Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Akkor én most nem húzok el ebből az országból, jó?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem fogok káromkodni, ígérem. Az elején lesz pár csúnya szó, érzékenyebb lelkűek oda se nézzenek, aztán nagyon kulturált leszek. Vagy legalább igyekszem, amennyire telik tőlem. Szóval:

Facebook/Fidesz

Facebook/Fidesz

Ide csinálom a kommentet, hogy látható legyen:kommentMost jön a néhány csúnya szó. Ha csak Orbán és a kerítés közül lehet választani, én egyiket sem kérem. Ez olyan, mintha azt kérdezné valaki: Mit kérsz? Egy rohadt nagy pofont, vagy egy seggberúgást?

Én egyiket sem kérem, köszönöm. Mindkettőt megtarthatja a kedves hozzászóló, akihez lenne néhány szavam. Ha már én is ide sikeredtem, ebbe az országba.

Most nagyvonalúan eltekintek attól az apróságtól, hogy a kedves kommentelő láthatólag ellógta az általánosban a nyelvtan órákat. Sőt, csukott szemmel is ki merem jelenteni, hogy olvasni sem nagyon szokott – irodalomra gondolok, nem kormánypropagandára -, mert ha olvasna, akaratlanul is ragadna rá némi magyar nyelvtan. Azt sem feszegetem, hogy egy CBA dolgozó számítógépén mi a fenéért nincs magyar billentyűzet. Maradjunk a lényegnél, ami számomra fontosabb, mint a félanalfabetizmus.

Én történetesen azért élek ebben az országban, mert ide születtem. Ez még akkor történt, amikor senki nem hallott a Fideszről, mert az nem is létezett és amikor Orbán Viktor a csúti libalegelőn fakarddal püfölte a kórót, Mészáros Lőrinc társaságában. Én pedig azért születtem ide, mert előttem már a szüleim is ide születtek, a nagyszüleim szintén és az ő nagyszüleik is. Valahogy így alakult. Sőt, a gyermekeim is ide születtek. Szintén függetlenül a Fidesztől.

Mindazzal ellentétben, amit a kedves Marianna hisz és gondol, ez az ország nem Orbán Viktor magántulajdona, nem a Fidesz háztáji kertecskéje, ahol mindenki betolakodó, aki nem őket isteníti. Ez nem az a hely, ahol kizárólag félművelt hívek és az ő istenített korrupcióbrigádjuk élhet, mert senki másnak nincs joga ehhez. Ez az ország mindenkinek a hazája, aki itt született, vagy akár ide költözött és magyarnak vallja magát. Akkor is, ha az illető nem fideszes, esetleg másik pártot támogat és akkor is, ha valaki liberális, meleg, roma, vagy éppen zsidó. Mert ettől még magyar.

Mariannának azt is jó lenne valahogy feldolgoznia agyilag, hogy ő nagyon rosszul járna, ha mindenki, aki nem fideszes, elhúzna ebből az országból. Ugyanis a kormány nem tesz hozzá semmit az ország bevételeihez, ellenben kilop a közösből annyit, amennyit nem szégyell. Márpedig nem szívbajosak. Az ő támogatóik pedig zömében nyugdíjasok, illetve alacsony iskolázottságú emberek, akik nem túl sok adót fizetnek be a közösbe. Ezzel nincs is semmi baj, de azért az országnak valamiből működnie kell és ha a kormánypárt rajongótábora nem igazán tudnak hozzájárulni a működéshez, ezzel szemben a kormány igazán sokat kiszed a kasszából, az hamar kiürül. Akkor pedig nem lesz se nyugdíj, se fizetés.

Ezek idáig csupán racionális érvek voltak, de van egy sokkal fontosabb vetülete is a dolognak. Én nem megyek el innen, mert ez a hazám. És szeretem a hazámat. Akkor is, ha közben utálom a Fideszt, ugyanis az én fejemben ez a kettő nem összetartozó, hanem éppenhogy egymásnak ellentmondó fogalom. Ezért bizony maradok és – tudom, perverz dolognak tűnik – minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a Fidesz, pontosabban az Orbán-kormány eltakarodjon örökre, de előtte még az összeharácsolt javakat visszaszolgáltassák a jogos tulajdonosának. A jogos tulajdonos pedig ennek az országnak a népe, amelybe nem csak a Mariannák tartoznak bele, hanem én is és mindenki más is.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.