Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Sumák elvtársék pontosan tudják, hogy igenis van mit veszíteni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Örömmel látom, hogy a határokon átívelő hisztérikus toporzékolás nagymestere, mellékállásban külügyminiszter, új szót tanult: sumákság. Szótő: sumák. Pár napja a guruló azeri dollárokkal összefüggő gigantikus korrupciós botrány, valamint a magyar kormány közötti vélt kapcsolat vonatkozásában kérte ki magának:

Visszautasítok minden olyan sejtetést, sumák találgatást, ami kapcsolatot feltételez bűnügyek és a magyar kormány között!

Tegnap a német igazságügyi minisztert küldte el a francba, aki felvetette, hogy ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket. Peti a helyzet magaslatán volt szerencsére:

A Bíróság döntését tudomásul vesszük, de továbbra is elutasítjuk az illegális bevándorlást, és nemet mondunk a kötelező betelepítési kvótára. A Magyarországnak szerződések szerint járó uniós forrásokat összekötni az illegális bevándorlással sumák dolog. Különös tekintettel arra, hogy a Magyarországra érkező forrásokból jelentős mértékben nyugati, például német cégek profitálnak.

Gondoltam, hogy ha az intelligens kakadu ennyire nagyon megszerette ezt a szót, és ilyen előszeretettel használja is, miután érvelni, tényekkel alátámasztani, cáfolni nem futja azon állításokat, amelyek Magyarország demokratikusan megválasztott kormányával kapcsolatban elhangzanak, akkor elmagyarázom, mi a sumákság. Úgy általában véve.

Először is – a konkrét kontextusban – egetverő sumákság az Európai Bíróság döntését az illegális bevándorlókkal egy mondatban emlegetni. Sumák az, aki azzal hülyíti a közvéleményt, hogy ez az ítélet az illegális bevándorlókról szól, nem pedig az Európában legálisan tartózkodó menedékkérőkről. Holott mindig is róluk volt szó. Ezen a ponton tehát tökéletesen fölösleges tovább feszegetni ezt a szálat, de van itt egy másik szál. Egy jóval érdekesebb. Ha már a Magyarországra érkező európai források miatt toporzékol Petihuszár.

Különösen annak fényében, hogy tegnap újabb érdekes tények derültek ki arról, Lázár János milyen penetráns módon igyekezett nyomást gyakorolni az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságára, hogy kurvára ne jöjjenek ide megnézni a főnöke játékvasútját. Mindeközben Lázár arról sumák módon hallgat, hogy az egyik projekt, amiért az illetékesek Magyarországra látogatnak, az éppen a 4-es metró ügye, ami nem a Fidesz, hanem a szocik sara. Következésképpen Lázár vádaskodása a politikai motivációkról és elfogultságról, nem csak sumák és sunyi, hanem átlátszó és szánalmas is.

„Kifejezetten botrányosnak találom, amit kategorikusan el is utasítok, hogy a több ezer uniós társfinanszírozású befektetés közül éppen egy, a miniszterelnök szülőfalujában megvalósult projektet próbálnak vizsgálni, amelyet magyar ellenzéki pártok nagyon negatív fényben igyekeztek beállítani tisztán politikailag motivált csalási vádakkal az elmúlt hónapokban”

– írta felháborodottan tajtékozva Lázár a költségvetési ellenőrzési bizottság elnökének, Ingeborg Grässle asszonynak, aki tök véletlenül ugyanannak a néppárti frakciónak a tagja, mint például a Fidesz színeiben höbörgő Deutsch Tamás. Az sem Lázárt, sem Deutsch Tamást nem zavarja ebbe az uniós fennforgásban, hogy a költségvetési ellenőrzési bizottságnak éppen az a dolga, hogy ellenőrizze az EU-költségvetés felhasználását. Akkor is, ha éppen az üresen, kihasználatlanul pöfögő, nagyrészt uniós pénzből épült, soha meg nem térülő beruházásként elkönyvelhető miniszterelnöki hobbivasútról van szó.

