Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Magyar zseni kapjon magyar közpénzt!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre teljesült életem álma! Vajna Tímea filmet akar rendezni és ebben a törekvésében a férje természetesen támogatja, mert egy férjnek ez a dolga. Többek között. Az nem is kérdés, hogy a nemzeti kaszinósné tehetséges, ez látszik rajta, meg egyébként is, öröklődik, vagy cseppfertőzéssel terjed azokban a körökben.

Tényleg már csak ez hiányzott, egy Vajna Tímea film, Andy Vajna producer közreműködésével. Arra gondolni sem merek, hogy nem közpénzből készül majd a remekmű, mert miért is ne? Sőt! Elvárjuk mi itt, nemzetileg, hogy a mi pénzünkből rendezzen a művésznő valami fantasztikusat.

Ahogy olvasom itt a Blikk interjút a reménybeli Oscar-díjas filmrendező asszony férjével, szabályosan könnybe lábad a szemem a meghatottságtól. Azt írják, hogy hihetetlen ügyesen építi a karrierjét és nem csak itthon, hanem Ámerikában is. Vannak neki exluzív modellmunkái, például. Szerintem is az úgy  szokott lenni, hogy Amerikában a 34 éves, angolul úgy-ahogy beszélő, picikét paripa-ábrázatú magyar feleségek ölébe potyognak az exkluzív modellmunkák. Ez csak természetes. Mostmár legalább tudom, hogy nem mi vásároljuk neki a marhadrága rucikat, hanem direkt fizetnek neki azért, hogy azokban járjon. Mert akkora híresség, hogy a tervezők egymást verik le a sarkon, hogy Timi asszony az ő kollekcióikban menjen krumplit venni a piacra.

Azt is írta az újság, hogy Vajnáné a legnevesebb filmes díjátadók állandó díszvendége, ahol a legnagyobb hollywoodi sztárokkal szokott közös fotókat készíteni. Amúgy szerintem is így van. Timi a díszvendég, Meryl Streep meg ott rinyál a mosdó előtt, hogy fotózkodjon már vele a Dísztimi, hátha úgy az ő nevét is megjegyzi a közönség. Sőt, ha megjelenik mondjuk Arnold Schwarzeneggerrel egy fotón, az emberek azt találgatják, hogy ki az a muki a Timi mellett.

Én nagyon megértem, hogy rendezni akar egyébként. Hiszen már annyi sikert elért az életben. Csodás feleség, isteni fánkot süt, ékszert tervez (vagy visel, most hirtelen nem emlékszem), már filmben is szerepelt és mekkora sikere volt! Már tényleg csak a rendezés van hátra. Gyötri a teheccség (nem urizálok itt holmi ts-el), azt bizony ki kell adnia magából, mert a végén szorulása lesz.

Szóval én szívből remélem, hogy a szerető férje nem a kaszinókból összeharácsolt pénzből támogatja Tímea filmjét, hanem a magyar adófizetők pénzéből. Mert úgy korrekt. Magyar zseni kapjon magyar közpénzt! Aztán a bevétel (remélem, lesz bőséggel), majd magán-nyereség lesz, mert mi azt úgy szeretjük. Nagyon büszke vagyok én Vajnánéra, mert mégis a magyar ugar terem ilyen hihetetlen tálentumokat, mint amilyen ő is. Örömmel fizetek bármennyit, az ő boldogsága nekem minden pénzt megér. Már alig várom a filmet és tiszta szívből remélem, hogy Rogán Cecília követi a példáját és ő is rendez egy nagyszabásút, esetleg kap az urától egy komplett minisztériumot, hogy ki tudjon ő is bontakozni. Mert az nem lenne jó, ha elnyomva érezné magát és lemaradna a barátnője mögött. Az egy dolog, hogy helikopterrel jár lagziba, de az végül is elég kispolgári, majdnem csóró dolog, hiszen bárki megengedheti magának.

A filmrendezés az más, mert az mégsem szaros félmilliós tétel. Már így is aggódom, hogy rosszul esik Cili asszonynak, hogy ő nem posztolhat valamelyik felkapott tengerparton vonaglós videókat, mint a szívbéli barátnője. Nehogy a végén kialakuljon benne valami kisebbségi komplexus és csatakosra bőgje a párnáját.

Egyszóval: hajrá, csajok, én nagyon szurkolok nektek! Van pénz ebben az országban fosásig, bontakozzatok ki bátran. Az nekünk, kéményen dolgozó kisembereknek öröm és boldogság.

Több mondanivalóm ebben az ügyben nincs.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.