Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Teréz anyák gyülekezete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
A jótékonyság világnapján tudatosítanunk kell, hogy feladatunk van a világon. Oda kell figyelnünk azokra, akik rászorulnak a segítségre. Mindannyiunk segítségére. Politikai pártként célunk, hogy minél jobban megerősítsük a karitatív szervezeteket, segítsük munkájukat, s ezzel párhuzamosan egy jól működő állami szociális rendszert is fenntartsunk. Az emléknap felidézi bennünk az éppen 20 esztendeje elhunyt kalkuttai Teréz anya állhatatos munkáját, önzetlen szeretetét, de életműve elsősorban arra irányítja figyelmünket, hogy vegyük észre a körülöttünk élők nehézségeit és tegyük meg azt, ami hitünkből fakadóan tőlünk telik. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik rengeteg erőfeszítéssel önkéntesként, ingyenes segítséget nyújtanak rászoruló embertársainknak, hiszen mind személyünkben, mind társadalmi szinten felelősek vagyunk közösségünk tagjaiért.” (MTI-OS)

Miután kitöröltem a szememből a könnyeket, csak gratulálni tudok a KDNP egytől egyig hihetetlenül önzetlen képviselőinek. Hiszen annyi jót tettek ők már ennek az országnak, hogy az elmondhatatlan. Például: bezáratták vasárnap a boltokat. Több nemes cselekedetük hirtelen nem jut eszembe, pedig biztosan van. Majd a kedves olvasók ide sorolják mindjárt, mert első az összefogás.

Nekem azért az lenne a kérdésem, hogy a Teréz anyára hivatkozó, a rászorultak megsegítéséről közleményeket irkáló párt érzékeny lelkét nem zavarja például az Iványi Gábor egyháza ellen folytatott hadjárat? Iványi egyháza számtalan rászorulón segít minden áldott nap és közben meg kell küzdenie a pitiáner, bosszúálló kormánnyal is, melynek tudtommal a KDNP is tagja.

Mit tesz a KDNP a kilakoltatott emberek védelmében? A szegényekért? Mert én nem láttam tolongani őket egyetlen alkalommal sem, amikor adományt gyűjtöttünk – vagy bárki más gyűjtött -, amikor rászoruló családokon segítünk, amikor oda lehetne állni például az idős emberek mellé, amikor felfekvés elleni matrac kellene, amikor kórházi felszerelés, ágynemű, vagy éppen ágy kellene.

Ja, hogy aki nem szokott reggelizni, az azért teszi, mert ez egy rossz szokás. És a szegény szülő rossz szülő, ezért kötelező már három éves korban óvodába adni a gyerekeket. Ezt például Balog Zoltán, nagyon tisztelt párttársuk mondta. Vagy beszéljünk Semjén Zsoltról, aki ártatlan állatok lelövöldözésében leli örömét és szerinte a kóbor kutyákat le kell lőni?

De nézzük ezt a nagyon hasznos társaságot.

Dr. Aradszky András, akiről én mondjuk nem nagyon hallottam még, de ahogy nézem, az ő nevéhez fűződik a vasárnapi boltzár indítványának benyújtása és a Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra címet viselő törvényjavaslat és még öt önálló törvényjavaslat is az új ciklusban. A képviselő úr egyébként ügyvéd, jónéhány ingatlan tulajdonosa 997 200 forint az alapfizetése, valamelyik ingatlanját a sokból bérbe adja, amiből havi 90 000 forint jövedelme származik. Biztosan valami sufni lehet, mert a képviselő úr eközben közpénzen bérel egy 19 négyzetméteres irodát (ez jár neki, nekünk meg csak a szánk jár) havi 101 600 forintért és természetesen kapott tőlünk 700 000 forintos laptopot és mindent, ami a munkájához szükséges.

Firtl Mátyás, 68 éves gépésztechnikus. Neki csak szerény fizetése van, ami 897 457 forint, plusz persze laptop, telefon, iroda, két irodai munkatárs fizetése, lakhatási támogatás, üzemanyagkártya és hasonlók. Ami azért egy nyugdíjas, középfokú végzettséggel rendelkező technikusnak nem olyan rossz. És természetesen felveheti mellette a nyugdíját is, mert egy orvos, vagy pedagógus nem kap nyugdíjat, ha nyugdíjasként dolgozik – vagy fizetést nem kap, választhat – a kedves képviselők mindkét juttatást kapják, megszavazták maguknak.

Földi László, biológia-földrajz szakos általánosiskolai tanár. 65 éves és most ide kell tennem az életrajzából egy részletet:ml

Csak mert vicces. Ő 997 170 forintot kap és persze egyéb juttatásokat, ahogy az dukál.

Sorolhatnám Harrach Pétertől Hollik Istvánon át Hoffmann Rózsáig, vannak páran. Azon kívül, hogy mindannyian biztos anyagi körülmények között tengetik napjaikat (zömében nyugdíjas napjaikat), én túlságosan sok emberbaráti cselekedetet nem hallottam a nevükhöz fűződni, a jótékonysági akcióknál sem szokták letaposni egymást.

Innen üzenem ezeknek a drága megtérteknek (itt csak azokra gondolok, akik az MSZMP-ből igazoltak át), hogy tudtommal kalkuttai Teréz anya nem elvett a szegényektől, hanem adott nekik. Ő az életét arra tette fel, hogy segítsen a rászorulókon, nem önmagát nevezte ki rászorulónak, akit innentől tartson el a társadalom. Ez elég jelentős különbség azért. Célszerű lenne átgondolni ezt a dolgot, mert kissé képmutató. Na jó, nem kissé. Nagyonadomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.