Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A zug- és sufnijogászok plebejus kormánya bele is zavarodna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szevasztok, jóestét kívánok, kezeiket csókolom (nem, nem csókdosom felrántva a pofazacskóim szintjére, kikérem magamnak)! Mindazonáltal kérem, mindenki válogasson kedvére az üdvözlési formulák közül! A felcsúti hírességek dupla névnapja is a vége fele közeledik, remélem már csúszva-mászva röfögnek valami asztal alatt. Alighanem meg is érdemlik.

Műsorváltozás okán holnap reggeli cikkemben lesz szó a mai nap egyik legfaszább fejleményéről, a tao-pénzek titkosításának minden eddiginél álságosabb igyekezetéről. Amivel súlyos közpénzmilliárdok felhasználásának útját rejtenék el mindörökre a köz szeme elől. Mert végül is a zug- és sufnijogászok plebejus kormánya bele is zavarodna, ha simliskedés, görénykedés helyett azzal foglalkoznának, amiért a bizalmat kapták a szavazóktól. Á, faszt. Szóval még egyszer sok boldogságot Lölönek és Viktornak, azt kívánom nekik, hogy pontosan azzal fordítottan arányosan tudják élvezni az évek alatt összeharácsolt csilliárdokat, amennyire felbecsülhetetlen károkat okoztak ennek az országnak. Ánem. Vagy izé. Ámen. Akkor sem, sohasem leszünk kvittek, de legalább.

A másik csörgősipkás szakzseninek sem fut rosszul az impertinencia szekere: Matolcsy Újraházasember Rómeó a Nagy és Windisch nevű MNB-s alattvalóit hitelezte kedvezményesen a közpénz hátán, mert az így jó, így korrekt, így etikus. Tolcsy 9 milliós havi fizetés mellé 43 milliós hitelt hagyott jóvá a jegybank alelnökének. Én aludni se tudnék, ha ekkora gazemberségeket követnék el naponta, nem hogy kellemes ádventezzek és visszapofázzak. Nem hiába nem én vagyok az MNB elnöke.

Aztán itt van nekünk, itt van újra az LMP és újdonsült miniszterelnök-jelöltje, aki arról beszélt egy interjúban, hogy a választási siker érdekében pártja nagy valószínűséggel felfogadja az MSZP 2002-es tanácsadóját, Ron Werber izraeli szakértőt. Igen, ez az a párt, amelyik nem akar hallani a bukott baloldalról. Azt nem mondták, hogy a tanácsadójukról sem, szóval coki. Mondjuk ebben számomra az a hír leginkább, hogy ezzel a fejleménnyel kapcsolatban a hvg.hu megkereste mindentudó, mindent mindenkinél jobban tudó, a komplett ellenzéket fölényesen lesajnáló, visszavonulása óta állandóan a médiában haknizó Schiffer Andrást: mit szól a gyűlöletkampány karmesterének is tartott Werber leigazolásához (szegény Finki már halott), de nem akart nyilatkozni. Nincs véleményem – ezt mondta Schiffer, akinek az elmúlt időszakban mindig, mindenről megvolt a véleménye. Szánalmas? Nem kicsit.

Az ifjabb Matolcsy tulajdonában lévő Origo megbízható kovácsandrása, a lejárató cikkek nagymestere mandátumbecslést végzett és megállapította, hogy ha most lennének a választások rohadt narisárgába borulna az ország. Azt is írja a barnanyelvű kontingens Matolcsy szárnya (amelyik mostanság két Fidelitasos arccal erősíti a szakmaiságot):

Ha a baloldali pártok nem állnak össze a választásra, akkor a kormánypártok akár kétharmados többséget is szerezhetnek, de a kétfarkú kutyák és a Momentum önálló indulása is komoly fejfájást okozhat a baloldalon.

Akkorjólvanakkor. Nem tudom, önmagukat nyugtatgatják, keltik a hangulatot, vagy tényleg ennyire gáz a helyzet. Najó, pontosan tudom, de leszarom.

Ahhoz képest, hogy a TV2 Túléltékmégismeghaltak Tények című viccműsora, és úgy általában Vajnaandrás szennycsatorájának hírműsorai, valamint külön Kökény-Szalai Vivienn hírigazgató megkapták az államilag támogatott Magyar Termék Nagydíjat, amelyet olyanok érdemelnek ki, akik sokat tesznek a kiemelkedő magyar minőség kommunikációjáért (én akkor most elhányom/felkötöm magam), már minden nevetségesnek tűnik. Mindezt a parlamentben, ünnepi csinnadrattával, az Országgyűlés egyik alelnökének asszisztálásával. Najó.

Nem baj, legalább Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását nevezi Magyarország az Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Legalább ennyi hasznunk legyen belőled, Vajna.

Ja, amúgy bűnösnek mondta ki hivatali visszaélés bűntette miatt Rónaszéki László volt belvárosi jegyzőt (=Rogán Antal bűnöző és egykori polgármester jegyzője) a Fővárosi Törvényszék első fokon. Gyakorlatilag megúszta a dolgot. Egymillió forint pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

Nálam ma Luca kommentje a nyerő, mert olykor a vitriolt felülírja az emberség. Nem, az mindig felülír mindent, ha az ember meg tud maradni embernek az embertelenségben:

A környezetemben mindannyiunknak természetes, hogy az éhes vándornak enni kell adni, párnát és takarót, fedelet. Barátaim sántikálva, fájós lábbal mentek a Keletihez azzal, amit gyűjtöttek és boldogok voltak, hogy segítettek. Csodálatos embereket ismertem meg a szervezők közt. Mi a boldodogság, ha nem az, hogy távoli fáradt kisgyerekeseknek tudsz segíteni? És ettől többet tudnak a hazámról is. Erre nem gondolt az ormány?

Ugye ide most nem passzol semmi totálbrutál metál? Nem baj, sose állítottam, hogy normális vagyok, úgyhogy ezzel a könnyed muzsikával 😀 kívánok békét, nyugodalmat, még annál is szebb álmokat!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.