Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És még mindig az a kérdés, hogy kétharmada lesz a Fidesznek jövőre, vagy csak sima többsége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ki mit tippel, hány Botka László él ma Magyarországon? – így kezdődik az Echo Tv nevű Lölö- és vicccsatorna Troll című kabaréműsorának azon blokkja, (egy augusztus 29-i adásról van szó) amely az elmúlt pénteken (szeptember 8-án) érte el azoknak az ingerküszöbét, akiket aktuálisan szopattak a salakmédia éppen akkor ügyeletes felszopói a zseniális mangalicaszerelő tulajdonába került kanális igen tehetséges, elfogulatlan és objektív műsorvezetőjének asszisztálásával.

Az alábbi kínosan keserves produkcióban látható szakállas csávó a PS nevű, szintén független és objektív sajtóorgánum alfőszerkesztője azzal vicceskedett, hogy az egyik haverja poénját sütötte el (mi, szorgalmas lakájmédiamunkások még a viccesnek vélt, lábszagú poénjainkat is másoktól kölcsönözzük jeligére) azzal összefüggésben, hogy pár nappal az ominózus műsor előtt értelmiségi találkozót szervezett Szegeden Botka László.

A stúdióban alaphangon azon vinnyogtak a jelenlévők, hogy höhö, fel kellett tölteni a sorokat, mert a kutyát nem érdekelte Botka casting-ja. Nem mellesleg pedig, höhö, zártkörű rendezvény volt, de az Index újságírója mégis bejutott, miután Botka Lászlóként mutatkozott be. Tehát csak az nem ment be erre a szánalmas szeánszra, aki nem akart. Höhö.

Ezen a ponton a kormány seggéből kilógó pestisrác (még a nevét sincs kedvem leírni, egyébként is a jelenség a penetráns, nem a konkrét személy) magához ragadta a szót, emígy (az alábbi videón 12:58-tól megtekinthető, nem mintha az egész műsor nem lenne lehengerlő a maga nemében):

Egyébként egyik barátom mondta a kérdésedre – hogy hány Botka László él Magyarszágon -, hogy egy él, de az is sok. (Harsány röhögés, a viccet mesélő csávó önfeledten röhög a saját poénján, majd jól meg is magyarázza – szerk.) Tehát egynek sem kellene élnie, hehhehhe.

Az MSZP nem kis spéttel, mintegy tíz nap múltán találta meg magának a felháborodnivalót. Molnár Gyula pártelnök még pénteken megkongatta a vészharangokat, miszerint a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsúlyosabb esete az Echo Tv-ben elhangzott vélemény. Hogy uszítás. Meg hogy az ellenfél fizikai megsemmisítésével való fenyegetés. Meg hogy minden politikai határon túl vagyunk.

Aztán jött a hétvége (olyankor nem dolgoznak a hölgyek-urak, ugye), hétfőn pedig Bangóné Borbély Ildikó vette fel újra a fonalat: Botka Lászlót nyíltan megfenyegették, de az MSZP kiderítette, hogy ezt a fenyegetést a Fidesz rendelte meg, és erre bizonyítékok is vannak (felsorolás, hogy az elmúlt években honnan mennyi közpénzt kapott a kormányzati propagandaoldal).

Az nyilván nem kérdés, hogy a magát végtelenül eredetinek és viccesnek, ráadásul újságírónak is képzelő egyén, meg azok, akik asszisztáltak ehhez a suttyó heherészéshez, tökéletesen azok, amiknek látszanak: a kormány jól fizetett, elvtelen pártfogói. Afelől sincs kétségem, hogy ezek a médiával semmilyen kapcsolatot nem ápoló emberi lények ezt akkor is így nyomnák, ha sokkal kevesebbet fizetnének a szolgálataikért.

Az sem lényegtelen, hogy a műsorból a gurgulázó nyerítésen túl egyáltalán nem derült ki, mennyivel van több létjogosultsága ebben az országban élni, létezni ugyanannyi Orbán Viktornak, mint ahány Botka Lászlónak. Hogy Botka László azért ne éljen Magyarországon (egy darab se), mert miért is? Ha senki nem kíváncsi Botka Lászlóra, ahogy néhány perccel korábban állították, akkor miért lenne jobb az Echo Tv-PS tengelynek, ha Botka nem lenne?

