Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert ezt az országot a kormány szerint az imádkozás fogja előbbre vinni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Többször hallottam, olvastam, mint szerettem volna: nem szabad bántani a fideszes szavazókat, mert akkor majd nem fognak másra szavazni soha, mert megsértődnek. Én meg úgy vagyok ezzel, hogy sértődjenek meg, nem érdekel. Őket sem érdekli, hogy micsoda pusztítást visznek végbe ebben a nyomorult országban csak azért, mert képtelenek használni a józan eszüket és csak azért, hogy jól bosszút álljanak mindenki máson, aki nem Orbánt isteníti. Ha egy családtagom, rokonom, ismerősöm következetesen a nappali sarkába szarik, nem fogom megsimogatni a buksiáját azért, hogy meg ne sértődjön a drága. Hanem elküldöm a picsába.

Nem hevertem ki a lőterekre kibaszott 17,5 milliárd forintot, hanem még idegesebb lettem, amikor kiderült, hogy ehhez még bátran hozzáadhatunk 6,6 milliárd forintot (vagy bármi más faszsághoz hozzáadhatjuk, ízlés kérdése), amit meg hit és erkölcstan oktatásra vettek ki a zsebünkből.

Nem elég nekünk a kormány és a pereputty feneketlen étvágya, még az egyházat is mi tarthatjuk el, mert nemhogy ők nem fedezik a saját kiadásaikat – kezdve az adómentességtől, folytatva a közösből nekik adott ingatlanokkal, állami támogatásokkal – még a hittant is mi fizetjük. Kíváncsi lennék, az egyház szán-e egyetlen egy fillért a saját működésére? Szerintem nem, de legalább jól keresnek. Rajtunk.

De kanyarodjunk vissza a lőtérre egy pillanatra. Mert ám nem csupán odavágtunk pár milliárdot, gondos kormányunk arra is ügyel, hogy lehetőleg az alapot is megteremtse a lövöldözéshez. Úgy általában. Lőtéren, vagy erdőben, ha vadászgatna valaki. Semjén Zsoltnak például, ha a vadászati engedélyét kell meghosszabbítania és ezt a jogosítvánnyal együtt csináltatja a dokinál, az ingyen van. Benne van a legfrissebb Közlönyben. Mutatom.

„A térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet] 2.  § (11)  bekezdése helyébe a  következő rendelkezés lép: „(11) Ha gépjármű-vezetői alkalmassági vizsgálattal egyidejűleg a  lőfegyver tartására, illetve az  elöltöltő fegyver vadászati célú használatára jogosító engedéllyel rendelkező, valamint az  ilyen engedélyt megszerezni kívánó – a  kézilőfegyverek, lőszerek, gáz- és riasztófegyverek megszerzésének és tartásának egészségi alkalmassági feltételeiről és vizsgálatáról szóló rendelet szerinti II. alkalmassági csoportba tartozó – személyeknek a  lőfegyver megszerzéséhez és tartásához, illetve az elöltöltő fegyver vadászati célú használatához szükséges hatósági engedély feltételeként előírt orvosi alkalmassági vizsgálatára is sor kerül, csak a  gépjármű-vezetői alkalmassági vizsgálatra vonatkozó – a 2. számú melléklet szerinti – díjfizetési kötelezettséget kell teljesíteni”.

Igazán nagyon örülök én. Nézzük, még mi szép van a Közlönyben.

A Kormány 1. egyetért azzal, hogy a  kijevi szórványmagyarság nemzettudatának megőrzése, identitásának, nyelvének, kultúrájának erősítése érdekében a Magyarok Kijevi Egyesülete (MKE) számára egy Magyar Ház kerüljön kialakításra Kijevben;”

Mondom a végét. Ez nekünk 81 millió forintunkba kerül így hirtelen. Aztán.

„A Kormány 1. egyetért a  dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházási programjával (a  továbbiakban: Beruházás), továbbá koncepciójával, amely szerint a  Beruházás 5994,05 millió forint összegű költségvetési forrásból valósul meg a 2017–2019. években, amelynek keretében”.

Tehát újabb közel 6 milliárd forint, ami nem ennyi lesz persze, hanem sokkal több a végére.

De semmi ok az aggodalomra! Mert például hátrányos helyzetű tanulók ösztöndíjára is jut. 210 millió forint. Ez igazén szép, főleg a hit és erkölcstanra elcseszett 6 600 millió forint fényében. A cikk elején emlegetett, egyébként pátyolgatni-való szavazók kedvéért lefordítom érthetőre:

Az Orbán-kormány harmincegyszer (meg az apró) fontosabbnak tartja azt, hogy a hit és erkölcstan oktatás zökkenőmentesen finanszírozva legyen, mint azt, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő családok szorgalmas és tehetséges gyermekei (ösztöndíjról van szó, nem támogatásról) tanulhassanak. Mert ezt az országot a kormány szerint az imádkozás fogja előbbre vinni, nem a kiművelt emberfők.

Hát ezért – és ezer más okból – menjen a picsába a kormány az összes hívével egyetemben. Szerintem.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.