Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne kanyarogjak, mint Kövér László bajsza párásabb hajnalokon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ritkán fordul elő velem, hogy nem tudok mit kezdeni egy hírrel. Ha ráadásul nem is hírről van szó, hanem az MTI-re feltöltött fotókról, akkor pláne. Ezt leltem például a tegnapi kínálatban:

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az összes szöveg ennyi: Elektromos és távközlési kábelek Kolozsváron 2017. szeptember 3-án.

Aki már járt a városban, az láthatta, hogy ott ez a népszokás. Amikor én először szembesültem a dologgal, azt gondoltam, hogy valami thaiföldi mesterember csinálhatta, mert ott oldják meg hasonló módon a dolgot, csak ott szikrázni is szokott néhány vezeték. Mutatom ezt is:

Fotó: Lázár Csaba

Fotó: Lázár Csaba

Fotó: Lázár Csaba

Fotó: Lázár Csaba

Fotó: Lázár Csaba

Fotó: Lázár Csaba

Mondjuk ezt is feltolhatta volna nyugodtan az MTI, van annyira izgis, mint a kolozsvári csoda. De magyarázat még mindig nincs, hogy miért érdekes Kolozsvár sajátságos műszaki megoldásokkal ékes vezetékrendszere, amit én is megcsodáltam ugyan – elsőre, mert aztán gyorsan megszoktam -, de nem gondolom, hogy ez túl sokakat érdeklő hír lenne. Aztán ráleltem a megfejtésre.

Az mno.hu számolt be róla, hogy a miniszterelnöki vő és saját lábon ácsorgó főrangú lánygyermek hites urának volt cége jó vaskos megbízást kapott a MÁV-tól. Tehát állami megbízást, már amennyiben Mészáros Lölö még meg nem vette a céget, hogy saját magának adhassa el a palackozott vizet.

Sokan emlékezhetnek még az Elios Zrt. nevére. Ez az a cég, amelyik sorra nyerte a közvilágítás korszerűsítésére kiírt pályázatokat és amelyben Tiborcz István tulajdonos volt. Mert szerencsére ehhez is nagyon ért, de ez nem is meglepő, hiszen aki Orbán Viktor közelébe, pláne rokonságába kerül, máris számtalan tehetséggel lesz gazdagabb. És persze némi közpénzzel is. Tehát az Elios Zrt. ontotta a fényt (pontosabban a sötétséget, miután sok helyen közvilágítás helyett köz-elsötétítés lett a rengeteg pénz elköltésének eredménye), majd 2015-ben hirtelenváratlanul Tiborcz eladta a cégben birtokolt tulajdonrészét a főrangú családtól nem túl távol álló Paár Attilának, pontosabban a West Hungária Baunak.

A cégből való kiszállásnak természetesen semmi köze nem volt ahhoz, hogy nyomozás indult és négy pályázatot is gyanúsnak talált a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF). Az meg fel sem merülhet senkiben, hogy csak névleg került ki a cég a miniszterelnöki vő kicsi kacsója közül.

De ne kanyarogjak, mint Kövér László bajsza párásabb hajnalokon, hanem álljak elő a megoldással. Szerintem azért hozta le az MTI ezeket a fotókat, mert nemzeti összefogással nekilátunk nemzetileg megsegíteni a kolozsváriakat. Jó sok közpénzből (segíteni kell az elszakadtakat) majd kicseréli ezeket a madzagokat Tiborcz István volt cége. Most zajlik a beetetés, hogy görcsbe ránduljon a szívünk szegény-szegény külhoniakért.

Ha ott végeztek, lehet tovább trappolni Thaiföldre. Gondoljunk csak bele, mi pénzt lehetne ezzel kaszírozni (a mi zsebünkből, de ez kit érdekel?), ehhez képest ami Paks2 ürügyén ellopható, az aprópénz. Na, okos vagyok?adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.