Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A baj csak az, hogy soha nem egymástól lopnak, hanem tőlünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Esik az eső, hajlik a vessző! Jó reggelt, itt az ősz. Meg én is. Futólag, mármint az ősz, mert csütörtökön 30 fokot várunk, aztán hidegfront, vasárnap megint meleg. Izgis.

A Magyar Úszó Szövetség valamelyik tagszervezete annyira vicces kedvében volt, hogy Gyárfás Tamást jelölték  a szeptember 24-én sorra kerülő tisztújító közgyűlésén. Gyárfás nem fogadja el a jelölést.

Körbehurcolják az országon Orbán családi ezüstjét (Seuso-kincsek), csak előtte restaurálják és kerítenek nekik vitrint), ez várhatóan kijön 300 millióból. Még mondjuk nem biztos, de ennyi az előirányzat.

A tegnapi ügy, miszerint fiatalokat küldtek a déli határra szakmai gyakorlatra, de az élelmezésükről nem gondoskodtak, máris megbukott. Ja, nem. Papp Károly országos rendőrfőkapitány levelét megírta és ebben azt van, hogy de igenis kapnak a fiatalok minden földi jót. Ingyen szállást és majd cafeteriát is. Papp Károly közölte azt is, hogy a juttatásra vonatkozó nyilatkozatok beküldése alapján a kifizetés folyamatosan történik. Ez jó is, de a kajautalvánnyal szerintem nem nagyon lehet jól lakni. Már amennyiben nem telepítettek a déli határkerítés mellé kifőzdéket és élelmiszerboltokat. Márpedig tudtommal nem. Ami annyit jelent, hogy a fiatalok ellátmány nélkül kerültek oda, az élelmezésükről (az nem két parizeres zsemle naponta, hiszen ők tartósan ott lesznek egy darabig), meleg ételről nem gondoskodtak számukra.

Tarlós István budapesti főpolgármester jelenleg ott tart az agyával, hogy részéről mehet a népszavazás a római-parti mobilgátról. Sőt, ő maga kezdeményezi a népszavazást. Azt, amiről egészen idáig azt állította, hogy ilyet nem lehet tartani és átvitt értelemben, vagy nyílegyenesen (mikor hogy) lehülyézett mindenkit, aki ezt javasolta. Értjük.

A fideszesek étvágya továbbra is csillapíthatatlan.

Miközben a IX. kerületben az ingatlanárak és az albérletárak az egekbe szöktek, miniszteri tanácsadó, fideszes polgármester gyerekei, a kerületi újság főszerkesztője, a fideszes parlamenti képviselő sofőrje, a volt alpolgármestere gyereke, és még sokan mások beköltöztek a közvagyont képező lakásokba. (444.hu)

Az egy dolog, hogy ezek a kedves emberek nagyon jutányos áron bérelhetnek közpénzből felújított lakásokat, de meg is vehetik a bérleményt. Mégpedig féláron, a bérleti szerződés ezt garantálja. De a falánk elvtársaknak ez sem elég. Kihívják a szintén kebelbarát saját használatú ingatlanbecslőjüket, aki a valós piaci ár egyharmadára becsüli fel a lakás értékét (itt is működik az egyharmad-kétharmad, egyharmadot kifizetnek, kétharmadot ellopnak), majd ennek a nagyon alábecsült árnak a felét fizetik ki. Tehát a valós piaci ár egyharmadának a felét. Azt sem azonnal, hanem majd valamikor, 13-15 év múlva. Ám eladni azonnal el tudják, meg is teszik.

A 444.hu Weiszgáber Brigitta esetét hozza példaként. Az általa bérelt lakás piaci értéke 30-40 millió körül van. Jött az ingatlanbecslő, aki felbecsülte az értéket (vagyis inkább lebecsülte) 13,3 millióra. Ennek a fele a vételár. A kedves hölgy tehát vásárolt a Viola utcában egy frissen (közpénzből!) felújított lakást 6,8 millió forintért, majd azzal a lendülettel meghirdette eladásra 32 millióért. Hát nem gyönyörű? De. Az ügyészség nyomozást indított. Én pedig meg leszek lepve, ha még a választás előtt jutnak valamire. Azon főleg meg fogok lepődni, ha bűncselekményt lelnek. De nem baj, mert biztosan a szocik is loptak, akkor a fideszeseknek is szabad. A baj csak az, hogy soha nem egymástól lopnak, hanem tőlünk.

Lendüljünk neki a mai napnak akkor is, ha sötét van, szél és eső és ilyenkor jobb lenne még egy kicsit ágyban maradni. Hamarosan szólunk befele mindenkinek, akinek kell, addig is ébredezés, forró kávé és a szép idő ígérete.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.