Ugyanakkor szerintem ebben az egészben egyáltalán nem az a hírérték, amit a szocialista párt képviselői megkésve bár, de annál nagyobb felháborodással kommunikáltak. Hogy precedens nélküli, diktatúrákat idéző nyílt fenyegetés.

Tisztelt ellenzéki hölgyek-urak! Ne essünk túlzásokba, a hatalom nem most lépett át egy olyan határpontot, amit eddig soha.

Ne tegyenek úgy, mintha ez egy olyan történés lenne, amit eddig csak és kizárólag keleti diktátorok léptek át (by Molnár Gyula).

Ne ábrándítsanak ki még jobban ezekkel az idétlen, eltúlzott, Fideszt idéző toporzékolásokkal.

Ne tegyenek úgy, mintha valami óriási leleplezés volna az, hogy miből élnek ezek a szennykanálisok, mintha nem lenne tudható évek óta, hogy a Fidesz közpénzzel kitömött droidjai megrendelésre írnak, beszélnek bele a szomorú magyar pusztába.

Ne tegyenek úgy, mintha az lenne a soha nem látott hűha, hogy most éppen az önök tyúkszemén taposnak. Ha önök ebben az országban éltek az elmúlt nyolc évben, akkor szeretném világossá tenni: ez nem egy halálos fenyegetés volt, amitől leomlik a magyar demokrácia. Nem, nem ettől omlik le. Ez egy újságírónak csúfolt gyáva, jelentéktelen senkinek a kiszólása volt a gödörből. Önöknek nem ezekkel a senkikkel van dolguk, ha bármit is komolyan gondolnak abból, hogy itt kormány- és lehetőleg rendszerváltásra van szükség.

Ne áltassák magukat azzal, hogy a Fidesz fél önöktől, vagy Botka Lászlótól. A Fidesznek kizárólag a saját polgáraitól, a civilektől van félnivalójuk, és azoktól, akiket nem lehet őfelsége ellenzékeként biodíszletként rángatni, magasról leszarni, kvázi illegitimnek tekinteni, de a létükre hivatkozva állítani, hogy itt demokrácia van.

Egyszerű polgárokat naponta fenyeget a legaljasabb módszerekkel a hatalom. Az fenyegetés. Ez itt nem fenyegetés volt. Ezt gondolja önökről a Fidesz. Ezt:

fid

Önöket olyan szinten nem veszik komolyan, hogy ilyen közleményeket fosnak ki bármiről is van szó. Önöknek kimaradt a Népszabadság legyilkolása? Ha az Echo Tv-s performansz a rendszerváltás utáni Magyarország legsúlyosabb esete, akkor az mi volt? És a civilek taknyon, véren csúszásának óhaja? Vagy a becsületes civilek kormányzatilag vezérelt hatósági vegzálása? És a viszkető tenyerek víziója, a lakosság leparazitázása az ország első emberének szájából, az mi volt?

Nagyon félre kéne tenni már ezeket a naiv, hangzatos semmitmondásokat. Hogy csak azért, mert történetesen Botka Lászlóról van szó, ez a mindennek a netovábbja. Nem, itt nyolcadik éve csak ennél durvább disznóságok történnek, és önök mindezen disznóságok dacára sem képesek a maguk oldalára állítani a társadalom választásokat eldönteni képes részét. Ez baromira nem arra utal, hogy a kormánypártnak félnivalója van önöktől. Sőt. Attól tartok, hogy erről nem az ilyen névtelen újságírócskák suttyó, primitív, színvonaltalan röffentései tehetnek. Ennyire mélyen vagyunk és még mindig az a kérdés, hogy kétharmada lesz a Fidesznek jövőre, vagy csak sima többsége.

Ez a durva, nem az, hogy egy barnanyelvű szekértoló haverja szerint hány darab Botka Lászlónak kellene jutnia egy darab Orbán Viktorra Magyarországon.adomany-1