Kikérjük magunknak, visszautasítjuk és hasonlók

Fotó: MrsBrown Fotó: MrsBrown

És megint reánk szállott a sötétség. Nem feltétlenül abban az értelemben, hogy amennyiben lemegy a nap (vagyis nem megy az le, mi fordulunk, ameddig persze ki nem hirdeti az egyre nagyobb teret nyerő egyház, hogy a Föld mégis inkább lapos és körülötte forog a világegyetem), hanem abban az értelemben, hogy az értelem fényének utolsó szikrái is pislákolni kezdtek. Hogy valami jó nagy lózungot mondjak: hajnal előtt a legnagyobb a sötétség. Vagy valami ilyesmi.

A mai nap a toporzékolás jegyében telt a kormánypárt neves és névtelen katonái számára. Lázár azért cirkuszolt, mert a gonosz Unió ellenőrizni akarja a főnöke játékvonatát Felcsúton, Deutsch Tomika erre rátromfolt, amikor szerencsétlen kis falunak nevezte a vezér szülőfaluját. Már csak egy lépés választja el őket attól, hogy mártírrá avassák a falu teljes lakosságát, Mészáros Lölövel az élen.

Szijjártó Péter főhisztis pedig egyenesen ott tart, hogy őt megerőszakolták.

A politika megerőszakolta az európai jogot

Ezt mondta Petike, amiért az Európai Bíróságon az Orbán-kormány elveszítette a kvótapert. Érdekes, hogy abban a pillanatban, hogy valami nem úgy alakul, ahogy azt a kormány szeretné, haladéktalanul elkezdenek vádaskodni, erőszakot kiáltani. Petihuszár! A Fidesz konkrétan nyolcadik éve erőszakolja meg az európai, a magyar és általában az összes emberi jogot. Akkor miért nem óbégattatok egyszer sem? Nem a vezért kell ám megvédeni a csúnya, gonosz ellenségtől, hanem az országot a hibbant vezértől. Nektek eddig is ez lett volna a dolgotok, ugyanis a fizetéseteket nem  Orbán Viktor adja, hanem mi, adófizető állampolgárok. Ha eddig nem fájt a mi kínunk, most nekünk miért fájjon a ti kínotok?

És amennyiben ez nem lenne elég, Petihuszártól valamelyik aljas liberálnáci újságíró meg merte kérdezni, hogy esetleg nem lát-e összefüggést az azeri baltás gyilkos váratlan kiadatása és a magyar bankszámlán landoló azeri pénzek között. Szijjártó haladéktalanul korrekt, mindenki számára megnyugtató választ adott:

Visszautasítok minden olyan sejtetést, sumák találgatást, ami kapcsolatot feltételez bűnügyek és a magyar kormány között!

Jól van, Petike! Utasítsad vissza ügyesen és kérjed is ki magadnak. Aztán nyugodjál meg szépen, mert attól majd megnyugszol.

Történt még ma ez-az, de összességében kijelenthetjük: régen volt ilyen kínos napja ártunk és ormányunk kisebb-nagyobb királykáinak. Helyes. Ne csak mi szívjunk mindig. A nap kommentje Luca Lucától:

Hát ezt a klerikális katyvaszt Isten nem fogja díjazni, az biztos!

adomany-1