minden évben megrökönyödni. Pedig semmi meglepő nincs benne. Egymás között sem érzik biztonságban magukat. Soha nem lehet tudni, hogy ki szivárogtatja ki a sajtó teljes kizárásával zajló eseményen elhangzott geciségeket. Kinek hiányzik a baj? Jobb előrelátóan rettegni és óvintézkedéseket hozni, mint meglepetésünkben lefosni a bokánkat, nem igaz? Mindemellett viszont legalább a kényelem, a spa és wellness fíling adott lesz, azt a kis időt meg kibírják valahogy a mezei szalagmunkások is, ameddig a főnök ötszázhetvenhetedszerre is elismétli ugyanazt, amit már eddig is tudtak.

Ameddig a mindig jól értesült barnanyelveknek viszont stratégiailag kiszivárogtatják, hogy mit kell megírni, szerintem erről a papucsállatkák szellemi szintjére süllyesztett dakota fideszes kommunikációról ejtsünk pár szót. Erről:

 

Az, hogy a kormánypárt valamennyi hivatalos oldala már semmi másról nem szól, mint arról, hogy hadban állunk, meg kell védeni, csak mi tudjuk megvédeni, vagy mi, vagy senki, mert különben leboncsák a kerítést, beengedik a tudjuk kiket, mindmeghalunk, nem hírérték.

Az, hogy napi X posztból, hírből, közleményből és kommunikációs atombombából X+1 a migránsokról, a rohadt Brüsszelről, Sorosról és a folyamatosan újracsomagolt, még ki sem hűlt, de már újramelegített hergelésről szól, már a fásult mindennapok részévé vált. A normálisabbja fáradtan elfordítja a fejét és legyint, a hitében megingathatatlan kemény magnak pedig minden egyes nappal jobban ökölbe szorul az agya. Ez így megy két éve.

A fenti mestermunka nem az újdonság erejével hat ugyan, de mégiscsak belemászott az arcomba, pedig teljesen evidens volt eddig is, hogy a Fidesz lemondott az értelmes, értelmiségieknek szóló üzenetekről. A homályos tőmondatok és a puskaporos csatakiáltások között nincs idő gondolkodni, márpedig a kormánynak elemi érdeke, hogy a büdösparasztja ne gondolkodjon. Nem kellene félreérteni: nem én sértegetem a földművelőket, az intellektuálisan frusztráltak hamis felsőbbrendűségétől vezérelve a Fidesz nézi debilnek a választóit, és ennek megfelelően kommunikál velük.

A silány intellektualitás és az érzelmi terror közé időnként bevágják a nép fiának a való világból kölcsönzött, meglehetősen földhözragadt, nem ritkán értelmetlen, de felületes tartalomfogyasztó számára bitangul jól hangzó életvezetési tanácsait. A fenti fapados, Coelho-i mélységeket idéző bölcsesség a Kossuth rádióban hangzott el a múlt pénteki igehirdetés keretében, ebből csináltak gyorsan befogadható kampányelemet. Ez a kontextus:

– Vannak helyzetek, amikor elárasztja, mondjuk, a klubot az eső, akkor mindenki gumicsizmát húz, és rendbe rakja – ezt tartja Brüsszel szolidaritásnak és közös felelősségnek.

– Igen, de amikor elárasztja a lakást a víz, betör a víz, akkor nem azon kell vitatkozni, hogy melyik szobába mennyi lavórnyi vizet juttassunk, hanem a vízbetörés keresztezési pontját kell megszüntetni, vagyis védekezni kell: határvédelemre van szükség. 

A mikrofonállvány primitív alákérdezése nyomán spontánul vízszerelővé avanzsált szellemi-lelki árvízkárosult nemzeti géniusz megmondta a tutit. A hívei pedig rá is csaptak rögtön a homlokukra: ez a világos, egyenes beszéd, mekkora igazsága van a méltóságos-fényességes miniszterelnö kúrnak, csak a hülye nem lássa. Hát igen, vagyunk így egy páran hülyék, akik nem tudnak mit kezdeni ezzel a marha jól hangzó, ámde értelmetlenül gyökér locsogással.

Az a miniszterelnök, aki a néplélek húrjainak kifizetődő pengetése okán csőtöréshez hasonlítja a menekültválságot, az bármilyen aljasságra képes. Aki egy humanitárius problémából vízszerelési, csőtörési, üzemzavar-elhárítási kérdést generál (nem mintha lebecsülni akarnám az effajta szerencsétlenségeket), annak az okoskodáson és népbutításon túl semmilyen érdeke nem fűződik a gond felszámolásához.

Tisztelt dakota bullshit-generátor úr! Nincs az a kretén, aki csőtörés esetén nekiáll lavórokkal innen oda hordani a vizet, tehát ennek így semmi értelme, kár volt hajánál fogva iderángatni. Ennél sokkal súlyosabb, hogy ön emberekre, emberi sorsokra víz(csövek)ként reflektál. Ez nem elsősorban a büdöstalpú migránsoknak csúfolt menekültekre nézve gyalázat, hanem azokra a bennszülöttekre, akiket – korrupcióba fulladt kormányzása elmúlt súlyos éveinek fényében – szintén nem sikerült emberszámba vennie. Nem véletlen, hogy nem velük foglalkozik most sem, hanem a démonaival küzd és háborúzik nyolcadik éve.

A lebutított álbölcsességek, a visítóegér tempó, a másokra mutogatás, a bezzegezés, a mindenki más hülye típusú politizálás márpedig zsákutca. Innen az ön számára már csak a meghunyászkodás következhet és csak idő kérdése, hogy mikor fogja Brüsszelben behúzott farokkal tudomásul venni, hogy véget ért a móka. Nem lehet már ennél több bőrt lehúzni erről a nyomorult témáról akkor sem, ha holnap Szőcs Géza páros rímekbe szedett gagyi versikét ír róla, Mándoki megzenésíti, ön pedig eltáncolja élő adásban a hívei vastapsa által kísérve.

Innen már nem lehet tovább butulni, hülyülni. Ez már az agyhalál ama fázisa, ami még az ön félművelt, elvetélt focista személyére nézve is kínos. Ha vízszerelőre lesz szükségünk, akkor majd vízszerelőt hívunk, és nem egy zugjogász miniszterelnöktől kérünk tanácsokat. Kár, hogy ön miniszterelnöknek is pont olyan alkalmatlan, mint amilyen vízszerelőként lenne. Még nagyobb kár, hogy ahelyett, hogy ezt a becsületes szakmát kitanulta volna, inkább szellemileg-lelkileg-anyagilag leamortizált egy egész országot. Nincs az az elcseszett miniszterelnökbe oltott vízszerelői zsenialitás, ami ezt meg nem történtté tudná tenni. Úgyhogy hagyja a picsába a vízbetörés keresztezési pontját, nagyon elég volt már ezekből a lábszagú hülyeségekből!adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.