Kultúránk bölcsői: a parókakészítő és a gázszerelő

Fotó: Varga György / MTI Fotó: Varga György / MTI

Na végre! Andy Vajna, nemzeti kaszinós, filmes, fánkos, tévés és újságos végre sikeresen felvásárolta a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet! Mostmár semmi nem áll a Nemzeti Együtthülyülés Rendszerének útjába, mehet ugyanaz a propagandaszöveg, ami minden más, közpénzből fenntartott felületen is megy ezerrel.

Azt be kell látni, hogy az Amerikából hazatántorgott Andynek nagyon bejött az élet itthon. Az egykori parókakészítő, majd producer, aki a sikeres filmekkel lelkesen büszkélkedik, de az adóhatósági nyomozással, majd a végül kifizetett dollármilliókkal nem annyira, nagyon hasít. Megújította a magyar filmgyártást, olyan tehetségeket fedezett fel, mint Vajna Tímea, aki a legújabb siker- és közönségfilm, a Pappa Pia című izében (az IMBd-n 1,5 pontot ért el, ami alighanem negatív rekord) az első másfél másodpercben nagyot domborít. Akkorát, hogy már el is kapta a gépszíj és rendezni akar őnagysága, ebben a törekvésében természetesen támogatja a férje is.

Kaszinóügyileg is nagyon jól teljesít a mi nemzeti Andynk. Arról volt szó – és amit ő megígér, az úgy is lesz -, hogy a nyereségből a rászoruló gyerekeket fogja majd támogatni. Arról meg ki tehet, hogy alig van nyereség és azt is egyből offshore-számlára tolja ki ez a drága ember? Senki.

Mostantól tehát a három újonnan felvásárolt lap is lelkesen felsorakozhat a kormány mögé, ezzel is segítve a Fidesz következő (azt nem merem írni, hogy soros) győzelmét. A Médiatanács már áldását is adta az üzletre és a Gazdasági Versenyhivatal sem fog keresztbe tenni ennek a drága embernek. Mert például hátha majd ezeknek a lapoknak a nyereségéből fogja Andy bácsi megszüntetni a gyermekéhezést, amit Hegedűs Zsuzsa már többször megszüntetett a milliós fizetésért?

Remélem, még sokáig ilyen aktív marad a 73 éves vállalkozózseni és felvásárolja mindazt, amit eddig még nem, szívja a szivarokat vég nélkül és szponzorálja a felesége hobbijait nagy erőkkel. Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lenne nélküle. Timi asszony átvenné a teljes portfóliót és elkezdene fánkot sütni a kaszinókban, miközben nagyjátékfilmet készítene az eseményről, amelyben ő a főszereplő, valamint meg is rendezi a két dolgos kezével?

Jól működik ez a rendszer. Amit nem Mészáros Lölö vásárol fel, azt vállalja Vajna. Csak attól tartok, hogy elfogynak ezek a lapok és lassan nem marad semmi letarolható, elgagyisítható, lezülleszthető, legalja propagandaszemétté silányítható. Akkor mi lesz? Maradnak a bedarálhatatlan portálok, márpedig velük is kezdeni kell valamit, mert az egyáltalán nem fér bele az illiberális gondolkodásba, hogy kritikai hangok is előfordulhassanak a szervilis egyenhörgés tengerében.

Én azért bízom Andyban, biztosan kitalál valamit. Vagy ő, vagy Lölö. Például bele lehetne farigcsálni az alaptákolmányba, hogy kizárólag ez a két túlművelt hazafi adhat ki lapot, működtethet tévét, rádiót, internetes portált. Ők ketten fogják írni az irodalmi lapokat is, a blogokat is. Az lesz az igazi, szemmel látható, nyíltszíni NER.

Kultúránk bölcsői: a parókakészítő és a gázszerelő. Hajrá, fiatalok!adomany-1