Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Öröm és boldogság: csak a Fidesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hiszem, hogy a fölöttem nyelvet nyújtó állatnál alkalmasabbat találhattam volna a hétfő reggelhez. Vagy ha igen, akkor sem találtam meg, tehát mindegy. Ezt gondolom én a hétfő reggelről nagyvonalakban. Igen, ez magánügy, és mivel magánügyekkel sem foglalkozunk, közügyekről lesz szó, mint általában. Meleg lesz ma, sál-sapka-kesztyű maradhat a helyén, holnaptól viszont jön a lehűlés, elromlik az idő. Lehet, hogy ez lesz a nyár utolsó napja? Nem tudom, de használjátok ki, ha tehetitek.

Kezdjük azzal, hogy a helyükre kerültek a világ dolgai Pakson, ahol tegnap időközi választásokat tartottak, miután Süli Jánost – aki 2014-ben nem a Fidesz színeiben nyerte meg a polgármesterválasztást – a Paks II építéséért felelős miniszteri székbe katapultálta a jószerencse, a gerinc és Áder János kinevezése. 31%-os részvétel mellett 68% százalékkal simán győzött a Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták jelöltje, Szabó Péter. Aki egy 43 éves tanár, másfél éve a város főállású alpolgármestere, június elseje óta annak ügyvivő vezetője. Részletek ITT, én a magam részéről örülök, hogy a paksiak ezúttal már nem tudtak hibázni. Öröm és boldogság: csak a Fidesz.

Miként Vlagyimirovics pártja sem hibázott Szovjetoroszországban, ahol mind a 16 kormányzóválasztást az Egységes Oroszország párt jelöltje nyerte meg vasárnap, második fordulóra egyik érintett régióban sem lesz szükség. Lehetséges, hogy az államnak pártja néhány moszkvai kerületben elveszthette többségét az önkormányzati képviselőtanácsban, de túlélik. A Központi Választási Bizottság és az orosz belügyminisztérium szerint sehol sem történt olyan jelentős szabálysértés, amely befolyásolhatta volna a végeredményt. Úgyhogy éljen a párt, éljen Putyin elvtárs!

Ha van bármi jelentősége a politikusok népszerűségét firtató közvéleménykutatásoknak, vagy ha nincs is, a Jobbik-közeli Iránytű Intézet megkutatta a dolgot, és jelen állás szerint Áder János államfő fideszes pártkatona újra Varga Mihály nemzetgazdaságilag közepes képességű könyvelőt lekörözve újra az élre tört. A népszerűségi dobogó harmadik helyén Hadházy Ákos (LMP) Karácsony Gergellyel (Párbeszéd) és Orbán Viktor egyélőistennel osztozik. Nahát. Meglepetés: a legnépszerűtlenebb politikus változatlanul Gyurcsány Ferenc. Ebből következik valami? Nem, a világon semmi, de az legalább nagyon.

Szerencsére a kormánypárt nem szokta feladni a világbajnok baromságait, de sőt. Úgyhogy miután átmenetileg félretették a lex Heineken néven elhíresült márciusi – az emberi méltóság védelmében az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltó – kezdeményezésüket, most újra előkerülni látszik. Az külön bájos ebben a sztoriban, hogy egy romániai magyar, magát sörmanufaktúrának nevező üzem miatt jutott eszébe Lázárnak, meg a többieknek, hogy a nagy sörgyárak piactorzító eszközökkel élnek a kis, kézműves üzemekkel szemben, ezért ha jól értem, akkor majd ezeket is jól megvédik egy füst alatt. A lényeg, hogy a Fidesz hétvégi kihelyezett frakcióülésén jól megtárgyalják és szeptember 15-e után, azaz jövőhéten bármikor szavazhatnak róla. Jó lesz, jó lesz.

Közben a független és munkáját kifogástalanul végző Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) miatt sem kell aggódnunk. A hatóság jómunkásemberei egy hévízi négycsillagos luxushotelben pihenhetik ki az ember próbáló munkálkodás fáradalmait – erről a Magyar Nemzet írt. A médiahatóság a Hotel Carbonával közbeszerzésen kívül kötött hároméves szerződést 2020 júliusáig összesen 197 millió forint értékben. Amire azért volt szükség, mert médiahatóságéknak nincsen saját üdülőjük, és így volt a legolcsóbb. Az, bazmeg, nincs saját üdülőjük, pedig tényleg megérdemelnék, ráadásul minden pénzt is megérne a polgártársaknak.

Angela Merkel német kancellár a Frankfurter Allgemeine Sontagszeitungnak adott interjújában azt mondta közben, hogy az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítélete után van esély a menekültek tagállamok közötti szolidáris elosztására. Gondolom, érkezik a toporzékolás hamarosan, de azért nem kellene figyelmen kívül hagyniuk majd az illetékeseknek, hogy Merkel világossá tette azt is: ennek az a feltétele, hogy migrációs és menekültpolitika minden további eleme – vagyis hatékony külső határvédelem és a menekülésre késztető okok felszámolása – stabil. A kancellár úgy látja, van különbség a kvótadöntést megtámadó két ország, Magyarország és Szlovákia álláspontja között.  És miután Szlovákia, de Csehország is rugalmasabb, nem volna hülyeség külön tárgyalni a visegrádi országokkal. És akkor majd kiderül – ezt már én mondom – ki fog hanyatt-homlok a magyar kormány oldalára állni, vagyis majd meglátjuk mennyire áll meg a saját lábán az a V4-es rablómese, amiről a magyar kormány óbégat.

Ja, és az megvan, hogy több mint 300 próbaidős hallgatót vezényelt le a rendőrség egy hete a miskolci és az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumból a déli határra? És az, hogy a Független Rendőr Szakszervezet szerint mindezt úgy művelték, hogy a fiatal rendőröknek nem biztosítanak sem ennivalót, sem plusz juttatásokat? Erre fogják azt mondani, hogy mert Brüsszel nem küldi a pénzt? Rohadjak meg, ha nem így lesz. Közben a médiahatóságnak meg nincs saját üdülője, brühühü.

Úgy értettem, hogy csökkent az Irma hurrikán ereje, ám még nem lélegezhetnek fel Floridában sem az emberek, mi változatlanul reméljük, hogy ott élő olvasóink testi épségével minden rendben van. Úgyhogy zárom soraimat, egyelőre ennyi történt, ami szóra érdemes, a napos oldallal nem akarom felhúzni magam kora reggel. Ma inkább a kávét választom. Tegyetek így ti is, jövünk vissza hamarosan!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.