Egy szó sem igaz belőle. Hát persze

Fotó: ask.fm Fotó: ask.fm

Hát jó estét kívánok! Háttal is, meg arccal előre is. A címlapképen akár én is lehetnék, de nem én vagyok, hanem egy mosómaci. Nagyon bírom a fejét, meg az egész állat – a fején kívül is – végtelenül vicces, amint mindent megmos, ami a keze ügyébe akad. Ha tudnám, hogy a ruhákat is kimossa, mosógép helyett mosómedvét vennék legközelebb. Ha még nem mondtam volna. Egyelőre viszont szerencsére nem romlott el a mosógépem (be is baszna, ha esetleg), úgyhogy beszéljünk a mai napról néhány szót.

A nap pofátlan tahó díja – egyáltalán nem rejtélyes okoknál fogva – szerintem a Fidesz nevű országromboló formációnak jár, ezért:

 

Mára ide jutottak, ez a magyar kormánypárt hivatalos kommunikációja: mucsai stílus Bözsi néni disznainak értelmi színvonalára kalibrálva. Függetlennek álcázott, baszki. Paks lakóinak 31%-a tulajdonított fontosságot a szavazásnak, annak 68%-a a Fidesz jelöltjére szavazott vasárnap, ezek meg hétfő délután az ellenzéket baszogatják ilyen egybites üzenetekkel. Tehát az egyharmad kétharmada = 98%. Vagyis kurvára nem, és ezt pontosan tudják bugrisék is. Ezért egyre butább, egyre fapadosabb, egyre színvonaltalanabb stílusban etetik a híveiket. Szánalom.

Pedig van ám ennél lejjebb is. A Jobbik azt találta ki, hogy Áder Jánost meg kellene fosztani a funkciójától (az államelnökitől, természetvédő hobbihorgász maradhatna attól még), miután aláírta a plakáttörvényt, és ezzel egy nyíltan alaptörvényt sértő intézkedést fogadott el. Meg is érkezett a Fidesz frakció válasza az Országos Sajtószolgálathoz, mutatom:

fidesz

Kilenc sorban négyszer simicskáznak ez efftársak, miután Simicska a gazdájukkal örökkévalóságnak tűnő éveken keresztül fosztogatta az országot. Ők simicskáznak, milliárdosoznak, hatalomról, korrupcióról, és üzleti érdekekről pofáznak. Ennek soha nem lesz vége. Egyébként meg a Jobbik is elmehet oda, ahova én gondolom. Áder János távozására kismillió okot találhattak volna az elmúlt években, ha már. De valahogy csak a saját elevenükbe maró döntését tartják annyira súlyosnak, hogy meg akarják fosztani attól a tisztségtől, amiből nem tegnap óta űz csúfot. Erről ennyit. Alternatíva, az.

A nap másik nagyonokos megszólalója Kovács Desikerült? Zoltán kormányszócipelő, aki még soha nem hazudott. De még a CEU-s diplomájáról se. Soha. Az ember az MTI-nek nyilatkozva német választási lufinak titulálta a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tegnapi cikkét, amely szerint megállapodás körvonalazódik az EU-n belül a menekültek elosztásáról. A lap arról írt, hogy a megállapodáshoz nagymértékben hozzájárultak a visegrádi négyek a rugalmas szolidaritás fogalmának bevezetésével, és hogy a választások után erősödhet az Orbán nevű Viktor készsége a kompromisszumra. Most akkor jól jegyezzük meg: egy szó sem igaz belőle. És miért is ne hihetnénk Kovácsnak, amikor ő sem hazudott még sohase? Na, ugye.

Apropó Nemsikerült Zoltán. Az ő méltatlanul elfeledett elődje a szerteszanaszétésösszevisszamellébeszélésben, bizonyos Giró-Szász András újra és megint eladta a Strategopolist, ezt követően pedig hirtelen és váratlanul a cég 560 milliós megbízást kapott a miniszterelnökségtől. Amely miniszterelnökséget az a díszpéldány vezeti, aki minden csütörtökön beleröfög az ország arcába. Giró-Szász eladott cégénél az EU 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusának megfigyelésében senki más nem tudna jobban segédkezni. Korrupt szarháziak ameddig a szem ellát.

A Mi lesz, ha Orbán megborul? című nem egyszerűen költői kérdésünkre érkezett reflexiók közül választottam ki önkényesen a nap kommentjét. László írta:

Abban az esetben seki nem lesz je suis orbán, de még csak ismerőse sem. A vezérkar egyöntetűen ellenállóvá válik hirtelen, akik mindig is ellentmondtak “aaa, ööö, …. hogyishívjáknak, – na, tudjuk kinek”. Egyébként “nem, nem ismerem, sosem hallottam róla. Valami vendéglős talán, vagy focista?”

Most pedig ünnepélyesen megállapítom, hogy a mocsári trollok elszaporodtak és el is szabadultak az oldalon (a Facebookon és a weben egyaránt). Ennek valószínűleg az lesz a vége, hogy mielőtt szétvernék a közösséget a szájukba rágott egyenpropagandával (félreértés ne essék, ezek nem ellenvélemények, hanem rizsa, fröcsögés, ugyanaz a szennyvíz – höhh – ami a kormánymédiából folyik), a demokrácia jegyében szépen nekiállunk leirtani őket. Mert változatlanul nem kedveltük meg azt, hogy a küszöbünkre okádnak.

No, mára ennyi volt, holnap meg holnap lesz. Köszönjük a figyelmet, azoknak pedig, akik támogatnak minket, külön köszönjük. Teszem a muzsikát, és már itt sem vagyok. Szép álmokat mindenkinek!

adomany-1