Remélem, nem okoz lelki traumát, ha elárulom a hatályos magyar törvények szerinti alattvalói besorolását

Fotó: PublicDomainPictures Fotó: PublicDomainPictures

kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tekirdag.tr

Mikes Mirtill: Hites e-mail Rodostóba

Tárgy: Hitélet

Megkövetem kendet nagy tisztelettel. Ezer százalékig én vagyok a hibás, az már biztos! Egyrészt azért, mert elfelejtettem, hogy augusztusban melyik napon van a szülinapja, másrészt botor módon azt gondoltam, hogy mindent számításba vettem, amikor a jelentéseimet pötyögtem kendnek. (Az őseimnek az agyára megyek, amiért szinonima szótárnak használom őket a nagy igyekezetemben, hogy kend ne csak olvassa, hanem értse is, amit írok, mert – mondják az okosok – a kend elmenetele óta sokat butult a köznyelv!)

Amit a kend válaszaiból ez idáig kibogarásztam, abból egyértelműsíthető, hogy többet értett félre belőle, mint amennyit megértett. Mea culpa! Mivel nekem nagy erőfeszítés a gondolkodás (meg sokszor bajom is származik belőle, ha sikerül néha), feltételezem kend is örömmel veszi, ha segítek kibogozni az itthon történtek kusza szálait.

Először is a tisztánlátás előfeltételeként és ebből következőleg egészségügyi okokból szüneteltesse a honi médiát a neten. Nem csak a tartalma miatt. Háttérzajként is ártalmas. Azután – imádságos ember lévén kend – fogadja el, hogy a hitélet példáján keresztül megkíséreljem tisztázni a lényeget, mielőtt a félretájékoztatásomtól felbuzdulva hazaszaladna azt híve, hogy a török földön élvezett lelkiismereti szabadság után itt most legalább olyan vallásszabadság várja, mint hajdan 150 évig a török időkben volt.

Hát nem! Remélem, nem okoz lelki traumát kendnek, ha elárulom a hatályos magyar törvények szerinti alattvalói besorolását. Kend nem hívő, pláne nem keresztény: eretnek. A hatóság azt is tudja, hogy a HOLLAND nagykövet által felbérelt németalföldi Cornelius Jansen szervezte be kendet.

Azt is tudják az illetékesek, hogy a brüsszeli bürokraták hallgatólagos jóváhagyásával nemzetünk ellen áskálódó, a norvég alapból pénzelt, janzenista álcivil egyesületi tagnak álcázott Soros-ügynök kend, akiről feltételezhető, hogy már korábban is azért volt katolikus, meg református, mert így, belülről akarta bomlasztani a NER-t, és ezt egy Némethnarancskeresztes ősmagyar polihisztor és rezsisámán nem csak leleplezte, hanem a minap már beígérte a kemény retorzióit is, ha sokat púposkodik kend a követválasztások táján.

Gondolom születésnapi ajándékként egyelőre elég is kendnek ez az információ. Ha a határon belül határtalanul buzgó, hatóságilag hitelesített, terjesztett és finanszírozott narancsos keresztény szekta mégis érdekelné, akkor esetleg írhatok felőle, de a magam részéről – a kend egészségét féltve – nem ragaszkodnék görcsösen a témához.

Hosszú életet és jó egészséget kívánva maradok híven a kend ükük unokahúga: Mirtill

P.S. Mielőtt az örökös kíváncsiságával engem kezdene gyötörni, már előre szólok: fogalmam sincs – de talán még az Isten se tudja -, hogy miből tőzsdéznek a magyar szerzetesek.

Bütyökfalva, 2017.szeptember 7.

adomany-1