Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt ti vagytok a gazemberek, öregem! A legaljasabb, legócskább fajtából

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két napja próbálom lebeszélni magam erről a hányadék sztoriról, amelyik Hadházy Ákosra uszította Csepreghy Főpincér Nándort, Lázár János – miniszter-helyettesnek csúfolt – talpnyalóját.

Az ok: az LMP (ex-fideszes) társelnöke konkrét bizonyítékokkal, számokkal, adatokkal alátámasztva nehezményezte, hogy Lázár János felesége egy olyan alapítványban tölt be kurátori pozíciót, amelyik koraszülöttek segítése ürügyén elképesztő módon tervez gigantikus pénzösszegeket szétszórni. Konkrétan: 1,2 milliárdos uniós támogatásról van szó, amelynek elköltési algoritmusa kimeríti a kamu, a pazarlás, a lopás, a nagypályás görénység minden lehetséges mélységét.

Hadházy Ákos mai Facebook-bejegyzése azonban arra késztet, hogy ne hagyjam szó nélkül Csepreghy cáfolatnak alig nevezhető vagdalkozását, amelynek során tudatlan gazembernek nevezte azt a politikust, aki Lázárné alapítványával kapcsolatban nyilvánosságra hozta az alábbi pofátlan tételeket:

  • a projekt 30 hónapos időtartamára havi 900 ezer forintért, összesen 80 millióért bérelnének mentorházakat (többek közt Gyulán?!);
  • 50 milliót költenének jogi tanácsadásra;
  • óránként 50 ezer forintért iratnak módszertani tanulmányt, 1000 óra munkával 50 millióért;
  • a mentorhálózat három koordinátora és a szakmai asszisztens munkadíja összesen 176 millió forint, ami havi egymillió forint körüli fizetésre is elég lehet a program időtartama alatt;
  • kutatásokra és marketing kiadásokra 507 millió forintot, a projekt költségvetésének 42 százalékát szánják;
  • stb, stb, stb.

 

Vagyis itt azt látja a nyájas olvasó, hogy miután csütörtökön kiderült, hogy Lázárné lába kilóg az 1,2 milliárdos projekt mögül, miután Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta a fenti tételeket, miután tegnap összerántottak egy magyarázkodási célzatú kirakatrendezvényt, ahol Hadházyt mosták és semmilyen megnyugtató magyarázatot nem adtak a felmerült aggályokra, miután egy tudatlan gazemberezéssel Csepreghy Nándor evolúciós zsákutca beleszállt az LMP politikusába, a nép hangja is kiszólt a gödörből a fent látható módon.

És ez valami hihetetlenül, kibaszottul elkeserítő. Ez az egész hömpölygő szar, ami a kormánypártot körbeveszi, és ami naponta ömlik a pofánkba minden irányból. Egyszerűen nem értem.

Hadházy felsorolt egy csomó tényszerű, dokumentált adatot arról, hogy ez a címében és meghirdetett küldetését tekintve valóban nemes projekt mindenről szól (zsíros fizetésekről, pofátlan ingatlanbérlésről, arcpirító ügyvédi munkadíjakról, túldimenzionált marketinges habverésről), ám a legkevésbé szól a koraszülöttekről, valamint a koraszülött gyermekek szüleiről, akiknek tényszerűen óriási segítségre van szüksége egy esetenként az egész életüket meghatározó trauma feldolgozásában.

Erre a jön a pincérbe oltott táskahurcolászó és tudatlan gazembernek nevezi azt (fasz tudja, hogy a miniszterelnökségi szolga milyen minőségében, milyen alapon védelmez egy alapítványt egy ellenzéki politikustól, hacsak nem Lázárné makulátlan becsülete okán), aki rámutat arra, hogy a legelesettebbeket is meglopják, hogy senkit nem kímélnek.

Mindenki, aki erre rámutat, ezt kapja az arcába. A mindenféle konkrétumokat, cáfolatokat nélkülöző fröcsögést. Meg a felhergelt, büdösbunkó hívek alpári, becsületsértő, fenyegető mocskolódásait. És bár a politika nem volt és nem is lesz soha morális kategória, ilyen mély erkölcsi pöcegödörben soha nem dagonyázott ez az ország, mint amióta az ilyen pincérnek sem való nyikhajok és felkapaszkodott semmirekellők a vályú közelébe kerültek.

