Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kultúránk bölcsői: a parókakészítő és a gázszerelő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na végre! Andy Vajna, nemzeti kaszinós, filmes, fánkos, tévés és újságos végre sikeresen felvásárolta a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet! Mostmár semmi nem áll a Nemzeti Együtthülyülés Rendszerének útjába, mehet ugyanaz a propagandaszöveg, ami minden más, közpénzből fenntartott felületen is megy ezerrel.

Azt be kell látni, hogy az Amerikából hazatántorgott Andynek nagyon bejött az élet itthon. Az egykori parókakészítő, majd producer, aki a sikeres filmekkel lelkesen büszkélkedik, de az adóhatósági nyomozással, majd a végül kifizetett dollármilliókkal nem annyira, nagyon hasít. Megújította a magyar filmgyártást, olyan tehetségeket fedezett fel, mint Vajna Tímea, aki a legújabb siker- és közönségfilm, a Pappa Pia című izében (az IMBd-n 1,5 pontot ért el, ami alighanem negatív rekord) az első másfél másodpercben nagyot domborít. Akkorát, hogy már el is kapta a gépszíj és rendezni akar őnagysága, ebben a törekvésében természetesen támogatja a férje is.

Kaszinóügyileg is nagyon jól teljesít a mi nemzeti Andynk. Arról volt szó – és amit ő megígér, az úgy is lesz -, hogy a nyereségből a rászoruló gyerekeket fogja majd támogatni. Arról meg ki tehet, hogy alig van nyereség és azt is egyből offshore-számlára tolja ki ez a drága ember? Senki.

Mostantól tehát a három újonnan felvásárolt lap is lelkesen felsorakozhat a kormány mögé, ezzel is segítve a Fidesz következő (azt nem merem írni, hogy soros) győzelmét. A Médiatanács már áldását is adta az üzletre és a Gazdasági Versenyhivatal sem fog keresztbe tenni ennek a drága embernek. Mert például hátha majd ezeknek a lapoknak a nyereségéből fogja Andy bácsi megszüntetni a gyermekéhezést, amit Hegedűs Zsuzsa már többször megszüntetett a milliós fizetésért?

Remélem, még sokáig ilyen aktív marad a 73 éves vállalkozózseni és felvásárolja mindazt, amit eddig még nem, szívja a szivarokat vég nélkül és szponzorálja a felesége hobbijait nagy erőkkel. Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lenne nélküle. Timi asszony átvenné a teljes portfóliót és elkezdene fánkot sütni a kaszinókban, miközben nagyjátékfilmet készítene az eseményről, amelyben ő a főszereplő, valamint meg is rendezi a két dolgos kezével?

Jól működik ez a rendszer. Amit nem Mészáros Lölö vásárol fel, azt vállalja Vajna. Csak attól tartok, hogy elfogynak ezek a lapok és lassan nem marad semmi letarolható, elgagyisítható, lezülleszthető, legalja propagandaszemétté silányítható. Akkor mi lesz? Maradnak a bedarálhatatlan portálok, márpedig velük is kezdeni kell valamit, mert az egyáltalán nem fér bele az illiberális gondolkodásba, hogy kritikai hangok is előfordulhassanak a szervilis egyenhörgés tengerében.

Én azért bízom Andyban, biztosan kitalál valamit. Vagy ő, vagy Lölö. Például bele lehetne farigcsálni az alaptákolmányba, hogy kizárólag ez a két túlművelt hazafi adhat ki lapot, működtethet tévét, rádiót, internetes portált. Ők ketten fogják írni az irodalmi lapokat is, a blogokat is. Az lesz az igazi, szemmel látható, nyíltszíni NER.

Kultúránk bölcsői: a parókakészítő és a gázszerelő. Hajrá, fiatalok!adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.