Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mici és Bici, a két jóbarát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szia! Mici vagyok, egy tündér. Egy angyal. És kicsit hazudós.mici

Mint olyan sokan, én sem tudom, honnan jöttem. Talán valamikor szeretett valaki engem is. Mintha régen megsimogattak volna, de talán csak álom volt. Álmodtam a bokrok alján, ahová elbújtam az eső elől. A hideg elől nem tudtam elbújni, az velem jött mindenhová, bebújt a bőröm alá is.

A félelem is velem volt sokszor. Ha sírtam – mert sírtam – senkit nem érdekelt. Senki nem vett ölbe, nem vakargatta meg a fülem tövénél azt a pontot, amit annyira szeretek. Egyedül voltam, nagyon egyedül.

Aztán jött Bici. Mókás kis fickó… illetve nem fickó, mert kislány. Bár ez nem látszik rajta. Úgy néz ki, mintha egy kigyúrt harci kutyát belepréseltek volna egy kicsi, fekete mellénykébe. És a szeme, az a gyönyörű, édes, csokiszínű szeme, meg a csíkos bundácskája.bici

Bici gyönyörű. Gyönyörű, mert a barátom. És Bici még jobban félt, mint én, de aztán összebújtunk és már nem fáztunk, nem féltünk. Annyira. Egymást melegítettük olyankor, amikor fehér felhő száll az ember, vagyis a kutya szájából. Megosztoztunk az ételen, amit találtunk és megvédtük egymást, amikor más kóborlók bántani akartak.

Bici a barátom. Az egyetlen barátom, mert ő mellettem volt akkor is, amikor senki másnak nem számított, hogy élek, vagy meghalok. És én mellette voltam, amikor sírt félelmében, nyalogattam és vigasztaltam, amikor beteg volt, engedtem, hogy az oldalamhoz simuljon, amikor rettegett a vihartól.

Aztán egyszer jött valaki, egy ember, aki nem bántott minket. Hazavitt, adott enni, kezelte a sebeinket. Van ágyacskánk, nem kell többé a sötétben sírnunk és nem kell fáznunk sem. Szeretjük az emberünket, de a többi kutyát nem szeretjük. Többé nem bízunk bennük, csak egymásban. Bici és Mici, a két jóbarát. Ezek vagyunk mi.

És nagyon vágyunk arra, hogy saját családunk legyen. Egy gazdi, aki elfogad minket ilyennek, amilyenek vagyunk. Egy gazdi, aki megsimogatja a fejünket, aki szeret minket, akinek megnyalhatjuk a kezét és aki nem haragszik, ha ugatunk. Hiszen mi így beszélünk és megvédjük a gazdát mindenkitől és megvédjük az otthonunkat.

Ha majd lesz otthonunk, mert még soha nem volt. Olyan emberre várunk, aki elfogadja, hogy mi összetartozunk Bicivel és nem akar minket szétválasztani, hanem együtt szeret olyannak, amilyenek vagyunk. Azt mondta az ember, aki most vigyáz ránk, hogy biztosan sikerülni fog, találunk ilyen gazdit, aki együtt akar majd minket. Hiszen Bici nélkülem csak rettegne és sírna és én is csak sírnék nélküle. De együtt nagyon jó kiskutyák lennénk, vagy legalább igyekeznénk, hogy jók legyünk. Majd a gazdi megmondja, hogyan kell jónak lenni. A gazdi, aki minket keres, csak még nem talált meg. A gazdi, akinek a kezében elég simogatás van, hogy jusson mindkettőnknek és elég szeretet van, hogy mindketten beférjünk a szívébe. Hiszen olyan kicsik vagyunk, biztosan beférünk együtt is.

Nagyon várunk már, gazdi! Találj ránk gyorsan, hogy sok-sok éven keresztül együtt lehessünk, szerethessük egymást. Ígérjük, nem fogod megbánni, ha elfogadsz minket. Bicit, Micit és azt a sok hálát és hűséget, ami bennünk van, csak eddig még nem kellett senkinek.

Neked tartogatjuk, Gazdi! Gyere értünk, mi itt várunk rád.

Bici és Mici

Biciről és Miciről érdeklődni Takács Katalinnál lehet a 0670 223 6476 telefonszámon, vagy a [email protected] címen lehet. 

Ha nem Te vagy a várva-várt gazdi Bicinek és Micinek, vagy a testvérkéinek ( itt tudod meglesni őket, vagy ITT), de segítenél (önkéntes munkával, gyógyszerekkel, élelemmel) egy kiadós kutyapuszi-cunamiért cserében, akkor is a fenti elérhetőségeken várjuk a jelentkezésedet. Ha le tudsz mondani egy kevés tápra, orvosra, oltásra valóról, akkor nagy köszönettel várjuk az adományodat a  12010453-01006150-00100004 az Állat és Ember Állatvédő Egyesület számlaszámára. Ha akár csak egy kis tábla csoki áráról lemondanál az érdekünkben, akkor hívd az Adhat vonalat: 13600 tárcsázd, majd üsd be: 16. Ez a telefonhívás 250 forintodba kerül, ami nekünk segít a túlélésben és abban, hogy még sok kutyus tanulhassa meg: az ember jó.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.