Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De sőt, Orbán Viktor személyesen találta fel a demokráciát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt a hét utolsó munkanapján, a csütörtök és szombat közé beszorult pénteken. Jó hűvös van, lefagyott egy kicsit az orrom, de hamarosan fel fog melegedni a levegő, ha lehet még bízni a napfény erejében.

A tegnapi nap traumája nekem (is), hogy Kósa Lajosból minisztert csinál a főnöke. Nem, mintha sajnálnám tőle ezt a posztot, sőt, már régen megérdemelte. Ennyi ésszel, mint ami neki van, feltétlenül jár neki a kinevezés. Egy néppárt – a Fidesz azt mondja, hogy ők azok – a társadalom minden rétegét reprezentálja és bizony Lajos jól fogja képviselni a tanulatlan, butácska, picit kapzsi, de legalább nagyon vicces figurát. Csak hát boldogabb országokban ennyi ésszel nem miniszter lesz az ember, hanem mondjuk bádogos. De nem baj, mi, magyarok különlegesek vagyunk. Ebben is.

Kötelező továbbképzésen kell részt venniük a fideszes polgármestereknek, hogy hatékonyan tudják majd segíteni a jövő évi választáson a kormánypártot. A képzést Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi, a helyszín pedig a lakiteleki népfőiskola lesz. És természetesen mi fizetjük, mert mi bármikor és nagy örömmel fizetünk mindent, ami megerősíti az egypártrendszert.

Lesz miért toporzékolni ma is Szijjártó Péternek. Steffen Dobbert, a Die Zeit újságírója ugyanis azt merészelte írni, hogy Orbán Viktor felszámolta a demokráciát és a diktatúra felé löki az országot. Nem baj, Petikénk (és a többiek sorra, szépen beosztva) majd kikérik maguknak, mert az a feladatuk. Nem adok pár napot és bebizonyítják, hogy Orbán Viktor lényegében egy szent ember és személyesen ő találta fel a demokráciát, tőle leste el mindenki más.

A jogi vitának vége – mondja határozottan Alexander Thiele, a göttingeni egyetem oktatója a Magyarország által indított kvótaperről, és tételesen cáfolja az Orbán-kormány érveit. Az államjog szakértője szerdán azzal tűnt fel a német sajtóban, hogy az európai jogrendszert fenyegető Csernobil-szintű katasztrófának nevezte, ha Budapest megtagadja az Európai Bíróság döntésének végrehajtását. A hvg.hu a jogászt a lehetséges következményekről és a kerítésért küldött magyar számláról is megkérdezte a hvg.hu.

Szili Katalintól megtudhatunk egy csomó mindent Szili Katalinról. A 168 óra csinált nagyinterjút a nagyszerű politikussal, aki azt is elárulja, hogy ő aztán igazán megérdemli a havi egymilliós fizetését, mert megdolgozott érte. Már majdnem megvan a 40 éves munkaviszonya és amúgy is, marhasokat autózik, júliusban például 7000 kilométert. És ő ezzel a magyarság ügyét szolgálja. Ha csak így nem.

Ez mondjuk csak idő kérdése volt, de végre felbukkant a közpénzek és uniós források közelében Lázár János kedves felesége is. A koraszülött gyerekek családjával foglalkozó Korábban Érkeztem Alapítványnak a kuratóriumi tagja a hölgy, amely alapítvány 1,2 milliárd forint uniós támogatást kapott (azt nem tudom, hogy fel kell-e tüntetniük, hogy külföldről támogatott alapítvány) és amely alapítvány Hadházy Ákos szerint szakértői díjakra, kutatásokra és marketingkiadásokra 507 millió forintot, a projekt költségvetésének 42 százalékát szánják, eszközbeszerzésre 124 millió forintot, az alapítvány fenntartására 489 millió forintot, képzésre és a mentorok fizetésére pedig 140 millió forintot. A vége – a képzés és mentorok fizetése – a legkisebb tétel ugyan, de ezek a mentorok lesznek azok, akik tanácsokkal ténylegesen segítik majd a koraszülött csecsemőt nevelő családokat. Tehát ők mennek oda és ők végzik a munkát. Havi 50 000 forintért. Az nem derül ki, hogy Lázár János kétségtelenül nagyon tehetséges felesége mennyi tiszteletdíjban részesül.

Szerintem elég ennyi ezen a kora őszi reggelen, a többivel jövünk hamarosan. Addig is, forró kakaó, sál-sapka-kesztyű még nem kell.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!