Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyszer pedig vége lesz ennek a gyönyörű világnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sziasztok! Kicsit nem figyeltem oda, és szombat lett váratlanul, ennek ellenére nagyon sok, rengeteg, megszámlálhatatlan jó hírrel szolgálhatok és ezek közül csak az egyik, hogy visszatér a nyár ezekben a napokban. Igaz, ezt még tegnap olvastam, lehet, hogy már nem igaz, mindenesetre én nyitott ablak mellett egészen jól aludtam, szóval a fagyhalál még várat magára. Ugyanez sajnos nem mondható el az agyhalálról, ami ellenben a közéleti-politikai történések viszonylatában igen súlyosnak mondható és könyörtelenül szedi áldozatait.

Nem tudom, van-e annál véresen cikibb hír, mint hogy az elmúlt hetek dicstelen, szégyennel teljes, gyáva és végtelenül szervilis lépései után a Debreceni Egyetem tótumfaktumi előálltak a B-tervvel: lejáratják az intézményt, akik VV Putyin kitüntetése ellen tiltakoznak. Bár négy darab tanszék elhatárolódott a szenátus döntésétől, tegnap a vezetőség közleményben arról filozófált, hogy a tiltakozók hangulatkeltéssel és az intézményi előírásokat semmibe véve akarják lejáratni a Debreceni Egyetemet. Rossz szájíz, hányinger, szánalom.

Ehhez képest még mindig van hova ásni a magma alatt. Miután azt már egy ideje tudjuk, hogy Kerényi Imre beemelte Bayer Kurvaanyátok Zsolt kiváló párttagot publicistát a magyar irodalom nagyjai közé, most kiderült, hogy az 1100 év Európa közepén című útirajzot Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, milliárdos NER-ideológus ajánlotta a sorozatba. Aki az én olvasatomban a Fidesz egyik legkártékonyabb provokátora. És aki – mint a fenti ábra is mutatja – mindenhez is ért, a politikai maszlagba csomagolt bűzös árucikkek forgalmazásához plánehogy. De van itt még valaki, akinek a véleményére Kerényi Pitypang Imre, a holdudvar egyik legnagyobb szórakoztatója (jó, nem szoktunk röhögni a poénjain) támaszkodott (mint Bözsi néni az év végi számokra) midőn remekbe szabta a Nemzet Könyvtárát. Soha nem találtam volna ki magamtól, de Németh Rezsicsorba Szilárdról van szó, aki szintén ajánlott egy szép darabot a kollekcióba: Somogyváry Gyula És mégis élünk című romantikus regényét egészen pontosan, amely az 1921-es soproni népszavazásról szól. Valamit még szükséges ehhez hozzáfűznöm? Szerintem se.

Lázár János volt a tegnapi nap egyik aranyszájú megszólalója, a Magyar Nemzetben megjelent könnyfakasztó interjúról nemsokára bővebben is megemlékezem, úgyhogy most nem fárasztanám ezzel a kedves olvasót.

Ellenben azzal igen, hogy újabban a Szilágyi Erzsébet szerepében tetszelgő nemzeti levélírónkat – aki történetesen az ország gyűrött görögdinnyének öltözött miniszterelnöke – raportra hívták Tallinba. Ahol három hét múlva lesz esedékes az uniós digitális csúcs (najó, a digitális világhoz Orbánnak kábé annyi köze lehet, mint a kormánypropagandának a valósághoz, de most ez mindegy is). Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ezek szerint már nem méltatta válaszra Orbán második levelét, amelyben bővebb lére eresztve megismételte, hogy küldjetek pénzt a kerítésre, fogadjátok be ti a menekülteket és akkor kvittek is vagyunk. Tegnap az Európai Bizottság szóvivője jelezte, hogy a testület tartja magát ahhoz a szokásához, hogy „nem kezd politikai pingpongba tagállami vezetőkkel”, úgyhogy „ha Orbán kormányfő bármit is meg kíván vitatni, Juncker elnök áll elébe”. Szeptember 28-án az észt fővárosban. Alig várjuk.

Addig is itt egy rövid cikk arról, hogy miért baj, ha a jogásznak is pocsék ország első embere elkezdi megszakérteni a gazdaságot, amihez szintén nem ért: butaságokat és hazugságokat fog beszélni. Mondjuk ezt már az olvasóink egy része is pontosan megállapította és hangot is adott neki a minap.

Közben az Origo nevű fostartály, hajdan komoly sajtótermék lemerült újra a mocsárba és megírta a fideszes propaganda egyik legtökéletesebb művét, amelynek címe: Rettegnek az idős emberek Vona Gábor nyugdíjasgyalázása óta. Idézem a felütést, sőt a linket is iderakom, ha valaki meg akar győződni arról, hogy a névtelenség mögé bújva milyen csodákra képes a napos oldal:

Túlzás nélkül állati indulatokat szabadított el Vona Gábor Jobbik-elnök, amikor néhány hete döbbenetesen ocsmány stílusban szidta az idős embereket. Gyűlölködő, aljas embereknek írta le az egész életüket végigdolgozó nyugdíjasokat, szerinte a szájukból szennyvíz folyik. Vona Gábor azóta sem hajlandó bocsánatot kérni. A gyalázkodás negatív hatása felmérhetetlen. Budapesten és több vidéki városban közismert, hogy elvakult Jobbik-szimpatizánsok bíztatásnak veszik Vona szavait, az idős emberekben a Jobbik ellenségeit látják, és hogy Vona facebookos sorait idézve trágárul szidják a nyugdíjasokat, rosszabb esetben veréssel fenyegetik őket. Az egyik lakótelep liftjéből egy Jobbik-szimpatizáns kidobott egy idős embert.

Számomra továbbra is kérdés, hogy kik ezek az alávaló, erkölcsi hullák, akik ezeket a forrás nélküli, minden betűjükben hazug és uszító mocskokat hajlandóak legyártani a gazdáiknak, és hogyan fognak elszámolni a nem létező lelkiismeretükkel. Mert egyszer vége lesz ennek a gyönyörű világnak és valamit majd kezdeni kell a múlttal.

Addig is, ameddig ez bekövetkezik, remélem senkinek nem töri derékba az életét a Tesco dolgozóinak sztrájkja, végül is a vasárnapi zárva tartást is túléltük, ez meg közel sem annyira vészes. És hogy kerek legyen a történet, zárjuk a nemzet másik tahójával, akit Tarlós Istvánnak hívnak, és aki heti sajtótájékoztatóján a metró akadálymentesítéséről is kénytelen volt beszélni. Ez a párbeszéd többet mond bárminél:

Népszava: A mozgólépcsőt mozgássérültek is fogják majd tudni használni?

 

Tarlós: Ha segítenek nekik, igen.

Ég a pofámról a bőr, pedig nyilván ennek a sunyi, erkölcstelen trágyadombnak kéne. Szerintem szándékosan csinálja, mert nem ez az első. Á, inkább nem kommentálom bővebben, mert semmi értelme. Muzsikáljunk és rúgjuk be a napot! Később jövünk vissza. Szép hétvégét mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!