Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne fordítsunk hátat a világnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két évvel ezelőtt menekültek tízezrei özönlöttek Magyarországra azzal a céllal, hogy egy jobb élet reményében elérjék Ausztriát, Németországot, vagy Svédországot. Az akkori embertömeg sokként érte az országot, a hatóságok képtelenek voltak kezelni a problémát, a kormány szerencsétlenebbnél szerencsétlenebb döntései pedig csak rontottak az amúgy is kaotikus állapotokon. Civil szervezetek, valamint önkéntesek százai enyhítettek a helyzeten, ami idővel visszaállt a normális állapotára. Egy dolog maradt számunkra, ez pedig mindmáig emlékeztet a menekültekre. Egy fene tudja hány kilométer hosszú, szögesdróttal ékes kerítés az ország déli határain. Ez a kerítés már nem csak a határok mentén húzódik, hanem emberek tízezreinek agyába ágyazódott be. Ez egy olyan kerítés, melyet évtizedek munkája lesz lebontani, ugyanis emberek gondolkodásmódját változtatta meg. Van olyan, akiét talán örökre.

A minap – a Migration Aid szervezésében – érkeztek menekültek egy több hetes balatoni üdültetésre, mely esemény a kelleténél jóval nagyobb társadalmi feszültséget kelt. A környező települések polgármesterei úgy nyilatkoznak a területre érkező menekült családokról, mintha azok legalábbis náci háborús bűnösök lennének. Egy polgármester feladata pont az lenne, hogy képviselje faluja, városa polgárainak érdekeit és azok véleményét, nem pedig fordítva: hogy befolyásolja őket, hogy kialakítson egy tévhitet az ott lakókban.

A Magyar Nemzet elment abba a faluba, ahol vendégül látják majd a menekült családokat, azonban a reakciók több mint megdöbbentőek voltak. A település polgármestere a következőket bírta nyilatkozni arra a hírre, hogy hozzájuk érkezik az a pár menekült család:

A falu egy emberként fog összefogni ez ellen.

Mint a polgármester később kifejtette, a falu lakói nem látják szívesen az odaérkező menekülteket, majd felidézett egy tavalyi esetet, amikor egy külföldi átutazóban járt falujukban. A falu népe egy emberként rezzent össze a turista látványától, és azonnal megkezdték a rettegést. Másnap már migránsok érkezéséről diskuráltak a faluban.

Azok a menekült családok, akik ebbe a Balaton-menti kis faluba érkeznek, Magyarország területén jogszerűen tartózkodó nők, férfiak és gyermekek. Olyan emberekről beszélünk, akiknek szabad mozgását a magyar alaptörvény garantálja. Azonban a kormánypropaganda megtette hatását, lassan mindent gyűlölünk és elítélünk kötelező, amit nem értünk. Az emberek egy dolgot értenek: MIGRÁNS. És mint olyan, azonnal el is kezdenek gyűlölni. Fogalmuk nincs a falutáblán túl létező világról, nem hogy más országok kultúráját, de sokszor még a sajátjukat sem ismerik.

A korábbi tudatlanság a kormány uszító propagandájának következtében gyűlölettel párosult. Olyan gyűlölet ez, mely megfertőzte falvak és városok lakóinak tízezreit. A kormány pedig a határkerítéseket a tévé- és rádióadások által kiterjesztette az emberek agyáig. Ezzel a gondolkodásmóddal Magyarországon újra visszatér a tudatlan középkor, ahol a félelem és rettegés mindennapos volt. A tudatlanságtól rombolóbb dolog kevés van. Ha valóban meg szeretnénk védeni országunkat, akkor kezdjük az emberek védelmével, a tudatlansággal szemben. Ugyanis a falun, vagy éppen a várostáblán túl is létezik élet, ahol különböző társadalmak élnek együtt békében. Hosszú út áll még előttünk, ne fordítsunk hátat a világnak.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.