Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy szó sem igaz belőle. Hát persze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát jó estét kívánok! Háttal is, meg arccal előre is. A címlapképen akár én is lehetnék, de nem én vagyok, hanem egy mosómaci. Nagyon bírom a fejét, meg az egész állat – a fején kívül is – végtelenül vicces, amint mindent megmos, ami a keze ügyébe akad. Ha tudnám, hogy a ruhákat is kimossa, mosógép helyett mosómedvét vennék legközelebb. Ha még nem mondtam volna. Egyelőre viszont szerencsére nem romlott el a mosógépem (be is baszna, ha esetleg), úgyhogy beszéljünk a mai napról néhány szót.

A nap pofátlan tahó díja – egyáltalán nem rejtélyes okoknál fogva – szerintem a Fidesz nevű országromboló formációnak jár, ezért:

 

Mára ide jutottak, ez a magyar kormánypárt hivatalos kommunikációja: mucsai stílus Bözsi néni disznainak értelmi színvonalára kalibrálva. Függetlennek álcázott, baszki. Paks lakóinak 31%-a tulajdonított fontosságot a szavazásnak, annak 68%-a a Fidesz jelöltjére szavazott vasárnap, ezek meg hétfő délután az ellenzéket baszogatják ilyen egybites üzenetekkel. Tehát az egyharmad kétharmada = 98%. Vagyis kurvára nem, és ezt pontosan tudják bugrisék is. Ezért egyre butább, egyre fapadosabb, egyre színvonaltalanabb stílusban etetik a híveiket. Szánalom.

Pedig van ám ennél lejjebb is. A Jobbik azt találta ki, hogy Áder Jánost meg kellene fosztani a funkciójától (az államelnökitől, természetvédő hobbihorgász maradhatna attól még), miután aláírta a plakáttörvényt, és ezzel egy nyíltan alaptörvényt sértő intézkedést fogadott el. Meg is érkezett a Fidesz frakció válasza az Országos Sajtószolgálathoz, mutatom:

fidesz

Kilenc sorban négyszer simicskáznak ez efftársak, miután Simicska a gazdájukkal örökkévalóságnak tűnő éveken keresztül fosztogatta az országot. Ők simicskáznak, milliárdosoznak, hatalomról, korrupcióról, és üzleti érdekekről pofáznak. Ennek soha nem lesz vége. Egyébként meg a Jobbik is elmehet oda, ahova én gondolom. Áder János távozására kismillió okot találhattak volna az elmúlt években, ha már. De valahogy csak a saját elevenükbe maró döntését tartják annyira súlyosnak, hogy meg akarják fosztani attól a tisztségtől, amiből nem tegnap óta űz csúfot. Erről ennyit. Alternatíva, az.

A nap másik nagyonokos megszólalója Kovács Desikerült? Zoltán kormányszócipelő, aki még soha nem hazudott. De még a CEU-s diplomájáról se. Soha. Az ember az MTI-nek nyilatkozva német választási lufinak titulálta a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tegnapi cikkét, amely szerint megállapodás körvonalazódik az EU-n belül a menekültek elosztásáról. A lap arról írt, hogy a megállapodáshoz nagymértékben hozzájárultak a visegrádi négyek a rugalmas szolidaritás fogalmának bevezetésével, és hogy a választások után erősödhet az Orbán nevű Viktor készsége a kompromisszumra. Most akkor jól jegyezzük meg: egy szó sem igaz belőle. És miért is ne hihetnénk Kovácsnak, amikor ő sem hazudott még sohase? Na, ugye.

Apropó Nemsikerült Zoltán. Az ő méltatlanul elfeledett elődje a szerteszanaszétésösszevisszamellébeszélésben, bizonyos Giró-Szász András újra és megint eladta a Strategopolist, ezt követően pedig hirtelen és váratlanul a cég 560 milliós megbízást kapott a miniszterelnökségtől. Amely miniszterelnökséget az a díszpéldány vezeti, aki minden csütörtökön beleröfög az ország arcába. Giró-Szász eladott cégénél az EU 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusának megfigyelésében senki más nem tudna jobban segédkezni. Korrupt szarháziak ameddig a szem ellát.

A Mi lesz, ha Orbán megborul? című nem egyszerűen költői kérdésünkre érkezett reflexiók közül választottam ki önkényesen a nap kommentjét. László írta:

Abban az esetben seki nem lesz je suis orbán, de még csak ismerőse sem. A vezérkar egyöntetűen ellenállóvá válik hirtelen, akik mindig is ellentmondtak „aaa, ööö, …. hogyishívjáknak, – na, tudjuk kinek”. Egyébként „nem, nem ismerem, sosem hallottam róla. Valami vendéglős talán, vagy focista?”

Most pedig ünnepélyesen megállapítom, hogy a mocsári trollok elszaporodtak és el is szabadultak az oldalon (a Facebookon és a weben egyaránt). Ennek valószínűleg az lesz a vége, hogy mielőtt szétvernék a közösséget a szájukba rágott egyenpropagandával (félreértés ne essék, ezek nem ellenvélemények, hanem rizsa, fröcsögés, ugyanaz a szennyvíz – höhh – ami a kormánymédiából folyik), a demokrácia jegyében szépen nekiállunk leirtani őket. Mert változatlanul nem kedveltük meg azt, hogy a küszöbünkre okádnak.

No, mára ennyi volt, holnap meg holnap lesz. Köszönjük a figyelmet, azoknak pedig, akik támogatnak minket, külön köszönjük. Teszem a muzsikát, és már itt sem vagyok. Szép álmokat mindenkinek!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.