Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kellett olimpia? Akkor nesze, lőtér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, riadó! Vagy nem, de nem baj, keljetek csak fel szépen, ha én már talpon vagyok. Az NGM azt találta ki, hogy nemzeti webshop kell a népnek. Én azt el nem tudom képzelni, mi a fájdalmas frászkarikát óhajtanak árusítani ott, de biztosan megoldják. Lehet, hogy nemzeti pálinkát, nemzeti csíki sört, kürtőskalácsot és Mészáros Lölö mangalicájából készült szalonnát. Vagy ilyesmi.

Döbbenetes dokumentumokat és ügyleteket tárt fel a Guardian. Azerbajdzsán eurómilliárdokat költött politikusok és médiaszereplők lefizetésére, hogy javítsanak a korrupt és diktatórikus ország imázsán, olykor pedig politikai eredményeket is sikerült elérni.(hvg.hu) Erre most mondhatnám, hogy húha, de nem mondom. Inkább belegondolok abba, hogy ezek legalább nem lopták el az összes pénzt, valamennyit visszaforgattak belőle. Meg lennék döbbenve, ha kiderülne, hogy a fényestekintetű szánt ilyesmire is pénzt. És mekkora gáz már, hogy ezt is tudja díjazni az ember. Hát nem? Hát de.

De tovább is van ez a pikáns történet. Miközben évek óta nem tudjuk, miért is engedte el a kormány a baltás gyilkost, azt már legalább tudjuk, hogy magyar számlára is érkezett ebből a pénzből. Mégpedig több mint 7 millió dollár. Nocsak-nocsak. Bizony, ezért lenne jó elhallgattatni a független újságírókat. Főleg a tényfeltárókat. Mert ilyesmiket ásnak elő, aztán lehet magyarázni, hogy azon a pénzen becsületes azeri boltosok a Cider Alma Kft. fedőnevű Lévai Anikó rokontól fincsi magyar almát vettek.

Továbbra sem tud igazán lázba hozni, de biztosan nagy húha, ezért én is megemlékezem róla. Megvertük a románokat! Nem ököllel, nem is péklapáttal, hanem kosárlabdában. És akkor most bejutottunk az Eb-re, ahová 50 éve nem és örülünk nagyon. Amúgy biztosan nagy dolog ez, én legalábbis soha nem hallottam, hogy kosárlabda-nagyhatalom lennénk. Nem baj, mert továbbra is focistadionokat fogunk építeni orrvérzésig, mivel a vezér a focit szereti, nem a kosárlabdát.

Jean-Claude Juncker válaszolt Orbán Viktornak. Mármint arra a levélre, amelyben a mi csodacsatárunk a szerinte 800 millió euróba kerülő kerítés árának a felét követeli az Uniótól. Juncker azt válaszolta, hogy konkrétan lófütty nekünk, de sőt, elmesélte azt is, hogy mennyi pénzt nem kaptunk meg azért, mert nem voltunk hajlandóak részt vállalni a menekülthelyzet megoldásából. Itt a levél. A POLITICO hozta le.

Ha ezen túl vagyunk lelkileg, valaki magyarázza már el nekem, mi a jó büdös franc került azon a kerítésen 800 milló euróba? Az egész országot körbe tekerték? Háromszor? Az eszelősen sok pénz, itt meg úgy röpködnek naponta a milliárdok, mintha egy zacskó cukorka áráról beszélnénk. Isten csudája, hogy nem rokkant még teljesen bele az ország Orbán hihetetlenül hazafias politikájába (meg a feneketlen zsebébe), bár szerencsére van honnan elvenni. A gyerekektől, rokkantaktól öregektől, betegektől például, de igazából mindenki issza ennek a levét, mert ezért nem képes fejlődni az ország, ezért nincs megtartóereje a gazdaságnak. Ezért megy, ki merre lát, mert élete csak egy van mindenkinek és azt lehetőleg szeretné mindenki emberi módon eltölteni. De nem baj, lényeg a kerítés. Meg a háborúskodás és persze a megvédés.

Várhatóan ma dől el, hogy nyert-e Magyarország a kvótaperben. Úgy izgulok, detélleg.

A végére egy remek hír! Immár hivatalos, mert megjelent a Magyar Közlönyben is. Negyven szép, új lőtérrel lesz gazdagabb ez a stadionoktól csecse ország. Valamiért Orbánnak most ez lett a legújabb becsípődése. Tehát örvendjünk, honfitársaim, mert 17 milliárd (17 000 x 1 000 000) forintot költöttünk erre a nemes célra. Ismételgessük szépen: fejenként (a ma született csecsemőtől a százéves dédiig) nagyjából 2 000 forintot adtunk erre. A hajléktalanok is. És még tegyük hozzá, hogy egyetlen egy ilyen lőtér nem kevesebb, mint 425 millió forintba fog kerülni. Én nem tudom, mi a búbánatos franc kerül ennyibe egy lőtéren, de valamiért az az érzés fogott el, hogy már megint megloptak. Nem kicsit, de legalább nagyon. És leszarom, mennyire demagóg, de változatlanul nincs felfekvés elleni speciális matrac az idősotthonnak abban a részlegében, ahol olyan öregek fekszenek, akik már nem fognak felkelni. Ezért az ápolóknak fél óránként kell fordítani őket, ami nem kis mutatvány. Főleg úgy, hogy két ápolóra negyven ilyen idős ember jut, akiket pelenkázni és etetni is kell. De nekünk lőtér kell, mert onnan lehet kurvasok pénzt kitalicskázni. Remélem a kivitelezés során lepottyan némi megbízás Orbán apucikájának, immáron kettő darab vejének és a szomszédjának is. A rokonságnak nem közvetlenül, mert az úgy kínos, hanem alvállalkozóként, mert azt meg el lehet dugni. Ahogy szokták egyébként. Ja, megnyugtatásul közlöm, hogy ezen a negyven lőtéren kívül már készítik elő a következő 67 lőteret, úgyhogy a seggére verünk további 30-40 milliárdnak is. Ha nem kellett olimpia, nesztek, lesz lőtér.

Most, hogy kellőleg feltosztam magam, induljon a nap.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.