Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg, drága miniszter úr?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most kissé meg vagyok zavarodva, mert pont olyan az idő és a fényviszonyok is, mint reggel. De már este van állítólag. Ha másból nem, abból biztosan tudhatom, hogy a kutymorgók követelni kezdték a vacsorát.

Fazekas Sándor megtekintés- és földművelésügyi miniszter jelenleg Kínában lelte meg a szép magyar jövőt és a Fidesz-frakció bejelentette, hogy Hiller István bevezette a tandíjat.

Ma is érdemes volt felkelni, az már biztos. Megtudhattuk Balog Zoltán kenetteljes minisztertől, hogy úgy általában a roma embereknek azért nincs egészségbiztosításuk, mert eltérő az életmódjuk. Na, ez aztán a valami! Amelyik gyerek nem reggelizik, az azért csinálja ezt, mert náluk az a szokás. Aki meg orvosi ellátás nélkül döglik halomra, az a sajátos életmód miatt van. Azért ide teszem az MTI-ről az idézetet, nehogy az aktuális trollantyú azt próbálja elmagyarázni, hogy nem is úgy volt:

„Balog Zoltán arról beszélt, hogy – más államokhoz hasonlóan – Magyarországon is szakadék van a szegények és a jobban keresők között, ez pedig meghatározza a hozzáférést az egészségügyi ellátáshoz. 
A miniszter külön problémának nevezte, hogy a romák közül sokan az »eltérő életmódjuk« miatt nem tudják átlépni azt a »küszöböt«, ami az ellátórendszerben való részvételhez szükséges. Ezért szerinte az egyenlő esélyek megteremtése nem csak azt jelenti, hogy biztosítják a szektornak a szükséges erőforrásokat és a finanszírozást, hanem azt is, hogy segítenek kialakítani egy olyan »szociokulturális hátteret« a romáknak, ami átlendítheti őket az akadályokon.
A kormány senkit sem akar »hátrahagyni«, ezért fogadta el 2011-ben a roma stratégiát, valamint indította nemrégiben azt a programot, amelynek keretében ezer roma nő kaphat szakképzést, majd munkát a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben, közvetítő szerepet betöltve a roma közösségek és a szociális intézmények között – mondta Balog Zoltán.
 A miniszter szólt arról is, Magyarország már rájött arra, hogy a jóléti társadalom »veszélyes«, mert abban mindenki csak a saját érdekeit nézi. Helyette munkaalapú társadalomra van szükség, mivel látható, hogy a jövőben többet kell majd dolgozni a jelenlegi életszínvonal fenntartásáért”.

Tényleg, drága miniszter úr? Akkor én csak azt tudom javasolni, hogy villámsebesen méltóztasson beköltözni egy egyszobás putriba, ahol se internet, se telefon, se víz, se villany. Itt lesz kedves éldegélni közmunkásbérből néhány hónapig és akkor neki kellene futni a menő munkahely megkeresésének, hogy változzon az életmód. Tehát internet, telefon nélkül tessék munkát keresni úgy, hogy annyi pénze sincs, amiből meg tudná venni a buszjegyet a következő nagyobb városig, hogy hátha ott talál valamit. Ehhez még romának sem kell lenni, csupán szegénynek. Akkor majd elcsacsoghatunk a veszélyes jóléti társadalom és a marhajó munka alapú társadalom közötti különbségekről.

Jézusmária, kik vezetik ezt a szerencsétlen országot és hová?

A mai nap kommentje – bár nem annyi a komment-, mint amennyi a hírértéke – Zoltántól:

A nemzetbiztonsági bizottság ma összeült, hogy megvitassák van-e valós veszélye az ôszi ellenzéki zavargásoknak.
Hogy mire jutottak nem tudhatjuk meg, mert 2026-ig titkosították, mire is készülünk mi ellenzékiek az ôsszel!
Ez most ez nem vicc, nem is hírcsárda, hanem véresen komoly! Ez hangzott el
Németh Sziszi icipici szájacskájából!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.