Itt is vannak EMBEREK, Rózsika drága

Hoffmann Rózsa, a polgári kormány legtehetségesebb köznevelési államtitkára. Vagy valami. (Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt) Hoffmann Rózsa, a polgári kormány legtehetségesebb köznevelési államtitkára. Vagy valami. (Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt)

Elsuhant a nyár és én kivételesen nem voltam nyaralni, mint ahogy az elmúlt években sem. Hogy egy kicsit kárpótoljam magam, szétnéztem a közösségi hálón, hátha lelek valami szépet. És leltem.

Hoffmann Rózsa/Facebook
Hoffmann Rózsa/Facebook

Hát nem gyönyörű? Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a Tordai-hasadékot kötőjellel írjuk tudomásom szerint, az első mondat végének nem sok értelme van ebben a formában és a skandináv írásjeleket ki kéne valahogy kapcsolni, mert vicces az a betű azzal a kis karikával rajta. De ez csak liberális kötözködés, hiszen ki tudhatná jobban ezeket a dolgokat, mint a magyar köznevelés megreformálója?

És a szívem hasadt meg, amikor olvastam, hogy a kedves hölgy, akiről így hirtelen nem is tudom, milyen fontos feladatot lát el jelenleg a haza szolgálatában a nyugdíja mellett, találkozott EMBEREKKEL! Csodás élmény lehetett.

Tudom javasolni, hogy esetleg nézzen körül kicsit közelebb – mondjuk kerítésen belül – itt is találkozhat EMBEREKKEL. Biztosan tud javasolni remek helyeket a SZOCSOMA. Ide teszek egy idézetet tőlük:

 „Első nap az iskolában. Az anyák egész éjjel nem alszanak. Nincs iskolabusz. A tömegközlekedés 300 Ft lenne mert az ingyenes bérletet még csak most intézik.Ennyi pénzük nincs. A védelembe vett gyerekek szülei rettegnek. Ők akarják küldeni a gyereket de hogy? Mért nem annyira Rugalmas a tömegközlekedés, hogy ha ugy is mindenkinek ingyenes bérletet vesznek, ,megelőlegezzék? 1500 Ft egy ideiglenes bérlet hirtelen, és akkor járhat a gyerek, de kinek van ennyije? Akkor megint menjenek az anyák börtönbe?Ha nem jár a gyerek.. A bérletvételi módok megint bedurvultak, először személyi, aztán diák, és a bérlet …..az iskola ingyen adja elvileg születési anyakönyvi kivonat meg apa anya kell. az apa máshol dolgozik…Húzódik..ők szeretnének iskolába járni, de amig a bérlet mizéria lezajlik….Még 20 éve nem volt pénz 300 Ft, de most nagy pénz…Egy férfi éhségében kihúzott 2 hagymát, megfőzte és megette, kihívták a rendórságet, és 10 ezerre büntették, a közös ágyásból húzta ki ami az önkormányzaté……” 

Én is megadhatom a három gyermekét egyedül nevelő (apu elhúzott, gyerektartást alig fizet a minimálbérből) pedagógus ismerősömet, aki bőgve próbálja háromfelé osztani a két szelet parizert, hogy mindegyik gyereknek tudjon reggelit adni. Ők is EMBEREK, bár nem annyira szép helyen élnek, mint a fotón látható, valóban csodás vidék és a fürdőkádat sem lehet használni, mert kilyukadt és nincs pénz másikra, meg télen elég hűvös van náluk, mert nem tudják fizetni a gázt, ezért egy kicsit a falak is penészednek, de azért ők is EMBEREK.

És EMBEREK azok is, akik aprófalvakban, tanyákon élnek sokszor villany, víz nélkül. EMBEREK azok a gyermekek, akik gyertyafénynél tanulnak és azok az idősek is, akik magukra hagyatottan haldokolnak a saját otthonukban és nem érkezik segítség.

De EMBEREK ők is, akik a sorban ételre várnak és azok is, akik adják az ételt. Sőt, ha esetleg az emberi értékekre nagyon fogékony Hoffmann Rózsa a legközelebbi körútja költségeit ide utalná, sok EMBERT tudna boldogabbá tenni, legalább egy étkezés erejéig.

Sorolhatnám még hosszasan, de minek? Jó egészséget kívánok mindenkinek, aki évek óta a mi adóinkból igen jól él és javaslom nekik, próbáljanak körülnézni a saját országukban, mert bizony itt is akad elég EMBER. Sőt, a többségünk az.adomany-1