Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Váradi halálával némaságba borult Alcsútdoboz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Három éve Váradi Andrást halálra gázolta egy osztrák-magyar állampolgár a helyi önkormányzati választások előestéjén. Mészáros Lőrinc máig egyik legkomolyabb politikai ellenfele azon az éjszakán épp plakátragasztásból tért haza, amikor eddig tisztázatlan körülmények között halálra gázolták. Ezzel Mészáros Lőrinc előtt megtisztult az út, mely az egykori gázszerelőt ma Magyarország egyik leggazdagabb emberévé tette. Az az éjszaka sorsdöntő volt, ugyanis ki tudja, hol tartana ma Mészáros Lőrinc, a kormány kedvenc oligarchája, ha nem történik az a tragikus baleset. Váradi volt talán az utolsó ott helyben, aki pontosan tiszában volt és fel is merte emelni hangját a Fidesz rablópolitikája ellen, nem tartva a lehetséges következményektől. Azon az éjszakán az ország nem csak egy apával, de egy emberek ezreit képviselő, bátor férfival lett szegényebb.

Váradi András halála a mai napig rejtély, ugyanis sem a magyar hatóságok, sem a hazai bíróságok nem feszítették meg magukat, hogy fény derüljön az igazságra. Hogy az ok csak szimpla nemtörődömség, vagy érdekek mentén meghozott döntések sorozata, azt döntse el mindenki saját megítélése szerint. Az tény, hogy a teljes országot sokkoló tragédia máig kérdések tucatjait veti fel, melyekre a magyar hatóságok nem tudnak és nem is akarnak válaszokat találni. Részükről ugyanis az ügy lezárt. Egy családapa meghalt, baleset történt, kész, ennyi.

Váradi András, az ország igazmondó juhásza volt az, aki nem maradt csendben az akkor még csak terjeszkedni kezdő Mészáros Lőrinccel szemben. Bátor volt, nem félt a következményektől, úgy érezte, nincs már mit veszítenie. Mészáros Lőrinc ugyanis addigra megfosztotta mindentől, ami számára fontos volt. Nem kussolt, nem törődött bele abba, amibe az emberek ezrei, tízezrei. Nem legyintett Mészáros Lőrinc újabb földrablására, törvényellenes cselekedetére. Kimondta azt, amit magyarok ezrei, tízezrei gondolnak országszerte. Nem csak saját magáért tette, amit tett, nem csak önmagáért szólalt fel, értünk is tenni akart.

A hatóságok nem láttak semmi gyanúsat az eset kapcsán, egyszerű balesetnek állították be az ügyet, nem törődve az ügy hiányosságaival, az egymásnak ellentmondó szakértői jelentésekkel. Ahogy Welsz Tamás halála sem volt gyanús, úgy Váradi Andrásé sem. Nem városi legendákról van itt szó, hanem megválaszolatlan kérdések tucatjairól.

Váradi András nem az egyetlen, aki halála napjáig harcolt. Ugyanis családja, látva a hazai igazságszolgáltatás gyanúsan semmittevő hozzáállását, az ország egyik legjobb ügyvédjét fogadta fel, hogy utána járjon az ügynek. Dr. Magyar György pótmagánvádat nyújtott be a bíróságnak, majd  ellentmondások tucatjait fedte fel. Kiderült, a műszaki szakértői jelentés teljes mértékben ellentmond az orvosi szakértői jelentésnek, a bíróság ennek ellenére hozta azt a döntést, hogy nem találtak bűncselekményre utaló nyomot.

A hivatalos történet szerint Váradi András épp hazafelé tartott autójával, amikor a korábban plakátragasztáshoz használt létra leesett az autó tetejéről. Váradi megállt, hogy a létrát felszedve folytassa útját, azonban ekkor M. Ferenc halálra gázolta. Azonban a napokban elkészült egy újabb szakértői jelentés – ezúttal a létrát is megvizsgálva – mely nem talált szinte semmilyen sérülést azon a létrán, mely a jegyzőkönyv szerint leesett Váradi autójáról, majd egy autó áthajtott rajta, később pedig a férfi kezében volt, amikor M. Ferenc halálra gázolta.

Dr. Magyar György szerint ez is bizonyítja, hogy a baleset nem ott, és nem úgy történt ahogyan eddig beállították. Az új bizonyíték egyre inkább azt támasztja alá, hogy a hatóságokat valaki félrevezette. Az sem kizárható, hogy azon az estén, Alcsútdoboz külterületén kitervelt gyilkosság történt. A korábbi indoklás, mely szerint egyszerű baleset történt, egyre inkább hazugságnak tűnik. Váradi halálával némaságba borult Alcsútodoboz – Orbán Viktor szülőfaluja – és környéke, azonban a harc még nem ért véget.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.