Külön gyönyörű ebben az egész vergődésben, hogy Lázár egyik levelében  a néppárti frakcióvezetőnél, Manfred Webernél is bepanaszolta Grässle bizottsági elnököt, és olyan hisztériát robbantott ki, amelyre nem volt precedens az Európai Parlamentben. Ezt a sumák, teljességgel megalapozatlan és abszurd vinnyogást – amit a legutóbbi kormányinfón Lázár úgy próbált elkenni, hogy kvázi mániákus hülye picsának nevezte Grässle asszonyt, akinek bekattant Orbán, és csakis ezért megy Felcsútra, pedig annyi más helyre is mehetne, választások után természetesen – márpedig érdemes újra a helyére rakni. A kioktatás, felháborodás, vádaskodás, sértett toporzékolás helyett, amellyel a választások utánra igyekeztek volna kitolni azt az ellenőrzést, amiről legalább egy éve tudnak.

Petike, kezded érteni, mit jelent a sumákság? Például ezt. Hogy egy kormány meg akarja mondani, hova mehetnek ellenőrizni azok, akiknek ez a dolguk, és közben ezerrel óbégat, hogy politikai motiváció, provokáció, megtámadtak. Aki nem sumák, Petike, aki tisztességesen használt fel minden egyes európai fillért és eurocentet, annak egyáltalán nincs mitől tartania. Aki nem lopott, nem csalt, nem verte át azokat, akik társfinanszírozták ezt a nemzeti csodát, az nem firtatja az ellenőrzés miértjeit, ellenkezőleg: áll elébe, hiszen tudja, hogy a tisztességén nem eshet csorba. Ja, hogy pont ez a baj?

Ennyire futja már csak a hírhedten híres magyar észjárásotokból? Hogy ne jöjjenek ide, tartsák meg maguknak az illegális bevándorlóitokat, a pénzt küldjék serényen, a kerítést külön fizessék ki, és csinálják ezt az egész uniós faszakodást otthon a négy fal között? Nem mondjátok, hogy olyan nehéz lesz arra az egy-két napra összecsődíteni a CÖF önkénteseit, hogy egymás hátán taposva, tömött sorokban akarjanak vonatozni reggeltől estig a gaz brüsszeliták megnyugtatására. Azt meg, lássuk be, hogy nehéz lenne választások után jönniük, hiszen amióta ti vagytok a górék, a választás napját kivéve mindig választások előtt vagyunk, ropognak a fegyverek, dübörög a propaganda.

Az a helyzet, sumák urak, hogy nemigen találni ikonikusabb, ideáltipikusabb példát és bizonyítékot az EU-s források hűtlen kezelésére, az értelmetlen pénzszórásra a semmiből a semmibe tartó felcsúti viccvasútnál. Meg a soha el nem készült kalandparkoknál, a kihasználatlan, tájromboló lovas stadionoknál. Meg a semmibe vezető bicikliutaknál, a kilátás nélküli kilátófalvaknál, a fejjel lefelé megépített tájházaknál, hullámvasutaknál, a magáncélra használt vadászházaknál, szörpüzemeknél, tokkal-vonóval ellopott felzárkóztatási programoknál, és az egész térkőbe fulladt szép magyar, Európából kifelé, Moszkva irányába kacsintó jelennél.

A beígért napi több ezer helyett napi néhány tucat kalandvágyóval száguldozó, rossz viccnek is beillő felcsúti csühös egy tételt jelent mindössze a rengeteg szétlopott, túlárazott, elfuserált uniós fejlesztés közül. Nincs ebben semmilyen politikai motiváció, csak az ócska fideszes sumákság. A jogos és indokolt helyszíni ellenőrzések nélkül is nyilvánvaló, hogy Viktorka vasútkája soha a büdös életben nem térül meg, hogy az uniós pénzekből lófasz se fejlődött ebben az országban.

Ez az egész cirkusz (hisztis picsák toporzékolása) csak a nyilvánvalóra bizonyíték: sumák elvtársék pontosan tudják, hogy igenis van mit veszíteni, bármekkora bürokratikus, nehezen eszmélő, érthetetlenül lassan reagáló intézmény is az EU. Igen, még a magyar kormányt is bármikor számon lehet kérni, bármikor ellenőrizni lehet és kell is. Konkrétan kutya kötelesség. Már csak a magyar polgárok zömének kellene felismernie, hogy ehhez neki is joga van, ez neki is kötelessége, de főleg elemi érdeke. Ha nem akarja visszafordíthatatlanul elsumákolni a saját és utódai jövőjét.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.