Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem fognak semmitől visszariadni. Semmitől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát nem vasárnap van? Dehogynem, méghozzá igen álmos, őszies vasárnap. Mivel nem vagyok irigy azért, mert oly sokan mások ilyenkor még valószínűleg szundikálnak, el is kezdem mondani a magamét. A vasárnapi zárva tartás ezúttal is elmarad. Elsősorban szép jó reggelt mindenkinek is! Szeretnék – a tegnap este felvett gondolati egységet meg nem bontva – csatlakozni az egyébként valóban kiheverhetetlen kötcsei köldöknézés által okozott poszttraumatikus stressz feloldásához. Najó, az nem fog menni, de rontani a helyzeten bármikor lehet. 😀

Miután az Index videójából kiderült, hogy a fideszes hölgyek ezúttal kevésbé, de az urak némelyike változatlanul és vastagon félreérti, hogy közszolgaként mi a dolga és szerepe az univerzum eme sarkában, a hvg.hu is készített egy hasonlóan tanulságos videót azokkal, akiknek volt szerencséjük (?) tegnap megkóstolni Szilus naccerű csorbáját.

Miközben az 1-től 10-ig terjedő skálán hányasra értékelné az Orbán-kormány munkáját? című egyszerű, viszonylag könnyen eldönthető, maximálisan udvarias kérdés elől a nagyfőnök elmenekült, a többiek meg azt hozták ki magukból, mi legmélyebb lényegük, a hvg.hu riportere a milyen állathoz hasonlítaná Orbán Viktort? kérdést tette fel a jelenlévőknek. Ezt sem igazán sikerült abszolválni az úri közönségnek, már amennyiben a Szőcs Géza munkássága által ihletett kérdést egyesek a suttyóskodásra használták fel. Mert a politikusok némelyikének töretlenül az az érzése, hogy szívességet tesz, ha leereszkedik és szóbaáll a sajtóval. Azzal áltatják magukat, hogy ha a hozzájuk intézett kérdés alól nem azonnal kibújni próbálnak, vagy nem zsigerből kezdik sértegetni az újságírót, akkor a polgári-keresztényi-nemzeti értékeknek esélyük nincs a felszínre törni. Márpedig ezúttal a vértapló díj egyértelműen Fónagy János valamilyen államtitkárnak jár, ezért a tenyeres-talpas produkcióért jobb helyeken piros lap járna.

Tényleg csak enyhe vigasz volt látni, hogy Rogán Antonio eljutott oda, ahova a főnöke: pontosan úgy retteg és menekül az újságírók elől, mint mindenki, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy a hazug, becstelen, korrupt, csaló embert sokkal hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, és bármilyen luxust harácsolt össze magának, egy perc nyugta nem lesz soha. Ezúttal menekülés közben elhagyta a családját is, Cecília üzletasszony vinnyogása – Tóni, ne hagyj már itt, légy szíves! – hozta vissza a realitásba. De akkor legalább jól felháborodott, hogy a családja elől elzárták az utat. Merő szánalom. Kisstílűék egymás között.

Ennél csak az a durvább, hogy Rogán pofázott is Kötcsén, erről pedig be is számolt a migráns- és közpénztelevízió. A propaganda minisztere, akit lehet bűnözőnek nevezni, arról beszélt, hogy a terhes, nehéz, éles küzdelmek által tarkított választási kampányban eddig nem használt eszközöket, akár utcai zavargásokat is el tud képzelni. Merthogy vannak olyan külföldi erők, amelyek ezeknek a szervezésében aktívan szerepet vállalnak, de reményét fejezte ki, hogy végül ezeket az utcai zavargásokat el tudják kerülni. Túl sok meglepetés nincs ebben, már hónapokkal ezelőtt is belengette a sötét erők támadását, provokációkat, kiképzőtáborokat. Akkor most újra: nem fognak semmitől visszariadni. Semmitől. Ez viszont félelmetes.

Mint jeleztem, a rezsibiztos konyhatündérkedéséhez képest aligha van hírértéke annak, hogy Orbán számára a migrációs kérdésen kívül körülbelül megszűnt létezni a világ, és az ország jövőjével kapcsolatos stratgéiai területek már szóba sem kerülnek egy-egy ilyen eligazításon. Mindazonáltal az atv.hu úgy értesült, a zavaros tekintetű messiás a 60 millió migráns rémképén, Soros Györgyön, Donald Trump példaképén és a francia elnökkel kapcsolatos vegyes érzelmein túl arról is beszélt a díszes társaságnak, hogy egyáltalán nem vehető biztosra a fidesz kétharmados győzelme, harc van, elvtársak, nem lehet hátradőlni, fennáll annak a veszélye, hogy a választók ráunnak a Fideszre. Ennél a hírnél jobban semmi nem szemlélteti, mekkora szarban van ez az ország. Bő hét év olyan kormányzás után, amilyen a hátuk mögött van, még mindig az a kérdés, hogy lesz kétharmad, vagy sem. Nem az, hogy ezzel a teljesítménnyel egyáltalán bejutnak-e a parlamentbe…

Ehhez képest Gyurcsány kampánybeszéde szintén elég érdekes érzéseket ébresztett bennem. A DK elnöke úgy látja, hogy ha a demokratikus ellenzék jól csinálja a dolgokat, akár kétharmadot is szerezhet 2018-ban (??!!) Abban feltétlenül egyetértünk Ferivel, hogy többen akarnak kormányváltást, mint amennyien a Fideszt támogatják. Eddig bárkivel egyetértek, azonban a folytatás… Gyurcsány szerint ugyanis bármi lehetséges a választáson: ha jól csinálják, kétharmada lehet a kormányváltóknak, ha nem, akkor a kormánynak lesz kétharmada. Hát ez nekem nem hangzik jól. A demokratikus ellenzéknek már eddig is megvolt minden lehetősége arra, hogy úgynevezett jól csinálja a dolgokat, ehhez képest az van, hogy ahányan, annyi felé húznak még akkor is, ha két napja sikerült egy platformra kerülni a választási törvény okán. Az is helytálló egyébként, hogy az egyéni kerületekben megállapodás nélkül nem lehet győzni, csak ha egy ellenzéki jelölt indul egy fideszes ellen. De miután egyes pártok hallani sem akarnak az együttműködésről, miután a DK elnöke – ha tudomásul veszi, ha nem – változatlanul megosztja a társadalmat, és nem csak hoz, de visz is, az ellenzéki kétharmad hangoztatása legfeljebb újabb muníciót ad a kormánypártnak. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem látom, hogy bárki is a realitás talaján állna és ennek fényében ígérgetne, szándéknyilatkozgatna.

És végül megemlékeznék két szóban Botka Lászlóról, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, aki Szegeden arról beszélt, „legyen mindenki számára az első diploma ingyenes, és a kormány legfeljebb az osztatlan képzéseknél tartsa meg a keretszámot”. Jól van, én támogatom. Bárkit, aki képes egy olyan országot építeni, ahol a tudás és tehetség számít az előrejutásban, nem a feltétlen lojalitás. Próbálok addig féllábon állni, ameddig ez bekövetkezik. Vagy inkább nem.

Most búcsúzom, hallgassunk zenét, nem lesz túl szép ez a nap időjárásilag, ha van kedvetek, tartsatok velünk ma is. Csáóóó!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.