Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Brutálnagy elmegyógyintézet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát tényleg. Ha nem vidra, akkor mi? Jóreggelt, szerda van, meg szeptember dereka. Nekem is kicsit fájt ma hajnalban, amikor szólt az ébresztő, de biztos ez pszichés alapon van. Viszont legalább nem lógok ki a sorból. Pszichésen. Ugyanis az az érzésem, hogy egy brutálnagy elmegyógyintézetben ébredek és fekszem, elég könnyen elhatalmasodik rajtam újabban. És ehhez semmi mást nem kell tennem, mint kinyitnom reggel az internetet. Az pedig, hogy egész nap nyitva van, csak súlyosbítja a helyzetet.

Például a nemzetbiztonsági bizottság tegnapi ülése Németh Szilárddal köbre emelve több napra elegendő muníciót szolgáltat ehhez az életérzéshez. Rezsiszilárd, narancssárga fröcsögőgéptől azt volt szerencsénk megtudni, hogy nem az a görénység, hogy Rogán baszott elmenni és beszámolni a jól fizetett rémálmairól, hanem hogy Gulyás Márton aktivista, Vágó Gábor volt parlamenti képviselő és Schilling Árpád rendező személyében megtalálták a felforgatókat. Ebben a hírben is benne van ennek az országnak minden jelenkori tragédiája. A hatalom suttyói a civilektől rettegnek, őket tartják nemzetbiztonsági kockázatnak. És erről parlamenti bizottsági üléseken filozófálgatnak, majd büszkén tájékoztatják a sajtót is, hogy itt tartanak. Nem a civileket bántalmazó keretlegényeket, vagy az orosz kapcsolatokkal rendelkező, elmebeteg félkatonai szervezeteket, netán a letelepedési kötvényekből zsírosodó, ellenőrizetlen hátterű embereket jó pénzért Európába beengedő államférfiakat.

És ahol Rezsiszilárdnak lapot osztanak, ott a nagyon okos, mindjárt miniszter Kósának is van hely és lehetőség a kibontakozásra. Ő a fent nevezett felforgatók közül Vágó Gábortól retteg leginkább, ő jelenti a legnagyobb fenyegetést a magyar demokráciára. A helyzet súlyos, de legalább reménytelen is. Kósa a Magyar Időkben teregette tovább a kormánypárt agybaját, midőn hevesen ellenzéki, rendkívül agresszív törpeszervezetekről elmélkedett, amelyek szerint utcai erőszakra és zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez. A magyar politika egyik legbárgyúbb és legegyszerűbb szerkezete azt ecsetelte, hogy Vágó és társai

folyamatosan az erőszakról és arról beszélnek, hogy a törvényes rendre fittyet kell hányni.

Az van, hogy Kósa nem csupán fogalmatlan, műveletlen, de hazudik is. Mondandójából nem derült ki egyáltalán, hogy mikor mondott olyat Vágó Gábor, vagy bármelyik aktivista, hogy erőszakra van szükség. Nem is nagyon derülhetett ki, miután soha sehol nem hangzott el ilyesmi, az ellenkezője nem is egyszer. Mindenki békés, erőszakmentes tiltakozásról beszélt, a polgári engedetlenség meg nem az erőszakról szól, Lajos! Ennek az egyre nyomasztóbb ámokfutásnak, amit műveltek, egyre biztosabban körvonalazódik a nagyon csúnya vége. Takony és vér is lesz benne, ha így folytatjátok.

Közben az Erő és Elszántság nevű szélsőjobboldali izé – amely az Identitesz és a Betyársereg összeborulásából jött létre, és valami egészen elképesztő manifesztációja a megborult, rögeszmés idiotizmusnak – tegnap a liberalizmus, a színes multikulturalizmus, meg a kötelező kvóták ellen vonult utcára. „Ha továbbra is ránk erőltetik ezt, akkor lángolni fognak a migránstáborok, ahogy Németországban” – üvöltötte az egyik szónok, a másik meg az EU zászlaját húzta át vörös festékkel. Még szerencse, hogy ezek az eltévelyedett barmok nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot, végül is dehogyis fenyegetőznek ők semmivel.

A Fidesz feltörekvő üdvöskéje, a stréber jófiúnak álcázott Gulyás Gergely, aki Kósa nyomdokaiba lép, miután a Fidesz frakció vezetésének nemes feladata hamarosan az ő nyakába hullik, tegnap valami nagyot és ütőset akart mondani. Majdnem sikerült. Igaz, hogy szénné égette magát, de ez nem tántoríthatja el semmitől a híveket. Gulyás kolléga Göncz Árpád személyében (nyugodjék békében!) találta meg a bűnöst, aki miatt az 1989-90-es rendszerváltás után nem léphetett hatályba az úgynevezett igazságtételi törvény. Ez a jogszabály az 1944. december 21. és 1990. május 2. között elkövetett, ám politikai okból nem üldözött súlyos bűncselekmények büntethetőségéről szól, és bár az országnak gyűlése elfogadta, végül nem lépett hatályba. Az az egy probléma csúszott a nagyotmondás algoritmusába, hogy annak idején mások mellett a törvény ellen szavazott: Káder János jelenlegi államfő, Deutschtamás és Szájerjózsi (EP-képviselők), Kósakupak leendő miniszter, Kövér portás, Németh Zsolt külügyi bizottsági elnök, Vargamisi közepes képességű könyvelő és őfényessége Orbán Viktor, aki volt már minden és mindennek az ellenkezője is. Gratulálok Gulyásnak a leleplezéshez, csak ki kéne bontani az igazság minden szálát, amikor történelmi felelősségeket igyekszünk emberek nyakába varrni, mert hátha megdícsér a főnök a ma kezdődő háromnapos kihelyezett frakcióülésen.

Az, hogy az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint inkább börtönökhöz hasonlítanak a magyar tranzitzónák, nézetem szerint megint olaj a gyűlöletpropaganda lángjaira. Az meg több mint beszédes, hogy miután Fillippo Grandi megnézte a röszkei tranzitzónát, és a külügyminiszterrel is tárgyalt, Orbánnal nem sikerült találkoznia, az elvetélt sufnijogásznak ugyanis túlságosan sűrű napja volt. Aki miután erre a bevándorlási hisztériára építi egész politikáját, és ennek hátán próbálja túlélni penetránsan elcseszett kormányzását, menekül azok elől, akikkel érdemben tárgyalni kellene a kérdésről. Ez persze teljesen érthető is, hiszen neki nem a probléma megoldása a célja, hanem a feszültség és káosz fenntartása. Ha béke van és nem ropognak a fegyverek, Orbán nem létezik.

A végére tartogattam, hogy az etikus hacker által kirobbantott BKK e-jegyrendszer botrány nem maradt teljesen következmények nélkül. Persze, a BKK köszöni szépen, jól van, ám a rendszert fejlesztő T-Systems két érintett igazgatóját kirúgták. A T-Systemsnek nagyon rosszul jött a dolog, ugyanis épp egy nagy toborzási kampány közepén voltak, amibe súlyos milliókat öltek bele. Ez az etikus hacker elleni feljelentés után bedőlt. Na, ez az ami egy magyar állami vállalat esetében soha nem fog bekövetkezni. Itt csak zsenik vannak, aki soha nem hibáznak. A veszteség meg le van szarva, kit érdekel a köz pénze.

Ennyi egyelőre, szép napot mindenkinek, ma állítólag sütni fog a nap, és már az is valami. Nemsokára folytatódunk! Ezzel a vidám muzsikával csapjunk bele a lecsóba!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.