Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Remélem, nem okoz lelki traumát, ha elárulom a hatályos magyar törvények szerinti alattvalói besorolását

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Mikes Mirtill: Hites e-mail Rodostóba

Tárgy: Hitélet

Megkövetem kendet nagy tisztelettel. Ezer százalékig én vagyok a hibás, az már biztos! Egyrészt azért, mert elfelejtettem, hogy augusztusban melyik napon van a szülinapja, másrészt botor módon azt gondoltam, hogy mindent számításba vettem, amikor a jelentéseimet pötyögtem kendnek. (Az őseimnek az agyára megyek, amiért szinonima szótárnak használom őket a nagy igyekezetemben, hogy kend ne csak olvassa, hanem értse is, amit írok, mert – mondják az okosok – a kend elmenetele óta sokat butult a köznyelv!)

Amit a kend válaszaiból ez idáig kibogarásztam, abból egyértelműsíthető, hogy többet értett félre belőle, mint amennyit megértett. Mea culpa! Mivel nekem nagy erőfeszítés a gondolkodás (meg sokszor bajom is származik belőle, ha sikerül néha), feltételezem kend is örömmel veszi, ha segítek kibogozni az itthon történtek kusza szálait.

Először is a tisztánlátás előfeltételeként és ebből következőleg egészségügyi okokból szüneteltesse a honi médiát a neten. Nem csak a tartalma miatt. Háttérzajként is ártalmas. Azután – imádságos ember lévén kend – fogadja el, hogy a hitélet példáján keresztül megkíséreljem tisztázni a lényeget, mielőtt a félretájékoztatásomtól felbuzdulva hazaszaladna azt híve, hogy a török földön élvezett lelkiismereti szabadság után itt most legalább olyan vallásszabadság várja, mint hajdan 150 évig a török időkben volt.

Hát nem! Remélem, nem okoz lelki traumát kendnek, ha elárulom a hatályos magyar törvények szerinti alattvalói besorolását. Kend nem hívő, pláne nem keresztény: eretnek. A hatóság azt is tudja, hogy a HOLLAND nagykövet által felbérelt németalföldi Cornelius Jansen szervezte be kendet.

Azt is tudják az illetékesek, hogy a brüsszeli bürokraták hallgatólagos jóváhagyásával nemzetünk ellen áskálódó, a norvég alapból pénzelt, janzenista álcivil egyesületi tagnak álcázott Soros-ügynök kend, akiről feltételezhető, hogy már korábban is azért volt katolikus, meg református, mert így, belülről akarta bomlasztani a NER-t, és ezt egy Némethnarancskeresztes ősmagyar polihisztor és rezsisámán nem csak leleplezte, hanem a minap már beígérte a kemény retorzióit is, ha sokat púposkodik kend a követválasztások táján.

Gondolom születésnapi ajándékként egyelőre elég is kendnek ez az információ. Ha a határon belül határtalanul buzgó, hatóságilag hitelesített, terjesztett és finanszírozott narancsos keresztény szekta mégis érdekelné, akkor esetleg írhatok felőle, de a magam részéről – a kend egészségét féltve – nem ragaszkodnék görcsösen a témához.

Hosszú életet és jó egészséget kívánva maradok híven a kend ükük unokahúga: Mirtill

P.S. Mielőtt az örökös kíváncsiságával engem kezdene gyötörni, már előre szólok: fogalmam sincs – de talán még az Isten se tudja -, hogy miből tőzsdéznek a magyar szerzetesek.

Bütyökfalva, 2017.szeptember 7.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.