És még csak nem is arról beszéltünk, hogy Lázárné mi a gyászmenetet keres az európai közpénzek körül, midőn hites ura éppen az európai források kezeléséért is felelős kormányzati pozíciót tölt be. Nem arról beszéltünk, hogy ez már önmagában egy olyan etikai, összeférhetetlenségi probléma, ami miatt a Csepreghy nevű bakelitmaffiózó és szervilis szellemi vakondtúrás helyében bátorságom sem lenne kinyitni a pofámat. De neki nem hogy nem sül le a bőr a pofájáról, nem hogy nem süllyed el szégyenében, hanem ő van megsértődve, ő vinnyog, mint a fába szorult féreg, és ő követeli a bocsánatkérést.

Miért is, te szégyentelen talpnyaló, te önerőből érvényesülni képtelen tahó?

Azért kellene bocsánatot kérni, mert egy papíron koraszülöttek segítésével és családjaik mentorálásával foglalkozó alapítvány – ahol Lázárné osztja a lapokat – a támogatási összeg felét marketingre és jogi tanácsadásra költik?

Azért kellene bocsánatot kérni, mert az arroganciában világbajnok gazdád – akivel karöltve átlathatóan működő, becsületes civilekre uszítottátok a hatóságokat, bűnözőkként megbélyegezve vegzáltátok őket és a büdös életeben nem kértetek bocsánatot – lelkiismeretét most egyáltalán nem zavarja, hogy a neje egy nemes cél mögé bújva egy messziről is kifizetőhelynek látszó szervezet szekerét tolja?

Azért kellene tőletek bocsánatot kérni, mert nem zabáljuk meg a moslékot, amit naponta meg akartok etetni velünk? Ha a te nem létező szakmai-emberi-erkölcsi pedigréddel veszed a bátorságot, hogy másokat tudatlannak és gazembernek nevezz, akkor elő a cáfolattal, Csepreghy!

Az alapítvány költségvetésének hány százalékát fordítják közvetlenül (!) az alapítvány által papíron támogatandókra? Bár még mindig nem tudom, te mi a búbánatot keresel ebben a sztoriban, amikor Lázár főnököd már csütörtökön átdobta a döglött macskát az Emmi udvarába, rájuk mutogatott, hogy neki miért nincs semmi köze ehhez.

Hadházy Ákos felvetéseire és aggályaira nem az a válasz, hogy legazemberezzük, hanem tételesen, dokumentumokkal aládúcolva megcáfoljuk az állításait. Amikor ezzel megvagyunk, és meggyőzzük a nyilvánosságot, hogy a koraszülötteknek nem jogi tanácsadásra és 500 milliós marketingre, a szülőknek nem gyalázatosan alulfizetett mentorokra, vagy a kormánybarát fosmédiába tolt hirdetésekre, óránként 50 ezer forintért herveréző kamuszakemberekre és horribilis összegekért bérelt ingatlanokra van szükségük, hanem a pénzt valóban arra költik, amire elvileg kapták, akkor esetleg jöhet a gazemberezés.

Addig itt ti vagytok a büdöstalpú gazemberek, Csepreghy! Ti, akik annyit tudtok felmutatni, hogy végigjártátok a fideszes pártkáderképzőt és most a szemétdomb tetején toporzékoltok.

Ti, akik köztörvényes Farkas Flóriánotok viselt dolgainak számonkérése kapcsán cigányozásról óbégattok.

Ti, akik a legrászorultabbakat, legelesettebbeket sem szégyellitek megfosztani azoktól a lehetőségektől, amelyek jobbá tehetnék az életüket.

Ti, akik önérzetes latrokként üvöltitek a magyar pusztába: kikéritek magatoknak, hogy titeket bárki számonkérjen.

Ti, akik ennek a kóros apátiába süllyedt országnak a vérét szívjátok, mert remélitek, hogy soha nem lesz következménye.

Ti, akiknek a fejében meg sem fordul, hogy az ország érdekét szolgálná, ha az ilyen és hasonló projektek során megfelelő módon hasznosulnának az európai pénzek, ahelyett, hogy a mindig éhes sáskahadatok széthordja azokat.

De nem, szó nincs erről. Számotokra a sértődött visításban, vádaskodásban, vagdalkozásban (V3) kimerül az ország vezetése és a kormányzás. És mert ez nyolcadik éve így van, itt kizárólag ti vagytok a gazemberek, öcsém. A legaljasabb, legócskább fajtából.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.